Zīdainim raupja āda – vai tā jābūt? (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Pirmajā gadā (neilgi pirms gada jubilejas) dēlam bija augsta temperatūra un uz vēdera un muguras uzmetās sīkas, sīkas pumpiņas. Tās pazuda, bet kopš tā laika āda šķiet tāda kā raupja - ne tik maiga kā uz rokām! Tā tam būtu jābūt?

Konsultē Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas dermatoloģe Ināra Ančupāne.

«Iespējams, ka raupjā āda uz bērna muguriņas ir bijusi arī iepriekš, bet pirms izsitumu parādīšanās vecāki tai vienkārši nebija pievērsuši uzmanību,» pieļauj ārste.

Kā atklāj Ināra Ančupāne,

dažkārt maziem bērniņiem jau kopš dzimšanas ir izteikts mata folikulārais aparāts un šī iemesla dēļ bēbīša āda dažkārt mēdz būt raupja.

Bieži vien ir tā, ka vecāki tam nav pievērsuši uzmanību, bet tiklīdz parādās kādi izsitumi, uzskata, ka raupja āda izveidojusies to dēļ, bet iepriekš tā bijusi gluda.

«Lai gan iespējams, ka raupja āda bērniņam bijusi jau pirms izsitumu veidošanās, šajā gadījumā precīzu iemeslu gan nosaukt ir grūti, jo nav zināms, kādi šie izsitumi bijuši un kas bijis to ierosinātājs,» skaidro Ināra Ančupāne.

Dermatoloģe pieļauj, ka tā

varētu būt bijusi arī kāda bērnu infekcijas slimība, piemēram, masalas, vējbakas vai masaliņas, kuru pārslimojot, izsitumu vietās bērna āda varētu būt kļuvusi raupjāka.
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu