Saglabā jaunību un skaistumu ar uzturu!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Taisnība vien ir tam, kurš teica, ka «skaistums nāk no iekšām». Neviens kosmētikas līdzeklis nepalīdzēs, ja ikdienas uzturā iztrūks šie skaistumu, veselību un jauneklību veicinošie pārtikas produkti.

Mellenes

Šīs mazās tumšzilās odziņas ASV Lauksaimniecības departaments antioksidantu satura ziņā novērtējis kā pirmās starp 40 dažādiem augļiem un dārzeņiem. Melleņogās esošie antioksidanti aizsargās jūs no pāragras novecošanās, savukārt C vitamīns stimulēs dabīgā kolagēna izstrādi ādā, tādējādi aizkavējot krunciņu veidošanos.

Tikai viena tase melleņu nodrošinās jūs ar 24% ieteicamās dienas devas C vitamīna.

Lasis

Savvaļā audzis, ne fermā audzēts lasis ir viens no labākajiem omega 3 taukskābju avotiem. Šīs neaizstājamās taukskābes gādā par ādas elastīgumu un mitrumu. Lasis arīdzan satur selēnu – minerālvielu, kura aizsargā ādu no saules kaitīgās ietekmes. Savukārt lasī esošais D vitamīns palīdz nodrošināt stiprus un veselus kaulus un zobus.

Spināti

Šīs zaļās lapiņas ir pārbagātas ar uzturvielām un antioksidantiem. Spināti lielā daudzumā satur luteīnu, kas gādā par acu veselību un mirdzumu, kā arī tie ir labs B, C un E vitamīnu, kālija, kalcija, dzelzs, magnija un omega 3 taukskābju avots. Pievienojiet tos salātiem vai smūtijiem, un jūsu organisms (un spoguļattēls) būs jums pateicīgs!

Austeres

Par to, vai austeres tik tiešām ir afrodīzijs, zinātnieki vēl strīdas, bet pilnīgi droši ir tas, ka tās ir lielisks cinka avots. Savukārt cinks veicina šūnu atjaunošanos, tādējādi uzturot spēcīgus nagus un matus, bet acis – veselas.

Kam vajadzīgs afrodīzijs, ja esi vesels un skaists?

Tomāti

Tomāti ir labākais pretnovecošanās antioksidanta likopēna avots. Lai arī cik tas nešķistu dīvaini, likopēnu organisms uzsūc vieglāk, ja tomāti ir apstrādāti – sautēti vai konservēti –, tāpēc dzeriet tomātu sulu uz veselību (un skaistumu)!

Valrieksti

Nebūt nav jāapēd kilogramiem valriekstu, lai organisms saņemtu neskaitāmos labumus, ko tie spēj sniegt: maigu ādu, veselīgus matus, mirdzošas acis un stiprus kaulus. Pietiks vien ar sauju dienā, lai apgādātu sevi ar nepieciešamo dienas devu omega 3 taukskābju un E vitamīna.

Tumšā šokolāde

Labas ziņas – našķoties ir atļauts! Tumšā šokolāde rūpējas par ādas mitruma līmeni un aizsargā to no saules «pāridarījumiem». Tiesa, svarīgi ir atcerēties, ka šokolādes ārstnieciskais efekts darbojas vien tādā gadījumā, ja šokolādes kakao saturs ir vismaz 60%. Turklāt šokolāde veicina laimes hormonu endorfīnu izstrādi, un laimīgs cilvēks ir skaists cilvēks!

Jogurts

Viena tase jogurta ar zemu tauku procentu satur vairāk kalcija nekā tase beztauku piena. No bērnu dienām mēs zinām, ka kalcijs gādā par kaulu, zobu un nagu veselību, turklāt

jogurts lieliski remdēs izsalkumu, neļaujot ķerties pie kā neveselīgāka un treknāka.

Kivi

Mazais un spalvainais svešzemju auglis ar košzaļo viduci ir īsta C vitamīna un antioksidantu bumba, kas palīdz ādu uzturēt tvirtu, aizkavēt krunciņu veidošanos, kā arī pasargā no vēža un sirdsslimību riska. Turklāt kivi ir lielisks šķiedrvielu avots, bet tā zemais glikēmiskais indekss neizraisīs strauju cukura līmeņa kāpumu asinīs, tāpēc organisms tajā esošo cukuru izmantos kā enerģiju, nevis uzkrās taukos.

Avoti: www.fitnessmagazine.com, www.medicalnewstoday.com

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu