4 zelta padomi, kā atgūties pēc festivāla un izskatīties labi!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ticu, ka daudzām šī pirmdiena nav viegla, jo aizvadīta trakulīga nedēļas nogale. Mēģināsim tev palīdzēt, kā arī esi lūgta dalīties savā pieredzē, kā cīnies ar otrās dienas sindromu!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Mēģini izgulēties!

Protams, pēc brīvdienām ne visiem ir atvaļinājums, tāpēc, domājams, lielākā daļa jūtas nogurusi tieši miega bada dēļ. Tāpēc, tiklīdz vari, izbaudi daudz kvalitatīva miega. Atcerēsimies, kas ir tas, kas miegu traucē!

Kas bojā miega kvalitāti?

  • Sauss gaiss. Telpas pirms miega noteikti ir jāvēdina, jo sauss gaiss un putekļi neiedarbojas labi uz mūsu miegu. Ideāli, ja ir gaisa mitrinātājs.
  • Pārāk augsta temperatūra. Labāks un kvalitatīvāks miegs būs mazliet vēsākā telpā, nekā jūs parasti uzturaties. Ieteicamā temperatūra ir 18 - 20 °C.
  • Stress un pārslodze. Bezmiegs garantēts!
  • Snaušana pēcpusdienā. Esi uzmanīgs ar gulēšanu pēcpusdienā. Par to ir dažādi uzskati, taču lielākā daļa cilvēku vakaros nespēj aizmigt, ja pa dienu noguļ vairāk nekā 15 minūtes.
  • Vakaros nedzeriet stimulējošus dzērienus, kā kafiju, kokakolu, enerģijas dzērienus.
  • Režīms. Centieties iet gulēt un celties vienā un tajā pašā laikā. Neregulārs režīms negatīvi ietekmē miega kvalitāti.
  • Pārēšanās. Vajadzētu izvairīties no smaga ēdiena četras piecas stundas pirms gulētiešanas. Ieteicams pirms došanās pie miera neēst daudz sāļa un trekna ēdiena.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Receptes pret paģirām

Skābi un marinēti gurķi, kāposti, siļķu tīteņi un citas sāļas lietas brokastīs atjaunos nātrija rezerves. Droši var ēst arī tik tradicionālo, proteīniem bagāto brokastu ēdienu olu, arī tā stiprinās organismu un palīdzēs cīnīties ar ballītes sekām.

Par paģiru ēdienu, pateicoties to sastāvam, var uzskatīt arī banānus, tie ir bagāti ar magniju un kāliju, kurus alkohols no organisma ir padzinis.

Savukārt, lai novērstu nelabumu, lieti noder ingvers, tas arī uzlabo kuņģa darbību. Ingvers noder ne tikai pret paģirām, bet arī citos gadījumos, ja ir nelaba dūša. Pašsajūtu palīdz uzlabot arī marinēti gurķi un sālīta siļķe.

Sāls daudzumu parasti iesaka ierobežot, jo tas aiztur organismā ūdeni.

Šajā gadījumā tas ir nepieciešams. Ieklausies savā organismā, lielākoties tas pats pateiks priekšā, kas ir vajadzīgs.

Lūk, izmēģināts un iesakāms paģiru kokteilis!

Paģiru kokteilis - «Prēriju austere»

Runā, ka «Prēriju austere» ir ļoti negaršīgs, taču leģendārs kokteilis. Tā labākā īpašība - tas palīdzēs lieliski tikt galā ar paģirām.

Sastāvdaļas

  • ½ tējk.Vorčesteras mērces
  • 1 tējk.olīveļļas
  • Tabasko mērce
  • sāls
  • pipari
  • 2 ēdamkarotes asās tomātu mērces
  • 1 olas dzeltenums
  • saldās paprikas pulveris

Vorčesteras mērci ielej vienā traukā ar olīveļļu, aso tomātu mērci un mazliet Tabasko mērces, to visu pārkaisa ar sāli un pipariem. Kad tas ir izdarīts un kokteilis gandrīz gatavs, tajā uzmanīgi jāievieto vesels olas dzeltenums, pāri jāpārkaisa saldās paprikas pulveris. Kokteilis jāizdzer vienā piegājienā.

Vēl dūšas uzpravīšanai derot ķīniešu virtuvē rodamā kokospiena zupiņa. Arī kokosrieksts izvada toksiskās vielas. Zupa ir pikanta, savienojums ar kokosriekstu garšā esot tik neparasts, ka tiešām palīdzot justies labāk.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Skaistuma procedūras

  • Pārvari sevi un ieej kontrastdušā! Pēc tam izej pastaigāties — ātrs solis stabilizēs sirdsdarbību.
  • Ilga vanna. Gulēšana vannā palīdz organismam, veicinot vielmaiņu.
  • Kompreses. Ja seja neizskatās labi un acis ir aizpampušas, izmēģini šādu kompresi: frotē dvielis, saslapināts karstā ūdenī, uz 30 sekundēm piespiests pie sejas, pēc tam tāda pati procedūra ar aukstā ūdenī samērcētu dvieli. Un tā trīs reizes! Protams, labi derēs arī klasika - svaiga gurķa šķēlītes vai tējas maisiņi uz acīm.
  • Sejas maska. Jebkura veida sejas maska palīdzēs justies un izskatīties labāk.
  • Dzer savu iecienīto kafiju. Kofeīns ne vien atvieglos galvassāpes un palīdzēs pamosties, tas arī savilks asinsvadus, lai maisiņi zem acīm nebūtu tik izteikti.
  • Uzliec sārtumu uz vaigu kauliem. Tas dos veselīgu izskatu!
  • Zirgaste. Zirgaste pacels tavus sejas vaibstus, tas būs kā mini sejas liftings.
  • Matētas acu ēnas. Lai atvērtu acis, izmanto matētas acu ēnas neitrālā krāsā. Krēmveida acu ēnas ir labākas par pūderveida. Atceries, ka zilie un violetie toņi var uzsvērt apsārtumu un pievērst uzmanību lokiem zem acīm. Visbeidzot, izmanto skropstu ieveidotāju, pirms uzklāj acu tušu, lai acis izskatītos platākas un kopumā neizskatītos miegaina.
 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Sekss un paģiras....

Ko nu tur liegties, daudziem no mums pēc kārtīgas ballītes nākamajā rītā ir bijusi situācija, kad prātā tikai un vienīgi tas, ko varētu pasākt ar kādu simpātisku pretējā dzimuma pārstāvi. Izrādās, ka tā ir pavisam loģiska un pat ieteicama metode, kā sev atvieglot paģiru mokas, raksta «sciencedump.com».

Seksoloģe Emīlija Morsa apgalvo: «Uz dažām minūtēm tu jūti ko citu, nevis tās mokošās galvassāpes un slikto dūšu. Uz brīdi tu esi atbrīvots no savām paģiru mocībām, jo parastās seksa izraisītās patīkamās sajūtas nu šķiet kā Dieva sūtītas.»

Lai arī pagaidām nav zinātniska pamatojuma tam, ka sekss «izārstēs» paģiras, taču doktors Džoriss Versters no Utrehtas Universitātes Nīderlandē apgalvo: «Iespējams, ka sekss paģirās liek laikam ritēt ātrāk. Ja tas tevi padara laimīgu, dari to!»

Vēl viens iemesls, kāpēc sekss paģirās šķiet tik īpašs, ir alkohola miopija, kura cilvēkus padara uzņēmīgākus pret seksuāliem stimuliem. Kad esi apreibis, tu ignorē visus apkārt esošos negatīvos signālus. Dažiem cilvēkiem tas turpinās arīdzan paģirās, tāpēc ir daudz vieglāk pamanīt un atsaukties seksuāliem kairinājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu