5 idejas tavai īpašajai ziedu terapijai

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vai zināji, ka ziedi ir noderīgi ne tikai skaistumam vāzē vai puķu dobē? Izrādās, tie spēj dziedēt arī mūsu miesu un garu!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix/tvnet

Meditācija

Izvēlies vienu ziedu. Atrodi klusu, mierīgu vietu, kur neviens netraucē un vari kontaktēties tikai ar šo ziedu. Uzliec to sev uz ceļiem vai arī, ieliktu vāzē, noliec sev priekšā. Dažas sekundes patrin plaukstas, nosedz ar tām ziedu un sajūti tā enerģiju. Sajutīsi, kā mainās gaisa blīvums ap ziedu, bet pēc tam plaukstās jutīsi vieglu kņudoņu. Tad lūdz ziedam tev palīdzēt, izklāstot savu problēmu vai izsakot vēlēšanos. Neaizmirsti pateikties par sniegto mīlestību un līdzjūtību. Pēc tam atslābinies, aizver acis un dziļi elpo. Pievērs uzmanību savām izjūtām un domām - ar to palīdzību ziediņš cenšas tev dot padomu, kā rīkoties. Ja nespēj koncentrēties, pievērsies ziedam un turpini meditēt.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Dziednieciskā vanna

Paņem rokās trīs ziedus un aizver acis. Domā par savu vēlmi dziedināties. Kad esi koncentrējusies, rūpīgi norauj ziediem ziedlapiņas un iemet tās vannā ar siltu ūdeni. Uzturies vannā vismaz 15 minūtes. Ja ziedlapas traucē, saliec tās uz vannas malas vai uz grīdas.

Ziedu enerģija piepildīs telpu, un ķermenis to ar pateicību pieņems.

Kad pelde beigusies, noslaukies dvielī un salasi ziedlapiņas. iznes tās dārzā un noliec zemē, pateicoties par sniegto palīdzību.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Ziedu aromāts

Apsēdies ar ziedu rokā un aizver acis. Ieelpo zieda neatkārtojamo aromātu un piesātinies ar tā enerģiju.

Kad pabeidz, novieto ziedu netālu un turpini ieelpot tā aromātu visu atlikušo laiku.
 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Mājas attīrīšana

Izvēlies dažādus ziedus, kam piemīt attīrošas īpašības, piemēram, sarkanās lilijas spriedzes noņemšanai vai baltas rozes gaisa attīrīšanai. Noliec caurspīdīgu vāzi ar šiem ziediem dzīvojamā istabā.

Noklāj ziedus ar plaukstām un lūdz tiem izkliedēt negatīvo enerģiju, atjaunot mājās harmoniju un labklājību.

Atstāj ziedus istabā, līdz tie novīst. Neaizmirsti regulāri tiem mainīt ūdeni. Pirms ziedus izmet, neaizmirsti tiem no sirds pateikties.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Čakru harmonizācija

Mums ir 7 galvenie enerģijas centri, no kuru brālīgās sadarbības atkarīga mūsu iekšējā un ārējā harmonija. Veselam, aizrautības, intereses, zinātkāres pilnam cilvēkam visi centri darbojas labi un enerģija brīvi pārvietojas.

Katrai čakrai ir sava krāsa un atbilstošs zieds, kas palīdz šo vietu harmonizēt. Salasi konkrētos ziedus vai arī konkrētās krāsas ziedus un apguļoties tos novieto uz konkrētu čakru vietām. Atslābinies un domā par kaut ko jauku.

Pamata čakra - sarkans, margrietiņa.

Sakrālā čakra - oranža vai zilganzaļa, kamēlija.

Saules pinuma čakra - dzeltena, gerbera.

Sirds čakra - zaļa vai rozā, sarkana roze.

Kakla čakra - zila, narcise.

Trešās acs čakra - indigo/ jasmīns.

Kroņa čakra - violeta, zeltaina vai balta, tulpe.

Vēl čakru attīrīšanai:

  • izsmidzini ziedu ekstraktu;
  • ejot vannā, pievieno ūdenim jūras sāli;
  • peldies jūrā;
  • guli zālē;
  • dzer ziedu ekstraktus un uzlējumus;
  • slidini pāri čakrām baltu rozi.

Avots: M. Krūmiņa «Ziedi emocionālajai veselībai».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu