7 lietderīgi padomi, kā izmantot tējas maisiņus skaistumkopšanā, mājās un dārzā!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Vai esi iedomājies, kā tējas maisiņš var palīdzēt mājas solī? Ja lielā pavasara tīrīšana tev vēl priekšā, mums ir pāris noderīgi padomi, kā aizstāt sadzīves ķīmiju ar melnās tējas maisiņu. Ja vēlies samazināt alerģiju risku vai vienkārši izmēģināt alternatīvu un neparastu veidu kā rūpēties par sevi un savu apkārtējo vidi, iesakām izmantot melno tēju.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Ledusskapis, kas smaržo svaigi un tīri

Nākamreiz, pirms izmetat tējas maisiņu, padomājiet divreiz! Ja ledusskapī ir iestāvējusies nepatīkama smaka, novietojiet pāris izmantotu tējas maisiņu atklātā traukā jūsu ledusskapī.

Tējas maisiņi uzsūks nevēlamās smakas, atstājot ledusskapi svaigu.
 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Tīri trauki

Saglabājiet savu čuguna pannu brīvu no rūsas, noslaukot to ar mitru melnās tējas maisiņu pēc katras lietošanas reizes. Tanīns, kas atrodas tējā, uz pannas izveidos aizsargslāni, kas novērš rūsēšanu.

Savukārt

tauku noņemšanai iegremdējiet divus vai trīs izmantotus tējas maisiņus izlietnē, kas pilna ar netīriem traukiem un siltu ūdeni.

Atstājiet uz piecām minūtēm. Trauki mazgājot būs mazāk jāberž.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Bagātīgs komposts un mājas augi

Tēju bieži izmanto kā komposta bagātinātāju dārzā un mājās. Tā kompostu papildinās ar slāpekli. Apkaisiet rožu krūmus ar jaunām vai lietotām melnās tējas lapiņām un pārklājiet ar mulču.

Laistot krūmu, no tējas augsnē izdalīsies barības vielas, veicinot augšanu. Rozes mīl miecskābi, kas dabiski rodas tējā.
 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Tīras koka grīdas un mēbeles

Svaigi gatavota tēja ir lielisks līdzeklis koka grīdu un mēbeļu kopšanai. Uzvāriet litru ūdens ar pāris tējas maisiņiem un ļaujiet atdzist. Iemērciet mīkstu drānu tējā un izmantojiet to, lai noslaucītu virsmu tīru. Pēc tam pārslaukiet ar sausu un tīru drānu. Tēja palīdz sadalīt netīrumus, bet ir dabiski maiga pret tādām virsmām kā koks.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Dzidri spoguļi

Izsmidziniet vāju tēju, kam izmantoti jau lietoti tējas maisiņi, uz stikla virsmām, piemēram, logiem un spoguļiem. Tas būs

vienkāršs veids, kā notīrīt netīrumus, putekļus un pirkstu nospiedumus.

Pēc tam pārslaukiet ar tīru un sausu drānu.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Atvēsini apdegumus

Ko darīt, ja esat aizmirsis lietot saules aizsargkrēmu un guvis sāpīgu apdegumu? Pāris mitri tējas maisiņi uz bojātās ādas palīdzēs mazināt sāpes un atvēsināt apdeguma vietu. Šī metode labi darbojas arī citu apdegumu gadījumā (no tējkannas vai tvaika gludekļa) un tad, ja pēc potes dūruma vieta smeldz un ir sāpīga.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Maigas un smaržīgas pēdiņas

Pievienojiet pāris izlietotus tējas maisiņus siltam ūdenim un mērcējiet tajā pēdas aptuveni 20 minūtes. Tēja neitralizēs sasvīdušu pēdu smaku, samazinās svīšanu, baros ādu un padarīs pēdas maigas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu