No deju grīdas uz modes skatuvi: kā 16 gados veidot divas karjeras?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Samsung iniciatīva «Piepildi savus sapņus» jaunajai modelei kļuvusi par atslēgu uz modes pasauli

Rīga, Latvija – 2016. gada 27. oktobrī – Jau kopš 1. klases sešpadsmitgadīgās Patrīcijas Annas Vavilovas ikdiena bijusi sporta kurpes un deju grīda, taču pēdējo mēnešu laikā meitenei savas dotības izdevies attīstīt arī modeles ampluā. Pateicoties Samsung iniciatīvā «Piepildi savus sapņus» gūtajai iespējai, Patrīcija «Riga Fashion Week» modes skatē demonstrēs ne tikai elegantus tērpus, bet arī projekta laikā iegūto pārliecību par savu talantu.

Kopš augusta nogales, kad Patrīcija tik izvēlēta šim projekta, viņa tikusi galā ar vairākiem modes industrijas izaicinājumiem, kuru izpildē palīdzēja mentore – Instagram modele Agnija Grigule. Kā ikvienai modelei, arī viņai bija jāizveido savs foto portfolio un jācenšas pierādīt savas spējas apģērbu dizaineriem – šoreiz jaunā meitene tikās ar zīmolu «QooQoo» un «ArtJam» radītājām. Patrīcija ļoti priecājas, ka dejošanas nodarbībās iegūtā staltā stāja tikusi atzinīgi novērtēta arī no profesionāļu puses: «Man kā meitenei, kura nav mācījusies modeļu skolā, tas ir liels kompliments.»

Patrīcija kopā ar mammu
Patrīcija kopā ar mammu Foto: Publicitātes foto
Patrīcija kopā ar tēti
Patrīcija kopā ar tēti Foto: Publicitātes foto

Jaunā dejotāja atzīst, ka vēl mirkli pirms uzvaras bija zaudējusi cerības, ka vispār varētu tikt izvēlēta finālā – Patrīcija bažījās par pieredzējušo meiteņu-modeļu konkurenci. Viņas mamma Līga bija tā, kura mudināja atlases dienā nepalikt mājās un pat aizveda līdz norises vietas durvīm. «Dienā, kad Patrīcija man paziņoja, ka tiek izvēlēta šim konkursam, viņas prieks bija neviltots, īpaši tāpēc, ka dejošanā bija grūtības ar piemērota partnera atrašanu,» to dienu atminas mamma. Meitenes prieks mijās ar biklumu, tāpēc mamma līdz pat pēdējām brīdim pārliecināja, ka sniegtā iespēja ir jāizmanto un savi spēki jāpierāda.

Foto: Publicitātes foto

Patrīcija neslēpj, ka savu mammu uzskata par paraugu modē un tieši no viņas smeļas gaumes izjūtu. Ja vēl nesen jauniete bija tā, kura lūdza padomus stila jautājumos mammai, tad tagad tieši mamma vēršas pie savas meitas, lai uzzinātu jaunākās modes tendences. Ģimene un draugi ir meitenes vislielākais atbalsts, īpaši pateicīga Patrīcija ir tētim, bez kura atbalsta, rūpēm un spēcīgās aizmugures sajūtas viņa nespētu būt par sevi tik pārliecināta. Ne mazāk būtiska ir arī otrās ģimenes – deju skolotāju Agitas un Valēriju Mironovu – sapratne, ja pēc nogurdinošas dienas fotosesijās ne vienmēr pietiek spēka deju treniņiem.

Jaunā modele atzīst, ka iemantotie kontakti un pazīšanās ir viņas lielākais ieguvums Samsung iniciatīvā. «Esmu kļuvusi krietni aktīvāka sociālajos tīklos – un rezultātā mani aicina piedalīties arī citos ar šo iniciatīvu nesaistītos projektos. Esmu apņēmības pilna, lai mana izaugsme tikai turpinās,» stāsta Patrīcija un atzīst, ka ar Agnijas palīdzību ieguvusi pavisam citu skatu uz blogeres nodarbošanās specifiku.

Patrīcija kopa ar Agniju Griguli
Patrīcija kopa ar Agniju Griguli Foto: Publicitātes foto

Instagram modele Agnija Grigule jauno modeli raksturo kā ļoti apķērīgu. «Patrīcija ļoti ātri mācās jaunas lietas – viss, ko viņai stāstīju no savas pieredzes, piemēram, par fotogrāfiju veidošanu sociālajiem tīkliem, uzreiz tika «uzķerts». Tāpat prieks par Patrīcijas veiksmīgi izpildītajiem izaicinājumiem,» atklāj Agnija un piebilst, ka jaunajai meitenei noteikti ir potenciāls kļūt par labi zināmu sociālo tīklu blogeri. Viņa ir pārliecināta, ka projekta laikā iegūtie kontakti nepazudīs: «Ja Patrīcijai būs nepieciešama kāda palīdzība vai man būs kāda iecere, mēs noteikti sazināsimies.»

Foto: Publicitātes foto

Ceļu līdz sava sapņa piepildīšanai jūrmalniece Patrīcija raksturo kā toreizēju prāta defektu, kas tagad ir pārvērties efektā. Jau sestdien gaidāmajā «Riga Fashion Week» zīmola BALTMAN skatē Patrīcija kāps uz mēles kopā ar pieredzējušiem tērpu demonstrētājiem. Topošajai modelei tās būs īstas ugunskristības, jo viņa būs vienīgā daiļā dzimuma pārstāve šajā uznācienā un demonstrēs īpaši viņai radītus tērpus. «Kaut arī tas var izklausīties klišejiski, es aicinu ikvienu nebaidīties un darīt to, kas interesē. Sajūta «man jau nekas nesanāks» ir no sava prāta jāizslēdz, jo patiesībā nav, ko zaudēt. To iemācījos pati un novēlu arī citiem,» pārdomās par piedzīvoto dalās Patrīcija.

Foto: Publicitātes foto

Paralēli Patrīcijas un Agnijas sadarbībai «Piepildi savus sapņus!» iniciatīvā notiek arī jaunās modes dizaineres Elīnas Grīnbergas talanta slīpēšana kopā ar pašmāju zīmola «Ecattus» veidotājām. Abas laureātes Rīgas modes nedēļā prezentēs vairāku mēnešu laikā iegūtās prasmes modes pasaulē. Šo iespēju viņas ieguva vairāk nekā simts jauniešu konkurencē, parādot vislielāko mērķtiecību savu sapņu īstenošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu