Ziņģītes praktiski padomi veselībai (31)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visiem sapampumiem, zilumiem, izaugušiem kauliem, arī, ja krūtīs zirnis iemeties, der ugunskurā vai krāsnī cepts apaļš sīpols ar visu mizu. Cepšanas ilgums - apmēram 5 minūtes.

Ja ieaudzis nags, uzmauc pirkstā sīpolu, un tas izdakterēs pa vienu nakti.

Ja izaudzis kauls, paņem izceptu mazu sīpolu, to pārgriez un taisno daļu ar marli piesaitē pie vainas un turi, līdz tā pazūd. Jāatceras, ka jālieto marle, ne kāda sintētika. Arī nekustīgam insulta slimniekam uz locītavām var likt sīpolu kompreses - locītavas sāks kustēties. Mēneša laikā cilvēku tā var piecelt kājās.

Savukārt, ja piepampuši limfmezgli, satūkuši cirkšņi vai sāp vēja sapūsts kakls, der linsēklu novārījums. Aptuveni 2 saujas linsēklu maisot vāra, līdz veidojas biezs ķīselis. To uzlej uz vairākās kārtās salocīta dvieļa vai marles, izlīdzina un pieliek vajadzīgajai vietai. Būs līdzēts vienas nakts laikā.

Lai nebūtu iesnas, kakls jāskalo ar siltu ūdeni. Lai augšējie elpceļi būtu tīri, arī deguna dobums un nāsis ir jātīra. Ar plaukstu jāpašļakstina ūdens nāsīs. Trešais (garais) pirksts jāliek pie deguna skrimšļa, kas iziet uz vaigu, nāss jāaizspiež, bet otra tikmēr jāsavelk uz iekšu. Tāpat jādara ar otru nāsi. No nāsīm viss saiet rīkles galā. Tad ņem krūzi ar ūdeni, iedzer malku, paskalo un izspļauj. Visi baciļi tā tiek izskaloti.

Pret ērcēm. No ērcēm izvairīties ir pašu spēkos. Mājās pieejami veci palagi, vecas zīda blūzes vai kleitas. No tām var uzšūt tādu kā kombinezonu - sākot no pēdiņām līdz pat piegulošai cepurītei. Ērcei vienkārši nebūs, kur ielīst. Pēc tam gan sevi pliku no galvas līdz kājām jāapskata, īpašu uzmanību pievēršot matainajām vietām. Katram gadījumam mājās jātur 96% spirts. Ja piekodusies ērce, tai jāuzspiež vairākās kārtās salocīta marle vai vates tampons, kas piesūcināts ar spirtu. Jāpatur 10 minūtes. Kad apsēju ņems nost, līdzi nāks arī ērce. Pēc tam koduma vietai jāuzliek vairākas kārtas ceļmallapu un veselu diennakti jātur klāt. Lapas jāmaina, tiklīdz tās izžūst.

Lai būtu laba asinsrite galvas ādā. Visus matus saķemmē uz vienu pusi (parasto ķemmi ņem īsiem, suku - gariem matiem). Pa vienai šķipsnai tos ķemmē atpakaļ, visu laiku ar zariņiem masējot galvas ādu. Pēc tam atkal sāk uz otru pusi. Tad visus matus atķemmē atpakaļ, vēlāk ķemmē pa šķipsnai uz priekšu un tad atkal atpakaļ. Tā jādara 3 reizes nedēļā vakaros pirms gulētiešanas. Gan skaidra galva, gan mati aug raženi. Sirmo matu vairs nav, blaugznas pazūd. Galvas āda top ļoti skaista.

I. Ziņģītes padomos klausoties, var uzzināt daudz jauna, interesanta un it kā neticama. Cik tam visam ticēt, tas katra paša ziņā. Tomēr viens ir skaidrs - čubināšanās ap savu ķermeni tam un līdz ar to arī mūsu pašsajūtai nāks tikai par labu.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu