Mājās gatavota maska sejai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viss paša dārzā izaudzētais ir labs materiāls maskām, lai uzlabotu savu izskatu. Tas nozīmē, ka skaistumkopšanai nemaz tik lieli līdzekļi nav nepieciešami.

Priekšnoteikumi labam rezultātam

Maskām var izmantot tikai svaigus, nebojātus augļus un dārzeņus. Neder, piemēram, nedaudz bojātas zemenes, jo šī informācija tiks pārnesta uz sejas ādu. Lai ādu atveseļotu, jābūt ari veselīgai ogai un dārzenim.

Āda pirms maskas uzlikšanas ir jāattīra no netīrumiem un atmirušajām šūnām. To var darīt ar pīlinga krēmu vai, piemēram, kliju putriņu.

Ik pa laikam sejas ādai nepieciešama arī aizsērējušo poru tīrīšana. Tad arī maskas labāk iedarbosies. Lai veiktu poru tīrīšanu, noderēs piens, kas sajaukts ar vienu saputotu olas baltumu. Šo masu viegli ierīvē ādā ar auduma gabaliņu un pēc dažām minūtēm noskalo.

Maska labāk iedarbosies, ja to uzklās pēc sejas tvaicēšanas. To var izdarīt arī mājas apstākļos. Samitriniet dvieli ļoti siltā (bet ne karstā) ūdenī un uzklājiet uz sejas. Vēlams izgriezt caurumu degunam vai klāt tam apkārt, lai būtu ko elpot. Tiklīdz dvielis sāk atdzist, atkal samitriniet. Labi, ja šo procedūru var izdarīt kāds cits, lai jūs varat atslābināties. Ļoti labi, ja mājās ir speciāla ierīce sejas tvaicēšanai, kas tomēr ir retai sievietei.

Ja sejas āda ir sausa, maskai pievienojiet nedaudz eļļas vai pirms tam uz sejas uzklājiet plānu kārtiņu mitrinoša krēma.

Kad maska uzklāta uz sejas, muskuļiem jābūt pilnīgi atslābinātiem. Vislabāk uz šīm minūtēm atgulties, nerunāt, nesmieties. Nekāds labais rezultāts nebūs, ja ar masku uz sejas tīrīsiet māju un sarunāsieties ar draudzeni.

Masku var noņemt ar siltu ūdeni, zāļu uzlējumu, pienu vai sejas losjonu. Grimu vēlams uzklāt ne ātrāk kā divas, trīs stundas pēc maskas noņemšanas.

Masku klāj vienmērīgi uz sejas un kakla ādas, izņemot acu rajonu. Uz acīm var likt tikai ļoti maigas iedarbības dārzeņus, piemēram, gurķi, kartupeli.

Parasti masku uz sejas un arī matos tur apmēram desmit, piecpadsmit minūtes. Par ātru noņemot, tā nepaspēs iedarboties, bet masku nevajadzētu arī turēt pārāk ilgi uz sejas.

Mitrinošās maskas

Mitrinošas maskas nepieciešamas visu tipu sejas ādai, bet jo īpaši sausai. Šādas maskas nodrošina šūnu pareizu vielmaiņu un piegādā ādai ūdeni. Lietojot mitrinošu masku vismaz vienu reizi nedēļā, tai ir laba iedarbība uz vecāku ādu – tiek aizkavēta jaunu grumbu veidošanās un esošo padziļināšanās.

Sausai ādai palīdzēs maska, ko pagatavo no divām ēdamkarotēm saldā krējuma un ēdamkarotes minerālūdens. Pēc tam seju noslauka ar mitrinošu salveti. Mitrinošs efekts ir arī banānam. To smalki saspaida un uzklāj uz sejas un kakla. Šī metode noderēs arī ziemā, centrālapkures radītais sausais gaiss nelabvēlīgi ietekmē sejas ādu.

Seju var ierīvēt ar gurķa šķēlīti vai uz pusēm pārgrieztām vīnogām, kam izņemti kauliņi.

Savelkošas maskas

Savelkošās maskas uz ādu iedarbojas uzmundrinoši, savelk paplašinātās poras. Šīs maskas vislabāk noder pēc nogurdinošas darba dienas, kā arī pirms kāda saviesīga pasākuma vakarā. Cilvēkiem ar jutīgu ādu gan jāuzmanās – nevajadzētu šādas maskas lietot biežāk kā reizi nedēļā.

Ļoti laba savelkoša maska izdodas no olas baltuma. To uzklāj uz sejas un 10 – 15 minūtes paguļ, nevajadzētu runāt un smieties, jo tā maska plaisās var traumēt ādu. Olas baltumam var pievienot arī sarīvētu vai samaltu gurķi.

Balinošās maskas

Lieto, lai samazinātu vasarraibumus un citus pigmenta plankumus uz sejas. Lai panāktu vēlamo efektu, maska jālieto bieži – ik pēc divām dienām.

Vienu tējkaroti samaltu auzu pārslu sajauc ar divām ēdamkarotēm kefīra. Uzklāj uz sejas un tur vismaz 20 minūtes. Balinošu efektu dod arī citrons. To pārgriež uz pusēm un ieberzē seju. Bet var arī izspiest sulu, sajaukt ar ēdamkaroti medus un uzklāt uz sejas vairākās kārtās. Lai panāktu pigmentācijas plankumu izbalēšanu, būs nepieciešams vismaz 15 šādu masku kurss.

Balina arī skābās ogas, bet jāuzmanās, ka seja neiekrāsojas ogu krāsā. Var lietot, piemēram, jāņogas, bet labāk izvēlēties baltās, nevis sarkanās.

Labu efektu var panākt, arī sakapātas pētersīļu lapas sajaucot ar ēdamkaroti rūgušpiena.

Vitamīni sejai

Ar šo masku lietošanu var aizkavēt ādas novecošanos, saglabāt tās elastīgumu.

Vienādās daļās sajauc pienu, biezpienu, burkānu sulu un augu eļļu (vislabāk olīveļļu). Citā variantā divas ēdamkarotes biezpiena sajauc ar pusapelsīna sulu un divām tējkarotēm eļļas. Arī barojošas maskas pagatavošanai noder ola, bet šoreiz dzeltenums, ko sajauc ar vidēja lieluma sarīvētu burkānu.

Tonizējošās maskas

Atsvaidzina ādu un palīdz saglabāt elastīgumu.

Olas dzeltenumu sajauc ar tējkaroti piena un sarīvētu zaļu kartupeli. Masku var pagatavot arī no vārīta kartupeļa. To samīca un pievieno dažas saspiestas zemenes un ēdamkaroti piena. Uzmundrinošu masku var pagatavot arī no citrona sulas, kas sajaukta ar olas dzeltenumu un nedaudz skāba krējuma.

Pret grumbām

Par grumbām jāsāk domāt jaunībā – jau 20 gadu vecumā parādās mīmikas grumbiņas. 30 gadu vecumā saskatāmas jau starveida grumbiņas acu ārējos kaktiņos. Vēlāk grumbiņu skaits nebūt nesamazinās. Jau laikus rūpējoties par ādu, grumbiņu veidošanos var aizkavēt.

Uz sejas uzklāj siltā pienā samērcētu baltmaizi un tur, kamēr maize izžūst. Labi palīdz arī maska, ko gatavo no tējkarotes medus, ko sajauc ar ēdamkaroti samaltu auzu pārslu un saputotu olas baltumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu