Sadarbībā ar Aleksandru Vasiļjevu Rīgā veidos Modes muzeju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Oktobrī Rīgā atklās Modes muzeju, kas top sadarbībā ar modes vēsturnieku Aleksandru Vasiļjevu, informēja muzeja veidotāji.

Pēc muzeja komandas stāstītā, Vasiļjevs, kurš jau vairākus gadus pēc kārtas rīko savas kolekcijas tērpu izstādes Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, jau sen bija domājis par iespēju Rīgā veidot modes muzeju. Satiekot arhitekti Natāliju Muzičkinu, kura tobrīd meklēja telpas muzejam, Vasiļjevs piedāvāja sadarboties, un tā sākās jauns projekts - Modes muzejs sadarbībā ar Aleksandra Vasiļjeva fondu. Muzeja projektēšanā aktīvi piedalījās arī arhitekts Agris Padēlis-Līns.

Telpas muzejam atrastas Vecrīgā, Grēcinieku ielā 24. Pēc muzeja pārstāvju domām, senā vieta, kas sevī glabā daudz vēstures slāņu un atmiņu, ir ļoti piemērota muzejam. Muzeja izveide ir privāta iniciatīva.

Modes muzejs tiks atklāts ar izstādi «30. gadu elegance». Tajā būs apskatāmi tērpi un aksesuāri no Vasiļjeva kolekcijas, un būs iespēja uzzināt vairāk par šo laika posmu, ko mēdz dēvēt arī par «pirmskara šiku».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu