Minerālvielu kūre pret pavasara nogurumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavasarī daudzi izjūt nogurumu, nomāktību un spēku apsīkumu. Šādas sūdzības nevajag ignorēt – tās var liecināt gan par nopietnas slimības sākumu, gan kādu uzturvielu trūkumu organismā. Pilnvērtīgu organisma darbību nodrošina vitamīni un minerālvielas, kuru deficīts pieaug pavasarī un rudenī.

Mūsdienīgais dzīvesveids un ēšanas režīms nenodrošina pilnvērtīgu nepieciešamo vitamīnu daudzuma uzņemšanu organismā. Tāpēc ik pa laikam būtu jālieto papildus vitamīnu un minerālvielu preparāti, lai bagātinātu ikdienas uzturu. Minerālvielas ir nepieciešamas organisma dzīvības procesiem un normālai attīstībai, tās ir būvelementi un koloidālo šķīdumu sastāvdaļas, tās regulē osmotisko spiedienu, fermentu reakcijas un nervu impulsu pārvadīšanu, kā arī piedalās skābju un bāzu līdzsvara regulācijā organismā.

Mūsu organisma skābju un bāzu līdzsvars nav strikti nostabilizējusies sistēma, bet gan nepārtraukti mainīgs, dinamisks process. Galvenais skābju - bāzu līdzsvara uzdevums ir uzturēt pēc iespējas stabilākas pH vērtības. Skābju un bāzu līdzsvars ir nepieciešams normālai vielmaiņas procesu norisei, tā svārstības var izraisīt konkrētu pH vērtību izmaiņas, un organismam nākas patērēt enerģiju skābju un sārmu līdzsvara atjaunošanai. Jo izteiktāki skābju un sārmu līdzsvara traucējumi, jo ātrāk tiek pārsniegta šaurā fizioloģisko pH vērtību amplitūda, un sākas organisma funkciju traucējumi. Ilgstošas skābju - bāzu līdzsvara izmaiņas agrāk vai vēlāk ietekmē dažādas organisma funkcijas, tāpēc hroniskas acidozes simptomi izpaužas daudzos atšķirīgos veidos.

Tā kā hroniska acidoze vairumā gadījumu norisinās bez specifiskiem simptomiem, to var ilgstoši neatklāt. Organisms skābju un sārmu līdzsvara regulēšanai sāk izmantot arī savu galveno «noliktavu»- kaulus. Arī šādā veidā iespējams stabilizēt asins pH vērtību. Lai kompensētu skābas vides pārsvaru, no kaulaudiem izdalās sārmainās minerālvielas. Ja šis stāvoklis ieilgst, sākas kaulaudu veidošanās un sairšanas fizioloģiskā līdzsvara pārbīde un kaulu viela pakāpeniski sabrūk. Tāpēc jau agrā jaunībā vajadzētu pievērst uzmanību līdzsvarotam uzturam, kas satur daudz sārmainu vidi veidojošu augļu un dārzeņu un tādējādi stiprināt kaulu veselību. Kaulu stāvoklis vecāka gadagājuma cilvēkiem stabilāks ir valstīs, kurās ir augsts augļu un dārzeņu patēriņš un zems dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielu patēriņš. Divu minerālvielu – kalcija un magnija – uzņemšana nepieciešama kaulu veselībai. Aktīva skābes neitralizēšana var uzlabot arī ādas struktūru.

Basica Direkt un Basica Compact - A Aptiekās un Mēness Aptiekās aprīlī atlaide 10%

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu