VIDEO: Bērnu atstāšana uzkarsušā auto var beigties letāli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd ir vasaras vidus un gaisa temperatūra dažbrīd pat pārsniedz +30 grādus. Karstajā sezonā cenšamies atvēsināties visdažādākajos veidos - dzerot daudz šķidruma, biežāk uzturamies ēnā vai dodamies peldēties. Bet kā jūtas bērni, kuri atstāti uzkarsušās automašīnās, kamēr vecāki iepērkas? Kā viņiem atvēsināties?

«Ir signāli par cilvēku pārkaršanu šajā vasaras sezonā, bet konkrētu gadījumu, kad bērns vai mazulis ir atstāts mašīnā, kamēr vecāki iepērkas, un pārkarst, nav bijis,» ziņo Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

NMPD nav konkrētas statistikas, cik cilvēku nonākuši slimnīcā vai kuriem medicīnas darbinieki snieguši medicīnisko palīdzību pārkaršanas dēļ. Tomēr šādi gadījumi ir katru dienu.

Ja redzat, ka pieaudzis cilvēks vai bērns ir pārkarsis (izjūt diskomfortu, reibst galva vai, vēl ļaunāk, ir slikta dūša, vemšana), cietušajam ir jāatvēsinās, izmantojot vēsu kompresi, ieejot dušā, dzerot ūdeni, pasēžot ēnā vai vējā, skaidro Bukša. Taču, ja ir sācies drudzis un vemšana, obligāti jādodas uz slimnīcu.

Turklāt, ja esi pārkarsis, nav vēlams strauji mainīt ķermeņa temperatūru, piemēram, ejot nopeldēties. Atvēsinies pakāpeniski!

Vasaras sezonā centieties bērnus neatstāt automašīnās, bet ņemt visur līdzi, lai nenotiktu nelaime, kāda redzama rakstam pievienotajā video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu