Šokolādes ēšana lielos daudzumos varot palīdzēt notievēt (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/ Mareen Fischinger

Vai šī ir labākā jebkad izgudrotā diēta? Spāņu pētnieki noskaidrojuši, ka cilvēkiem, kuri atzinušies šokolādes patērēšanā lielos daudzumos, ķermenī ir krietni mazāks tauku procents nekā citiem cilvēkiem. Esot pamats domāt, ka šokolādes ēšana veicina ķermeņa metabolismu, raksta «Daily Mail».

Spāņu pētnieki secinājuši, ka šokolādes ēšana lielos daudzumos varētu būt labākais veids, kā zaudēt svaru.

Pētījuma ietvaros analizēti dati par 1500 12-17 gadus veciem jauniešiem no deviņām pasaules valstīm.

Tika noskaidrots, ka jaunieši, kuri atzinās šokolādes patēriņā lielos apmēros, vidēji bija tievāki nekā citi pētījuma dalībnieki (ar mazāku tauku procenta indeksu). Interesanti, ka šokolādes mīļotājiem īpaši maz tauku uzkrājumu tika konstatēti vēdera rajonā - pie tam neatkarīgi no tā, vai šī indivīdi dzīvoja aktīvu dzīvesveidu vai ievēroja diētu.

Daudz ieguvumu

Šokolādes ēšanai turklāt esot pozitīvs iespaids uz asins cirkulāciju, asinsspiedienu un sirds veselību.

Gardā salduma ietekmi uz cilvēka ķermeni pētīja Spānijas Granadas Universitātes pētnieki, un viņu secinājumi lielā mērā saskan ar agrāku Kalifornijas Universitātes pētījumu.

Aktivizē metabolismu

Zinātnieki skaidro: lai gan šokolādē ir vairāk kaloriju nekā dažādos citos ēdienos, tā īpaši pozitīvi iedarbojas uz ķermeņa metabolismu, liekot tam aktivizēties. Tādējādi tiekot sadedzināti tauki, kas citādi varētu ķermenī uzkrāties.

Taču liela ietekme uz šo fenomenu varētu būt arī psiholoģiskiem iemesliem - citā nesenā pētījumā secināts, ka 86% tievētāju, kuri diētas laikā turpināja samērīgos daudzumos baudīt savus iecienītos našķus, veiksmīgi turpināja zaudēt svaru.

«Pierādīts, ka diētas, kas koncentrējas uz konkrētu produktu izslēgšanu no ēdienkartes, ir tendētas uz neveiksmi.

Atslēga ir tajā, lai cilvēki pret diētu attiektos brīvāk un mazos daudzumos turpinātu baudīt tās lietas, kas viņiem patīk,» saka «Nutracheck» uztura speciāliste Dženeta Ajlota.

Līdzšinējā diētas jautājumu izpēte arī rādījusi, ka diētu ievērotāji, kuri no ēdienkartes izslēguši tādus našķus kā šokolāde, vīns un cepumi, ir tendēti uz svara pieaugumu, jo iecienīto produktu trūkumu mēdz kompensēt ar citu ēdienu un dzērienu pārmērīgu patērēšanu.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu