Kā uzņemt izcilu selfiju? Iesaka profesionāls fotogrāfs

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nenoliedzami sociālie tīkli sniedz milzu iespējas, ļaujot ne tikai operatīvi sazināties ar sev tuvākajiem, draugiem un ģimenes locekļiem, bet arī ar bildēm atklāt savu atrašanās vietu vai attiecību statusu. Selfiji jeb pašbildes ļauj visai pasaulei demonstrēt savas iecienītākās izklaides, pašu rokām gatavotās maltītes, palielīties ar draugiem, dzīvniekiem, bērniem un galu galā visiem atklāt, kura ir tava otrā pusīte! Tāpēc arvien aktuālāks kļūst jautājums par to, kā uzņemt izcilu selfiju, lai sociālajos tīklos izskatītos pēc iespējas interesantāk un kārdinošāk. Jo izrādās, ar selfijiem var iekarot milzu popularitāti un pat pelnīt naudu!

Populārais fotogrāfs Toms Norde, kura darbus iecienījušas vairākas pašmāju slavenības, atklāj, ka viens no priekšnoteikumiem izcilam selfijam nenoliedzami ir apgaismojums. «Vispateicīgākā vieta selfijiem ir tāda, kur ir dabīgs apgaismojums, kurš, lai neveidotos ēnas, krīt tieši uz sejas. Tikko gaisma krīt no sāna, daudz labāk izgaismojas dažādas sejas nepilnības, padziļinās krunkas,» stāsta Toms Norde. Piebilstot, ka ne velti viena no iecienītākajām selfiju uzņemšanas vietām, kuru jo īpaši iecienījis daiļais dzimums, ir tieši tualetē pie spoguļa, jo tur apgaismojums esot vislabākais. Tāpat fotogrāfs rekomendē bildi uzņemt it kā no augšas, lai neveidotos dubultzods.

Par selfijiem un citiem ar sociālo tīklu lietošanu saistītiem jautājumiem jau otrdien plkst. 21:00 pašmāju sarunu šovā «Starp mums runājot» televīzijā «STV Pirmā!» diskutēs sociālo tīklu eksperts Artūrs Mednis, pašmāju Instagram zvaigzne Agnija Grigule, fotogrāfs Toms Norde, kā arī Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore un mediju eksperte Gunta Līdaka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu