Sliktas ziņas tievētājiem: ūdens nesamazina svaru (59)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/Christopher Craig

Gandrīz katrā diētas aprakstā tiek uzsvērts - dzert ļoti daudz ūdens, kas palīdzēs no organisma izvadīt lieko. Galu galā ir taču arī attīrīšanās dienas, kad dzeram tikai ūdeni. Tomēr pēdējie pētījumi atklāj, ka ūdens nekādi neietekmē svara zaudēšanas procesu.

Alabamas Universitātes pasniedzēja, uztura eksperte Beta Kičina (Dr Beth Kitchin) veica pētījumu (publicēts «American Journal of Clinical Nutrition» 2013.g.), lai noskaidrotu, kā tieši ūdens spēj ietekmēt tievēšanas procesu. Diemžēl nekas neuzrādīja, ka liela daudzuma ūdens izdzeršana jebkādi samazina lieko svaru, raksta dailymail.co.uk.

«Tas ir mīts, ka aktīva ūdens dzeršana spēj samazināt cilvēka svaru. Ūdens nav šī burvju atslēga. Tas tā nav, bet es nesaku, ka dzert ūdeni ir slikti. Tas veselībai ir pat ļoti vēlami,» komentē eksperte.

Tomēr uztura speciāliste turpina, ka

šīs astoņas glāzes ūdens dienā arī neesot obligāts nosacījums.

Patiesībā ikdienā nepieciešamais ūdens daudzums ir atkarīgs no jūsu uztura, ķermeņa masas un katram ķermenim unikālās ķīmiskās sistēmas.

Tas var būt jebkāds šķidrums - tēja, sula, zupa. «Daudzi cilvēki uzskata, ka kafija neskaitās - bet skaitās kā šķidrums. Tomēr pati es ieteiktu daudz dārzeņu un zupas,» uzsver pētniece.

Principā kofeīnu saturošie dzērieni, ja vien tajos nav cukuroti sīrupi vai piena produkti, tas pats ūdens vien ir.

Ja jūs dzerat tikai ūdeni, jūs apmierināt organisma vajadzību pēc tā, bet, ja uzņemat to kā ēdiena sastāvdaļu, tad jūs sekmējat ātrāku sāta sajūtas iestāšanos. Tāpēc iekļaujiet savā ēdienkartē daudz zupu, augļu sulu un tādu dārzeņu un augļu kā gurķi, arbūzi, persiki un tomāti.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu