Fotostāsts: karalienes Elizabetes greznākie tērpi un iemīļotākās cepures

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas karaliene Elizabete vairākkārt nodēvēta par vienu no elegantākajām karaliskās ģimenes kundzītēm, kura vienmēr piedomā ne vien pie etiķetes, bet arī pie tā, vai šis imidžs viņai maz piestāvēs. Jau kopš jaunības dienām Elizabete sabiedrībā parādās efektīvos tērpos un cepurēs, kas nu izstādīti Vindzoru pilī.

Karaliene Elizabete vienmēr ir ar atbildību izturējusies pret savām darba vizītēm un publiskajām iziešanām, to norāda arī viņas garderobe. «Vairums viņas tērpu ir praktiski,» atzīst britu modes mākslinieks Stjuarts Parvins, kas ir modelējis ļoti daudzus karalienes tērpus.

Foto: Reuters/Scanpix

Karaliene ir sastrādājusies ar daudziem tērpu dizaineriem, tostarp Normanu Hartnelu, kurš bija viņas mātes iemīļotais tērpu darinātājs. Kopš piecdesmitajiem gadiem karaliene savu garderobi uztic Hardijam Amiesam. «Es neģērbju karalieni. Viņa sevi ģērbj pati. Mēs apgādājam viņu ar viņai nepieciešamo - tā ir atšķirība,» uzskata Amiess.

Foto: Reuters/Scanpix

Žurnāls «Vogue» arī izanalizējis karalienes garderobi un noskaidrojis viņas vismīļākās krāsas, kas visbiežāk parādās Viņas majestātes apģērbos. Izrādās, karaliskās augstības uzmanību vismazāk izdevies iekarot bēšajiem toņiem - tādi parādās tikai vienā procentā viņas publiskās garderobes. Tieši tikpat reti tiek ģērbti rūtaini tērpi. Nedaudz vairāk ir iemīļoti oranžas, dzeltenas un sarkanas krāsas apģērbi. Tie fiksēti četros procentos izpētīto gadījumu. Savukārt absolūtā līdere karaliskajā garderobē ir zilā krāsa - no tumši piesātinātā līdz dzidri debeszilajam tonim. Turklāt pēdējais vārds par to, ko vilkt mugurā, allaž pieder karalienei pašai, nevis stilistiem!

Foto: Reuters/Scanpix

Interesanta ir arī karalienes somiņas dzīve. Praktiskums - viņas somiņām vēl aizvien ir piesūceknis, kas neļaus nokrist no virsmas. Karalienes rokassomiņa kalpo par signālu, kad karaliene vēlas pamest kādu saviesīgu pasākumu. Kā atklāja karalienes iemīļoto aksesuāru firmas «Launer» īpašnieks Džeralds Bodmers, signāls esot pavisam vienkāršs: viņas augstība somiņu noliek uz galda pretī sev. Tas nozīmē, ka karaliene vēlas doties projām pēc apmēram 5 minūtēm. Izrādās, ka karalienes somiņā visbiežāk atrodas pūdernīca, mutautiņš, pildspalva, lūpu pomāde, ledenes un briļļu maks.

Elizabete kļuva par monarhu 1952.gada 6.februārī 25 gadu vecumā pēc sava tēva karaļa Džordža VI nāves. Tas notika, kad viņa kopā ar vīru princi Filipu apmeklēja toreizējo britu koloniju Keniju. Oficiālā kronēšanas ceremonija Vestminsteras abatijā Londonā notika 1953.gada 2.jūnijā, dodot tautai laiku sērot par Džordža VI nāvi. Karaliene savas valdīšanas laikā ir pieredzējusi 12 Lielbritānijas premjerministrus un 12 ASV prezidentus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu