Kā uzturēt sevi labā fiziskā formā, veicot dārza darbus?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Veselīgs dzīvesveids un pašu audzētas veltes ģimenes maltītei kļūst aizvien populārākas, tādēļ teju ikvienam no mums vismaz brīvdienās ir kāda dobe vai zālājs, kas jāsakopj. Nereti to uztveram kā visnotaļ nepatīkamu darbu, tomēr projekta Dārza tehnikas eksperti vadītājs Mārtiņš Jaudzems aicina dārza darbus uztvert kā fitnesa treniņu sev ērtā laikā, vietā un bez papildu izmaksām! Šīm fitnesa nodarbēm būs nepieciešams tas, kas katram piemājas dārza īpašniekam pieejams, - mauriņa pļāvējs, dārza grieznes, ķerra, kaplis, grābeklis, lāpsta u.c. instrumenti.

Kā liecina apkopotie dati un veiktie pētījumi*, dažādos dārza darbos iespējams patērēt gana daudz kaloriju. Galvenā atšķirība ir tā, ka patiešām lietderīgais tiek apvienots ar patīkamo - skaists dārzs un ķermenis! Darbs ar lāpstu pielīdzināms vidēji smagas intensitātes treniņam. Rokot dārzu, tu nodarbināsi ķermeņa augšdaļas, muguras un kāju muskulatūru.

Dāmām iespējams sadedzināt līdz pat 150 kcal 30 minūšu laikā, savukārt vīriešiem - 197 kcal tādā pašā laika posmā.

Mauriņa pļaušana arī pieskaitāma pie izcila treniņa visam ķermenim - atkarībā no pļaušanas tehnikas un agregāta 30 minūšu laikā iespējams atbrīvoties pat no 177 kcal. Protams, vecā labā izkapts vairāk būs vērsta uz ķermeņa augšdaļas un plecu muskulatūras stiprināšanu, bet mauriņa robots kaloriju uzņemšanu var tikai veicināt. Kā norāda dārza tehnikas eksperts, trimmeris vai krūmgriezis arī būs gana labs sporta inventārs, kas vairāk būs piemērots stiprā dzimuma roku, muguras, kāju un vēdera muskulatūras stiprināšanai.

Tādas šķietami sievišķīgas nodarbes kā stādīšana un koku un krūmu apcirpšana arī nodrošinās vidējas intensitātes treniņu - 30 minūšu laikā vīrieši patērēs līdz 177 kcal. Nodarbināta būs roku, apakšdelmu, plecu un muguras augšdaļas muskulatūra. Savukārt ravēšana īpaši lietderīga būs daiļā dzimuma pārstāvēm, jo ar šo nodarbi iespējams stiprināt kāju, sēžas, gurnu un vēdera muskulatūru, kā arī atbrīvoties no liekajām kalorijām - 30 minūšu laikā līdz pat 138 kcal!

*Aiovas Valsts universitātes apkopotie dati

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu