Pīlings – ja vēlies skaistu ādu, bez tā neiztikt! (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skrubis, pīlings… Skan jau interesanti, bet kas tas īsti ir – tas nav skaidrs… Tieši tāpēc daudzas sievietes šiem kosmētikas līdzekļiem veikalā paiet garām. Bet tiem taču obligāti vajadzētu atrasties uz katras sievietes spoguļgaldiņa!

Iztikt bez šīm lietām jums neizdosies. Regulāra un pareiza ādas attīrīšana ir vissvarīgākā. Bez tā jūsu cīņa par skaistu seju būs velta. Šūnu dzīves ilgums ir 4-5 dienas, pēc tam tās atmirst un paliek uz ādas virsmas, un, ja netiek notīrītas, taukaina sejas āda un pumpas jums ir garantētas. Ja vēlaties gludu, zīdainu ādu, saglabāt tās veselību un jaunību, ar ikdienas ūdens procedūrām vien būs par maz. Ādai nepieciešama regulāra „ģenerālā tīrīšana”, tā saucamais pīlings:

Pīlings (no angļu valodas peel – atlupināt) – tā ir dziļa ādas attīrīšanas procedūra, atdalot mirušās šūnas no virsējas epidermas, kur apakšā ir tīra un jauna āda. Turklāt pīlings stimulē šūnu atjaunošanos, uzlabo asinsriti. Visvecākais ādas attīrīšanas veids – līdzīgu notīra ar līdzīgu vai, citiem vārdiem sakot, - pirms no ādas notīra netīrumus, to vajag sasmērēt. Jau kopš senseniem laikiem sievietes šiem nolūkiem ir izmantojušas mālus: samaisīja tos ar ūdeni un uzklāja uz sejas, bet pēc tam notīrīja.

Zinātne un dzīve

Ķīmisko pīlingu var veikt tikai ar speciāliem līdzekļiem (gels, krēms vai speciāls pulveris), kuri atbrīvo ādu no atmirušajām šūnām. Šī procedūra ieteicama sievietēm, kuras vēlas atbrīvoties no pigmentācijas plankumiem un piņņu rētām.

Līdzekļus, kuru sastāvā ir skābe, parasti lieto skaistumsalonos: kosmetologs atkarībā no klienta ādas stāvokļa piemeklē vajadzīgo skābes koncentrāciju un procedūras ilgumu. Šāds pīlings nav ieteicams cilvēkiem ar jūtīgu ādu un pavasara – vasaras periodā, kā arī biežāk nekā divas reizes gadā.

Līdzekļus, kas satur enzīmus, var iegādāties kosmētikas veikalos. To uzklāj masāžas veidā uz vairākām minūtēm, pēc tam nomazgā. Atmirušās šūnas enzīmu iedarbībā vienkārši „nokrīt”.

Otrs veids – mehāniskais pīlings – populārāks, vienkāršāks un drošāks. Visvienkāršākais līdzeklis šādam pīlingam – skurbis. Tāds līdzeklis satur mazus, apaļus (smilšveida) gabaliņus, ar kuru palīdzību āda tiek attīrīta no atmirušajām šūnām.

Ir gan sejai, gan arī ķermenim domāti skrubji. Abi satur mīkstinošas, barojošas un nogludinošas vielas. Atšķirība ir tikai tāda, ka līdzeklis, kas domāts sejai, ir daudz maigāks un saudzējošāks nekā tas, kurš domāts kājām.

Visu šie pīlinga līdzekļu pamatā ir gels, krēms vai kosmētiskie māli. Taukainai un jaukta tipa ādai vairāk piemēroti līdzekļi uz mālu bāzes – tie noņem taukaino spīdumu un sašaurina poras. Savukārt sausai un jūtīgai ādai labāk vajadzētu izmantot krēmveida skrubi. Bet želejveida skrubji ir universāli un piemēroti visiem ādas tipiem.

1. Instrukcija

1. Vislabāk seju ar skrubi tīrīt pirms gulētiešanas. Attīriet seju tā, kā esat pieradusi, uzklājiet līdzekli uz sejas un vienu vai divas minūtes maigām apļveida kustībām to iemasējiet ādā. Procedūras beigās seju notīriet ar siltu ūdeni. Tā apstrādāta seja ir daudz jūtīgāka un prasa lielāku aprūpi, tāpēc palutiniet to ar taukainu krēmu un ļaujiet sejai atpūsties.

2. Pēc pīlinga sejai ir jāpaliek svaigai un maigai. Taču, ja radies apsārtums, kas nepāriet vairākas minūtes, āda sūrst un uztūkst – visticamāk, šis skrubis jums nav piemērots. Iegādājieties maigāku.

3. Skrubi rokām un kājām visērtāk izmanto manikīra vai pedikīra laikā, bet ķermenim – uzreiz pēc vannas vai dušas. Pievērsiet īpašu uzmanību augšdelmiem, augšstilbiem, gurniem, lāpstiņām un papēžiem. Pēc pīlinga ķermeni iesmērējiet ar barojošu krēmu.

4. Nelietojiet skrubi biežāk kā vienu, divas reizes nedēļā, pretējā gadījumā āda var zaudēt savu dabisko aizsargspēju. Īpaši svarīgi tas ir sausas ādas īpašniecēm.

5. Ja jums ir jūtīga āda, skrubi lietojiet uzmanīgi un ne biežāk kā vienu reizi nedēļā.

6. Nekādā gadījumā skrubi nelietojiet ādai ap acīm.

Ko var pagatavot mājās

Mājas apstākļos var pagatavot masku no pārtikas produktiem. Piedāvāšu dažas receptes, bet lietošanas pamācība tām visām ir vienāda – uzlieciet maisījumu uz sejas uz 15-20 minūtēm, bet pēc tam ar siltu ūdeni notīriet un ādu apstrādājiet ar barojošu krēmu.

Medus maska. Izkausējiet 2 karotes medus silta ūdens peldē (stiprā karstumā medus zaudē vitamīnus!), noņemiet no uguns un nedaudz atdzesējiet, pievienojiet medum mazliet citrona sulas un 1 ēdamkaroti diedzētu kviešu. Šī maska ir barojoša, atsvaidzinoša un padara dzīvīgāku sejas krāsu.

Biezpiena maska. Paņemiet 1 tējkaroti samaltu rīsu (varat izmantot kafijas dzirnaviņas), kārtīgi samaisiet ar 2 ēdamkarotēm biezpiena un 0,5 tējkaroti olīveļļas. Pirms lietošanas masu ieteicams mazliet pasildīt.

Burkānu maska. Sarīvējiet sulīgu burkānu, pievienojiet ½ tējkaroti samaltu auzu pārslu.

Jūras sāls maska. Sajauciet jūras sāli ar ķermeņa krēmu vai olīveļļu. Atstājiet šo maisījumu uz ādas pāris minūtes, lai sāls gabaliņi izšķīstu, pēc tam pamasējiet ādu un nomazgājiet to ar siltu ūdeni.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu