7 brīnummaskas skaistai ādai ap acīm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Āda ap acīm ir ļoti jutīga un prasa īpašu kopšanu. Protams, ir nopērkami lieliski kosmētiskie līdzekļi, ar ko kopt ādu ap acīm.

Tomēr nevajag aizmirst sen pārbaudītas receptes no labumiem, ko var atrast katras saimnieces virtuvē un ledusskapī. Nogurušas acis un pietūkuši plakstiņi būs pateicīgi par jūsu rūpēm.

Pēc masku noņemšanas ieteicams ādu notīrīt ar siltu ūdeni vai kumelīšu tēju.

1. Melnās tējas kompreses acīm

Sen pārbaudīta recepte - vates ripiņas samitrina melnajā tējā un patur uz acīm 15 minūtes. Pēc tam nomazgā seju ar siltu ūdeni.

2. Kartupeļu maska

Ar visu mizu vārītu kartupeli nedaudz atdzesē, samīca, liek uz acīm - uzmanieties, lai kartupelis nav pārāk karsts, tikai nedaudz silts. Masku patur 20 minūtes, nomazgā ar siltu ūdeni.

Samīcītam kartupelim var pielikt ēdamkaroti saldā krējuma.

3. Pētersīļa maska

2 tējkarotes skābā krējuma sajauc ar ļoti smalki sakapātiem pētersīļu zaļumiem. Masku liek ap acīm, patur 15 minūtes, nomazgā ar siltu ūdeni.

4. Medus maska

Vienu olas dzeltenumu sajauc ar tējkaroti medus, uzliek masku uz acīm, nomazgā pēc 10 minūtēm.

1 tējkaroti stipras tējas sajauc ar tējkaroti medus un tējkaroti auzu miltu. Masku liek ap acīm, nomazgā ar siltu ūdeni pēc 20 minūtēm.

Foto: Shutterstock

5. Banānu maska

Ļoti gatavu banānu samīca. Tējkaroti banānu masas sajauc ar tējkaroti saldā krējuma, liek uz acīm uz 15 minūtēm. Nomazgā ar siltu ūdeni.

6. Svaigu kāpostu maska

Sasmalcina vai samaļ svaigus kāpostus, saspiež, lai veidojas sula. Kāpostus liek marlītē un patur uz acīm 15 minūtes. Nomazgā ar siltu ūdeni.

7. Krējuma maska

Saldo krējumu sajauc ar kafijas dzirnaviņās samaltām auzu pārslām vienādās daļās. Atstāj, lai pārslas uzbriest, tad masku liek uz acīm un patur 20 minūtes. Nomazgā ar siltu ūdeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu