Spice iesaka 5 lietas, ko jāredz Londonā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Majestātiskā Lielbritānijas galvaspilsēta ir viens no iecienītākajiem tūrisma galamērķiem pasaulē. Tajā aizvien var atklāt kaut ko jaunu, iedvesmojošu, tādēļ Londona vilina atgriezties atkal un atkal.

Nokļūt Londonā šobrīd ir pavisam vienkārši. Svinot savas pastāvēšanas 15 iedvesmas gadus, tirdzniecības centrs Spice dāvā iespēju laimēt 150 aviobiļetes lidojumam divatā uz Lielbritānijas galvaspilsētu, kur, tāpat kā Spicē, var smelties iedvesmu gaumīgam ģērbšanās stilam, brīnišķīgiem ēdieniem un interesantai izklaidei. Lai piedalītos izlozē, no 22.aprīļa līdz 22.maijam vien jāiepērkas Spicē.

Iedvesmas lidojumā jau 15 gadus! from SPICE on Vimeo.

Trīs rakstu sērijā piedāvājam Spices 15 ieteikumus, kā saturīgi pavadīt laiku metropolē.

1. Noskaties brīvdabas teātra izrādi

Atklāj fantastisko brīvdabas teātripašā Regents parka sirdī, un ļaujies aizraujošam piedzīvojumam. Baudi dramaturģijas klasiku vēl nepieredzētā veidā!

2. Sameklē degunus

Uzmanīgi papētot Vestminsteras Admiralty arkas sienu, pamanīsi spīdīgu rozā degunu. Pēc tā uzrašanās 1997.gadā klīda baumas, ka tas ir Velingtonas hercoga deguns, un jātnieki, jājot cauri arkai, paberzējuši gar to roku, cerībā uz veiksmi. Taču vēlāk izrādījās, ka degunu uzstādījis mākslinieks Riks Baklijs, protestējot pret novērošanas kameru izmantošanu Londonas ielās. Viņš visā pilsētā izvietoja 35 šādus degunus un cilvēki mēļo, ka ikvienu, kurš atrod «Soho Septiņus degunus», gaida liela laime.

3.Piedalies Notinghilas karnevālā

Ik gadu 28.un 29.augustā Londonas rajonā Notinghilā, kurā risinās Hjū Granta un Džūlijas Robertsas spēlēto varoņu mīlas stāsts tāda paša nosaukuma romantiskajā filmā, notiek Eiropas lielākais ielu karnevāls. Tas tiek ieturēts Karību jūras valstu tematikā, jo pēc Otrā pasaules kara šajā Rietumlondonas rajonā iebrauca daudz imigrantu no Centrālamerikas.

4. Londona no putna lidojuma

Milzu panorāmas rats Temzas upes krastā pacels pāri metropolei, ļaujot apjaust šķietami nebeidzamās britu galvaspilsētas patiesos apmērus un aplūkot pasaulslavenos arhitektūras pieminekļus, no augšas. No 135 metrus augstās «Londonas acs» redzamās iespaidīgās ainas modina cilvēkos romantiskas sajūtas, tādēļ tā kļuvusi par vienu no iecienītākajām bildināšanas vietām pasaulē.

5. Iecirknis vienam

Staigājot pa Trafalgāra laukumu, uzmeklē Anglijas mazāko policijas iecirkni, kurā ir vieta tikai vienam kārtības sargam. Savulaik šī telpa apgaismes laternas stabā tika iebūvēta, lai kārtības sargi varētu novērot laukumā bieži notiekošās protesta demonstrācijas. Tagad gan policistus tajā neredzēt un telpa tiek izmantota kā ielu uzkopēju noliktava.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu