7 iemesli, kāpēc gulēt kailam ir veselīgi!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tas var skanēt varbūt nedaudz nepiedienīgi, taču ir pēdējais laiks atmest pidžamu lietošanu, un sākt gulēt savā dzimšanas dienas ietērpā, proti, kailiem. Kāpēc? Dzīvesstila portāls «Lifehack» apkopojis septiņus zinātniski pamatotus iemeslus!

1. Tu apturēsi novecošanās pazīmes, izskatīsies jaunāka un skaistāka

Gulēšana kailam istabā, kur temperatūra nav augstāka par 21 grādu, stimulē pretnovecošanās hormona melatonīna un augšanas hormona izstrādi. Šie hormoni var uzlabot mūsu fizisko sniegumu. Tie labāk darbojas zemākā temperatūrā, ļaujot ķermenim atjaunoties, tādējādi uzlabojot matu un nagu stāvokli.

Pārāk karstā telpā ķermenim nav iespējams dabīgi sevi atdzesēt, savukārt tas var izjaukt šo hormonu izdalīšanos.

2. Tu jutīsies laimīgāka un mierīgāka

Gulēšana kā no mātes miesām nākušam veicina arīdzan oksitocīna jeb tā sauktā mīlestības hormona izdalīšanos. Tas ir spēcīgs labsajūtas veicinātājs, kurš parasti «piedalās» orgasmā, cīnās ar stresu un depresiju. Tātad, ja jūs ar partneri guļat kaili, pastāv iespēja saņemt dubultu oksitocīna devu!

3. Miega kvalitāte būs augstāka

Kādā pētījumā Austrālijā atklājies, ka dažas hroniska bezmiega formas ir saistītas ar nepareizu ķermeņa temperatūras regulāciju naktī. Savukārt dāņi eksperimenta dalībniekiem uzvilka termokostīmus, lai pazeminātu viņu ādas temperatūru, bet ne paša ķermeņa temperatūru. Viņi secināja, ka šādā gadījumā miegs ir nepārtrauktāks, turklāt dziļā miega fāze ilgst ilgāk.

Foto: PantherMedia/ScanPix

4. Tu pazemināsi savu kortizola līmeni un uzturēsi veselīgu svaru

Slikts miegs saistās ar stresa hormona kortizola, kā arī dažādu citu hormonu izdalīšanos, kuri var veicināt apetīti, tādējādi liekot sniegties pēc dažādiem mierinošiem, bet neveselīgiem našķiem.

Miega trūkums arīdzan ir saistīts ar lēnāku tauku dedzināšanu.

Speciālisti Vorvikas Universitātē atklājuši, ka tiem, kuri guļ mazāk par sešām stundām, ir trīs reizes lielāka iespēja saslimt ar diabētu un sirds slimībām, kā arī pieņemties svarā.

Tā kā gulēšana kailam nodrošina dziļāku un stabilāku miegu, tavs ķermenis var labāk regulēt kortizolu, līdz ar to – palīdzēt tev saglabāt veselīgu svaru!

5. Tu uzlabosi savu imūnsistēmu

It kā tā jau nebūtu gana daudz labumu, piedevām palielināts oksitocīna un samazināts kortizola līmenis padara spēcīgāku tavu imūnsistēmu. Šo svarīgo ķīmisko savienojumu uzturēšana normālā stāvoklī ir viens no svarīgākajiem iemesliem, lai tavs ķermenis spētu

cīnīties ar visādiem nejaukiem baciļiem, vīrusiem un citiem slimības izraisošiem organismiem.

6. Tu pasargāsi savus sievišķos orgānus no infekcijām

Domājams, ka tev nebūs nekāds jaunums, ka baktērijas aug un vairojas siltā un mitrā vidē. Guļot kailai, ir iespējams izvairīties šādu apstākļu sakritības, uzturot normālu vaginālo floru.

Būtībā gulēšana kailai nodrošina pareizo «ventilāciju»,

kas nepieciešama, lai izvairītos no sēnīšu infekcijām.

7. Vīriešiem uzlabosies auglība

Pastāsti šo savam partnerim! Vīriešiem, kuri guļ kaili, sēklinieki nesakarst, kā tas notiek, piemēram, guļot apspīlētos bokseršortos. Ja tie regulāri sakarst, pazeminās spermas kvalitāte. Ja plānojat ģimenes pieaugumu, tagad jums ir vesela virkne iemeslu, kāpēc vienmēr gulēt kailiem!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu