TOP 5 diētiskākie sieri (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Dietologi nosaukuši piecus siera veidus, kuru ēšana nekaitēs tavai figūrai un nepalielinās lieko svaru.

1. Rikotas siers - šajā sierā ir vēl mazāk kaloriju nekā biezpienā, taču tas ir ar olbaltumvielām un kalciju tikpat bagāts produkts. Rikotas sieru izmanto arī daudzu garšīgu mazkaloriju desertu un kūku pagatavošanā.

anne
anne Foto: Flickr

2. Mocarella - arī šis siers ir liess: 100 g mocarellas ir 250 - 300 kaloriju. Sierā ir daudz aminoskābju, kalcija, olbaltumvielu, minerālvielu un vitamīnu.

Zoomart Design
Zoomart Design Foto: Flickr

3. Feta - lai gan šā grieķu siera treknums ir 40 - 60%, tajā praktiski nav ogļhidrātu, kas veicina svara pieaugumu. Fetas sierā ir daudz baktēriju, kas uzlabo gremošanu un novērš kuņģa un zarnu trakta saslimšanas.

Amanda E
Amanda E Foto: Flickr

4. Kamambērs - slavenajā franču sierā ir daudz noderīgu aminoskābju, tāpēc to bieži ēdienkartē iesaka mediķi. Dižciltīgais pelējums uzlabo zarnu trakta darbību. Kaloriju skaita ziņā, lai cik tas dīvaini šķistu pēc garšas, kamambērs ir pielīdzināms mocarellai.

Jennifer
Jennifer Foto: Flickr

5. Adigejas sierā ir maz kaloriju: 100 gramos tikai 240. Sierā ir daudz kalcija un organismam nepieciešamais fosfors.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu