Kas trenē Holivudas slavenības? (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sāc meklēt sporta apavus – mēs noskaidrojām, kāpēc slavenības izskatās tik nevainojami seksīgas!

Gunnars Petersons

Slavenie klienti: kopš dvīņu Maksa un Emmes piedzimšanas, Dženifera Lopesa ar Gunnara palīdzību ir atguvusi lielisku fizisko formu. Vēl viņš trenē arī Penelopi Krusu.

«Pēcdzemdību periodā noteikti jāizvairās no drastiskām diētām. Jāfokusējas uz kardiovingrojumiem, kuros tiek nodarbināts pēc iespējas vairāk muskuļu un sadedzināts daudz kaloriju,» komentējot Dženiferai sastādīto fitnesa plānu, saka Gunnars. Treneris stāsta, ka lieliskus rezultātus var iegūt arī ar airēšanu.

TOP PADOMS: pēc dzemdībām nenomoki sevi par daudz. «Es ņēmu vērā Dženiferas pulsu un sākumam ieteicu kardiotreniņus un vingrojumus, kuros tika izmantots tikai viņas pašas ķermeņa svars,» paskaidro Gunnars.

Hārlijs Pasternaks

Slavenie klienti: par savu lielisko figūru viņam var pateikties Katrīna Heigla, Džesika Simpsone, Ališa Kīza un Eva Mendesa.

Hārlija 5 faktoru plāns mudina trenēties 5 reizes nedēļā pa 25 minūtēm, kā arī ēst 5 maltītes dienā. Vai tiešām ir iespējams gūt panākumus, ēdot vairāk un trenējoties mazāk? Jā, šis princips darbojas! «Ir daudz dažādu ātro treniņu plānu, kuru mērķis ir strauja svara zaudēšana, un tas nozīmē ļoti ekstrēmus treniņus. Tomēr es dodu priekšroku mērenībai un piedāvāju drošu, laika gaitā pārbaudītu metodi. Tev nebūs jāsver ēdiena porcijas, jāskaita kalorijas vai jāaizmirst par ogļhidrātiem,» stāsta Hārlijs.

TOP PADOMS: dari mazliet, bet katru dienu. Lai pēc kādas metodes tu darbotos un kādas maltītes ieturētu, dari to ar prieku! Ja tu treniņus ienīdīsi, no tiem nebūs nekādas jēgas.

Valērija Votersa

Slavenie klienti: viņa ir trenējusi Dženiferu Gārneri, Džesiku Bīlu, Sindiju Kraufordi un Keitu Bekinseilu.

Treneres izstrādātā sistēma «Gatava sarkanajam paklājam!» paredzēta tiem, kuri vēlas atgūt formu pēc iespējas ātrāk. «Slavenības reputācija var būt atkarīga no viņas izskata. Reizēm zvaigzne man piezvana tikai sešas nedēļas pirms kāda nozīmīga pasākuma, kurā viņai jāizskatās maksimāli labi. Man ir jārada redzami rezultāti un jādara tas ātri!» Valērija stāsta, ka slavenības lielākoties vēlas tvirtāku dibenu. «Ja sieviete strādā pie tā, lai padarītu to formīgāku, viņai par kādiem pāris kilogramiem palielinās svars, un tas ir normāli.

Tvirts dibens vienmēr izskatās lieliski.

Ja tas tāds nav, tad gan nav forši!»

TOP PADOMS: dažādo treniņu režīmu – tas ir īpaši efektīvi. «Muskuļi nepārtraukti cenšas pielāgoties, tāpēc vingrojumus vēlams variēt. Tad rezultāti parādīsies ātri, un tu kļūsi arvien slaidāka,» pamāca Valērija.

Mendija Ingbere

Slavenie klienti: Dženifera Anistone Mendijas jogas treniņus sāka uzreiz pēc šķiršanās no Breda Pita. Vēl tos iecienījušas arī Helēna Hanta un Brūka Šīldsa.

Mendijas treniņos ir iekļauta ķermeņa tonizēšana un formēšana, kā arī pozitīvā domāšana. «Vienmēr stāstu, ka savu ķermeni vajag mīlēt, un jo īpaši – pirms vēl sasniegta ideālā forma. Tad ar prieku varēsi vērot, kā tas treniņu rezultātā mainās. Šis arī ir mans vērtīgākais ieteikums,» viņa stāsta un piebilst, ka aizraujošāk būs vingrot kopā ar draudzenēm.

TOP PADOMS. «Padomā, kā tu uzmundrinātu draudzeni, kura būtu satraukusies par savu izskatu. Kādiem vārdiem tu atgādinātu par viņas talantiem, skaistumu un spēku. Tad to visu pasaki pati sev un noteikti ņem vērā!» iesaka Mendija.

Tedijs Bass

Slavenie klienti: Kamerona Diaza un Lūsija Lū pie Tedija trenējas vēl kopš tā laika, kad, pateicoties viņam, ieguva lielisku formu, lai filmētos komēdijā Čārlija eņģeļi. Pie viņa trenējušās arī Parisa Hiltone un Nikola Ričija.

«Es nekad nestrādāju pēc vienas noteiktas programmas,» saka Tedijs, kura padomi ir apkopoti grāmatā The A-List Workout (McGraw-Hill, 2006). Viņš izmanto arī pilates un dejošanu, jo: «Panākumu atslēga slēpjas dažādībā!

Turklāt ņem vērā, ka «vairāk ir mazāk» – tu vari samazināt treniņa laiku no stundas līdz 45 minūtēm.

Piemēram, tā vietā, lai vingrojumus izpildītu 40 reizes, dari to tikai 20, bet paņem lielāku svaru,» mudina treneris.

TOP PADOMS: intensīvam kardiotreniņam Tedijs iesaka izmantot lecamauklu. Tā nieka 15 minūtēs iespējams sadedzināt vairāk nekā 120 kilokalorijas, turklāt lecamaukla ir lēta un viegli uzglabājama.

Patriks Mērfijs

Slavenie klienti: Eva Longorija no seriāla Bīstamās mājsaimnieces uztur sevi perfektā formā tieši ar Patrika treniņiem.

Tie ir vērsti uz to, lai dabiski slaido Evu padarītu formīgāku. Aktrise trenējas pa stundai trīs reizes nedēļā: «Katrā treniņā ir iekļauti 25–30 vingrojumi (piemēram, izklupieni, pagriežot ķermeņa augšdaļu), starp kuriem ir 30–45 sekundes ilgs atelpas laiks,» stāsta Patriks.

TOP PADOMS. «Dzer daudz ūdens! Lai uzturētu muskuļu tonusu un izvadītu toksīnus, Eva izdzer vismaz trīs litrus dienā,» atklāj treneris.

Ramona Braganza

Slavenie klienti: viņa jau veselus 10 gadus ir Džesikas Albas personīgā trenere.

Runājot par Džesikas treniņiem, kas bija paredzēti formas atgūšanai pēc otrā bērna piedzimšanas, Ramona stāsta, ka tajos izmantojusi savu īpašo 3–2–1 Baby Bulge Be Gone programmu. «Treniņus nepieciešams dažādot,» viņa saka. «Ķermenis ātri pierod pie vienveidīgām aktivitātēm, piemēram, skriešanas, un ar laiku to efekts mazinās. Tāpēc Džesikas treniņprogrammā tika iekļauts gan kikbokss, gan darbs svaru zālē, gan joga.»

TOP PADOMS: «Dari to, kas tev patīk. Ja esi iecienījusi dejošanu, tad apmeklē deju nodarbības. Turklāt – dažādo aktivitātes atkarībā no sezonas.»

Treisija Andersone

Slavenie klienti: Gvineta Paltrova, Dženifera Lopesa, Kortnija Koksa un Kristīna Deivisa. Treisija trenējusi arī Madonnu, Šakiru un Keitu Hadsoni.

Treisijas metodes būtība slēpjas mazo muskuļu grupu stiprināšanā – tas palīdz veidot slaidu ķermeni. Pateicoties viņas programmai, tvirtu augumu ieguvušas jau daudzas sievietes. «Es ticu, ka katra no mums var izveidot skaistas ķermeņa formas. Mana misija ir parādīt, ka tas ir paveicams bez drastiskām diētām un vergošanas sporta zālē,» stāsta Treisija. Ar šīs slavenību treneres izstrādātajiem vingrojumiem tu katru mēnesi vari iepazīties Cosmo fitnesa sadaļā.

TOP PADOMS: «Ja vēlies tikpat slaidu ķermeni kā dejotājām, tad dejo! Deju aerobika ir mans iecienītākais kardiotreniņš. Lai ar to nodarbotos, tev nav jābūt profesionālei.

Treniņa laikā vēro sevi spogulī un pēti kustības.

Kā gan citādi sapratīsi, vai visu dari pareizi!»

Treneri, kuri strādā ar Latvijas zvaigznēm

Arī Latvijā populāri cilvēki un šovbiznesa pārstāvji bieži vien lepojas ar apskaužami slaidu un skaisti veidotu augumu. Kā viņiem izdevies pie tāda tikt? Ar lielu gribasspēku un nepārtrauktu darbu! Un, protams, ar izcilu treneru palīdzību.

Ralfs Upmanis, DCH studija

Slavenie klienti: Ralfam uzticas Yana Kay, Liene Šomase, Iveta Feldmane, Karīna Tatarinova un Intars Busulis.

Ralfs strādā ar funkcionālā treniņa metodēm, kas sniedz maksimālu efektu īsā laikā, turklāt lieliski nostiprina veselību. Treneris daudz izmanto TRX piekares un pretestības sistēmas vingrinājumus un cenšas nodarbībās izvairīties no rutīnas.

TOP PADOMS: «Pirmais, kas sakārto ķermeni, muskuļus un pašnovērtējumu, ir stāja. Tā ir svarīga gan ikdienā, gan saviesīgos pasākumos. Stāja par cilvēku pasaka daudz vairāk nekā dārgas drēbes, tāpēc iemācies sevi pareizi pasniegt.»

Andžejs Reiters, sporta kluba Centrs vadošais speciālists un izaugsmes treneris

Slavenie klienti: Andžeja klienti ir darbīgi un par sevi pārliecināti cilvēki – lielākoties uzņēmēji un politiķi.

Treneris stāsta, ka viņa klientu darbs bieži ir saistīts ar psihiskām pārslodzēm, tādēļ viņiem nepieciešams būt teicamā formā. «Šie cilvēki nemeklē popularitāti, viņi ir strādīgi un nodarbībās pat skrupulozi, iegulda sevī darbu, un tas atmaksājas.» Primāro lomu treniņu procesā Andžejs ierādījis aerobajai slodzei – tādējādi tiek trenēta sirds- asinsvadu sistēma. Jo tā stiprāka, jo lielāka noturība pret stresu.

TOP PADOMS: «Lai kāda būtu tava treniņu metodika un lai kādus rezultātus tu vēlētos sasniegt, galvenais – seko mugurkaula veselībai, jo mugurkauls ir dzīves pamats! Svarīgi ir nevis tas, cik lielu svaru tu spēj pacelt, bet gan tas, cik pareizi slodzes laikā turi muguru. Tai ir jābūt taisnai, spēcīgai (arī dziļajiem muguras muskuļiem), kā arī lokanai, un to var panākt ar stiepšanās vingrojumiem.»

Kaspars Ozoliņš, DCH studija

Slavenie klienti: Kaspara grupu treniņos ir piedalījusies Iveta Feldmane, Anna Rozīte, Karīna Tatarinova, Intars Busulis, Aija Tērauda un Rihards Lerpers. Individuāli viņš ir trenējis Ivetu Feldmani un Marku Rivu.

«Iveta ir atvērta visam jaunajam. Viņa ne tikai aizrautīgi apmeklē dažādas sporta nodarbības un izmēģina jaunāko fitnesa aprīkojumu, bet arī ar nodomu maina trenerus. Es to atzīstu – katram ir savs darba stils un attieksme. Latvijā ir maz inovatīvi strādājošu fitnesa ekspertu, un mēs arī iesakām viens otru saviem klientiem,» stāsta Kaspars.
Markus Riva ir jauniešu elks un meiteņu mīlulis. Viņam vienmēr jābūt formā, un tas prasa regulārus treniņus. «Lai tie nekļūtu par darbu, bet izklaidētu un radītu prieku, jāatrod sev piemērotākie. Tradicionālie spēka treniņi trenažieru zālē var apnikt pat uzcītīgākajam sportistam,» stāsta Kaspars. «Esmu funkcionālā treniņa piekritējs, un mani aizrauj iespēja strādāt ar netradicionālu inventāru. DCH studijā treniņos izmantojam pat mašīnu riepas, tauvas, akmeņus un virves. Jo trakāk, jo labāk! Fiziska darba strādniekiem taču ir labi trenēti ķermeņi arī bez sportošanas trenažieru zālēs.» Kaspara treniņos izmantotās TRX siksnas ļauj nodarboties ārā, mājās un pat viesnīcā. Markusam un Ivetai šī metode lieliski noder ceļojot. Kaspars vienmēr sastāda konkrētu plānu: izvēlas treniņu veidu un periodiskumu un tad ļauj vaļu fantāzijai. Viņš uzskata: «Dari jebko, bet noteiktu laiku pavadi konkrētā pulsa zonā!»

TOP PADOMS: «Atrodi sev tīkamāko fizisko nodarbi, lai kāda tā arī būtu – kaut vai pastaigas mežā, lēkšana pāri kaimiņu sētai, līnijdejas vai malkas skaldīšana – un nodarbojies ar to regulāri! Vēl atrodi laiku un līdzekļus, lai konsultētos ar speciālistu un uzzinātu, kas tieši tev nepieciešams.»

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu