Arī vīrieši izjūt grūtniecības simptomus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Kad partnere ir bērna gaidībās, arī vīrieša hormonu sastāvā notiek izmaiņas. Fakts, ka vīrietis kļūst par tēvu, būtiski ietekmē smadzeņu un dziedzeru darbību, raksta «Anglo Baltic News».

Lai gan vīrieši nevar sūdzēties par rīta nelabumu, sapampušām kājām vai bezmiega naktīm, viņu hormoni piedzīvo izmaiņas, kas liecina vismaz par vienu grūtniecības simptomu. Pētījumā atklājies, ka topošo tēvu ķermenī sievietes grūtniecības 4.-5. mēnesī notiek izmaiņas, kas maina viņu uzvedību un smadzeņu sūtītos impulsus.

Kad izmaiņas notiek, samazinās testosterona un estradiola līmenis organismā, kas ir divi lielākie hormonu ainas veidotāji vīriešiem. Kā zināms, hormonālas pārmaiņas ietekmē visu cilvēka ķermeni, sākot ar fiziskām, beidzot ar morālām izmaiņām. Pētījumā atklājies, ka vīrieši, kas piedzīvojuši minēto hormonu līmeņa samazināšanos, maina savu uzvedību. Pārmaiņu rezultātā topošie tēvi kļūst mazāk agresīvi un pieaug viņu spēja mīlēt, gādāt un pasargāt sievieti. Eksperti šo sauc arī par tēvišķo instinktu, kas liek atmaigt pat skarbākajiem vīriešiem. Tas izskaidro arī to tēvu uzvedību, kas attiecībā pret apkārtējiem ir samērā tieši, agresīvi vai iedomīgi, bet, esot kontaktā ar saviem bērniem, pārvēršas līdz nepazīšanai.

Anglo Baltic News

Aptaujas rezultāti liecina, ka 7 no 10 topošajiem tēviem šīs pārmaiņas izjūt paši, bet 9 no 10 gadījumiem par izmaiņām viņu uzvedībā ir pavēstījušas patīkami pārsteigtās dzīvesbiedres.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu