Dānijas karaliene Margrēte izvēlas Krāslavā šūtu mēteli

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dānijas karaliene Margrēte, apmeklējot ikgadējo pasaules skautu vasaras nometni, ir izvēlējusies Latvijas apģērbu ražotnes NEMO ražotu mēteli. Mēteļa dizaina autori ir Dānijas uzņēmums Eva & Claudi, kas jau vairākus gadus uztic savu modelēto apģērbu ražošanu uzņēmumam NEMO. Mēteļa piegrieztnes ir izgatavotas NEMO konstruktoru birojā un tas saražots nelielā partijā.

«Eva & Claudi dizaini tiešām izceļas ar dzīvesprieku, krāsainību, vienmēr ir īpaši», teic Inga Zemdega-Grāpe, uzņēmuma NEMO valdes priekšsēdētāja. «Kaut arī mūsu ražošanas apjomiem šis ekskluzīvais zīmols ir par mazu, tomēr mums vienmēr dod prieku strādāt ar patiesi profesionāliem sadarbības partneriem, prieks par kopā paveikto. Eva & Claudi izvēlas mūs, jo mūsu izstrādātās konstrukcijas izceļas ar precizitāti un darbs ir ļoti kvalitatīvs.»

Latvijā apģērbu konstruētāja profesija ir nenovērtēta. Pārsvarā speciālisti pēc studiju pabeigšanas izvēlas strādāt citā nozarē un savas zināšanas izmanto tikai sev un nelielam paziņu pulkam. «Taču mums katastrofāli trūkst šo speciālistu», ir satraukusies uzņēmuma NEMO vadītāja. Tā varētu būt mūsu eksporta prece ar augstu pievienoto vērtību, ja vien izglītības sistēma nodrošinātu speciālistu sagatavošanu un speciālisti patiesi vēlētos strādāt.

«Pie sasniegtā neapstāsimies, ir iestrādnes, kas dod iemeslu ticēt, ka būs vēl tikpat veiksmīgi modeļi, kurus redzēsim karalisko aprindu garderobēs. Un ne tikai Eiropā!» atklāj Inga Zemdega Grāpe. Pašlaik uzņēmums strādā pie modeļiem, kas ceļos uz Dubaju. Nepierasti ir strādāt ar klientiem, kuriem interesē tikai ekskluzīva kvalitāte un par cenu nav runa. Lielākie pasūtītāji - Skandināvi gan skaita katru centu! Klienti ir tik dažādi un liela prasme ir katram atrast savu pieeju, pat tādā lielizmēra ražošanā kā NEMO. Tas ir izaicinājums, ir kļuvis daudz sarežģītāk, bet noteikti ir gandarījums par Latvijas speciālistu varēšanu. Un šādi brīži preicē jo īpaši!

SIA NEMO ir 1971.gadā dibināta, šūšanas kombināta Latvija tradīciju turpinātāja. Uzņēmums specializējas sieviešu kostīmu un mēteļu ražošanā. 2015.gadā apgrozījums bija 2,2 miljoni Eiro, no saražotajiem 130 000 apģērbiem gandrīz 100% esportēti uz ES valstīm. Uzņēmums nodarbina 250 darbiniekus Krāslavā un Gulbenē, kas sniedz apģērbu konstruēšanas, rūpnieciskas šūšanas un izšūšanas pakalpojumus. 2016.gadā SIA NEMO ir izveidojis arī savu mēteļu kolekciju, kas šovasar prezentēta Londonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu