Uz ko spējīgi mūsu topošie dizaineri: modes skate «... un Dievs radīja sievieti»

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Rīga Tehniskās universitātes Dizaina tehnoloģiju institūta (RTU DTI) topošās dizaineres aicināja modes pasaules lietpratējus, uzņēmumus un interesentus uz divpadsmito studentu modes skati «Ķīpsalas pavasaris 2016», kas šogad veltīta tematam «... un Dievs radīja sievieti».

Kopumā modes skatē tiks prezentētas aptuveni 25 RTU topošo apģērbu dizaineru kolekcijas. Tās izstrādājušas RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes DTI profesionālo bakalaura studiju programmu «Materiālu tehnoloģija un dizains» un «Apģērbu un tekstila tehnoloģija» 3. un 4. kursa studentes.

Kolekcijas veidotas, smeļoties iedvesmu daudzveidīgajā sievietes tēlā, kas sevī iemieso spēku,

neatkarību un varu, vienlaikus saglabājot skaistumu un trauslo sievišķību. Sieviete - kosmiskā un neordinārā, varonīgā un aizsargājamā. Sievietes tēls un loma sabiedrībā, kā arī slavenas sievietes - stila ikonas - Marlēna Dītriha, Bridžita Bardo, Odrija Hepberna, Maija Pļisecka - ir mudinājušas veidot vizuāli unikālas un atšķirīgas kolekcijas, kurās iekļauti ne vien sieviešu, bet arī vīriešu un bērnu tērpi.

Jaunās dizaineres savās kolekcijās iekļāvušas gan vakarkleitas, gan elegantus kostīmus, ielu modi, gan šobrīd aktuālo sportisko stilu. Kolekcijās virmo krāsu un tekstūru daudzveidība

no atturīgas klasikas skandināvu gaumē līdz drosmīgiem eksperimentiem

ar mūsdienu materiāliem un tehnoloģijām, košām apdrukām divās un trīs dimensijās.

Kolekciju tapšanas procesā liktas lietā un papildinātas zināšanas, pilnveidotas nepieciešamās prasmes kolekcijas idejas izlološanai un tās realizēšanai materiālā, kā arī apgūts sagatavošanas process to demonstrēšanai. Kolekcijas tapušas modes mākslinieču Dainas Šķiņķes un Skaidras Deksnes vadībā, savukārt modes skate veidota kastinga menedžeres Ineses Demes, horeogrāfa Andra Bukalovska vadībā, sadarbojoties ar modeļu aģentūru «Vacatio».

Skates noslēgumā spilgtāko kolekciju autores saņēma balvas, ko tradicionāli piešķir RTU mācībspēki, sponsori un atbalstītāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu