6 maldīgi uzskati par ķermeni, kas traucē mums pilnvērtīgi dzīvot

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Daudziem no mums ir tik daudz ilūziju par savu ķermeni. Diemžēl šīs ilūzijas ietekmē ne tikai to, kā mēs jūtamies par savu fizisko izskatu, bet arī mūsu pašvērtējumu un attiecības ar citiem. Iegaumē un atceries, ka šie apgalvojumi, kurus mēdzam sev iegalvot, NAV pareizi!

MANS ĶERMENIS IR BEZ APZIŅAS, UN PRĀTS IR KAUT KAS PILNĪBĀ ATDALĪTS NO ĶERMEŅA

Maldi. Daudziem mūsu orgāniem un audiem ir tādas pašas īpašības kā mūsu smadzenēm - informācijas izsūtīšana, saņemšana, attiecīga reaģēšana un ziņošana pašam sev, kad esi pārāk agresīvs pret savu ķermeni un kad lutini to. Viss tavs ķermenis ir dzīvs, pamodies un nomodā par to, kas notiek.

ES NEVARU MAINĪT SAVU ĶERMENI

Protams, tu vari! Tu ne tikai vari izmainīt savu ķermeni ar savām darbībām un domām, bet tavs ķermenis to dara pats nepārtraukti. Visas šūnas nomainās ik pēc pieciem gadiem. Tavs ķermenis pastāvīgi mainās.

MANS ĶERMENIS IR TIKAI CIETA, FIZISKA SUBSTANCE

Tas tikai izskatās tāds. Patiesībā anatomiskā līmenī tavs ķermenis sastāv no vibrējošiem atomiem, starp kuriem ir ļoti daudz brīvas vietas. Tevī ir daudz vairāk enerģijas nekā cietas, fiziskas substances.

MANS ĶERMENIS IR MANA NELAIME

Nepavisam! Ķermenis ir iespēja un instruments, ar kura palīdzību var atklāt savu dvēseli.

ESMU ĢENĒTIKAS UPURIS

Tev nav jābūt upurim. Ģenētika visu nosaka tikai līdz zināmam līmenim. Tas, ko tu dari ar savu ķermeni un kā tu par to rūpējies, var būt daudz spēcīgāks nekā tavi gēni.

CILVĒKI VĒRTĒ MANI TIKAI UN VIENĪGI PĒC MANA FIZISKĀ ĶERMEŅA.

Nē, nepavisam! Pat tad, ja viņiem pašiem tā nešķiet. Tavs pašvērtējums un tas, kā tu sevi uztver un parādi citiem, ir tas, kas rada pirmo un noteicošo priekšstatu par tevi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu