Septiņi vingrinājumi nogurušiem pleciņiem un sprandam

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Sēdošs darbs ātri vien nogurdina plecus un sprandu, kā dēļ var rasties pašsajūtas un veselības problēmas. Lūk, daži no Norbekova programmas locītavu vingrinājumiem, kas palīdzēs atslābināties pleciem un sprandam, iesaka Norbekova atveseļošanās kursu pasniedzēja Svetlana Sapožņikova.

• Spalviņu tīrīšana

Šo vingrinājumu var veikt gan stāvus, gan sēdus. Nolieciet zodu uz leju un slīdiniet galvu uz nabas pusi. Pamazām atslābiniet kaklu un virziet galvu vēl uz leju, it kā jūs būtu putns, kurš tīra spalviņas. Sprandā vajadzētu rasties patīkamai velkošai sajūtai, bet ne sāpēm. Lēnām, līgani atgriezieties sākotnējā stāvoklī.

• Bruņurupucis

Paceliet nedaudz uz augšu zodu un kā bruņurupucis «ievelciet» galvu kaklā/plecos un tad «izbāziet ārā» - paceliet augšup. Un tā vairākas reizes. Līgani. Izbaudiet katru kustību ar prieku. Pasmaidiet - tad no vingrinājumiem ir daudz lielāks ieguvums.

vingrojums
vingrojums Foto: TVNET

• Pastiepšanās uz sāniem

Nolieciet galvu (bet negrieziet) pret labo plecu, it kā mēģinot ausi nolikt atpūsties uz pleca. Taču dariet tikai tik, lai rastos patīkama pavilkšanas sajūta. To pašu izdariet uz otru pusi.

• Pūce

Maigi pagrieziet galvu uz labo pusi un ar acīm it kā mēģiniet redzēt aiz muguras, vai kāds jums neseko. Nedaudz atslābinieties un tad pavirziet galvu vēl vairāk, taču bez sāpēm. Lēnām atgriezieties sākumstāvoklī un pildiet vingrinājumu uz otru pusi.

• Pleci grīdā

Nākamos divus vingrinājumus jāpilda stāvus. Stāviet taisni, asteskaulu pavirzot uz priekšu, rokas gar sāniem. Iedomājieties, ka jūsu plecus kāds iesūc grīdā - pavelciet tos uz leju, it kā cenšoties aizsniegt grīdu. Nedaudz atslābinieties un mēģiniet plecus pavirzīt vēl zemāk.

• Pleci pie ausīm

Tad lēnām virziet plecus uz augšu, līdz pat ausīm vai tik, cik ir komfortabli, savukārt ar pakausi mēģiniet it kā aizsniegt griestus. Atslābiniet un vēl mazliet paceliet. Iztēlojieties, ka visi skriemeļi sastājas savās vietās!

vingrojums
vingrojums Foto: TVNET

• Vilciens

Apļojiet plecus uz vienu un tad otru pusi. Mēģiniet izjust katru kustības niansi un uzmanību koncentrēt plecos, izbaudot, ka ķermenis var izkustēties un atslābināties caur kustību.

Beigās lēnām paelpojiet, vēlams arī pastiept rokas uz augšu, līdz ar lēnu ieelpu un nolaist rimti lejā, līdz ar izelpu.

Lielāks ieguvums no vingrinājumiem būs, ja tos pildīsiet, iejūtoties vesela un jauneklīga cilvēka tēlā - atcerieties, kāds jūs bijāt, kad tāds jutāties, - kā stāvējāt, kāda bija gaita, domas. Ar šādu attieksmi vingrinājumi ir iedarbīgāki.

"Sēdoša darba veicējiem vēlams ik pēc 30-40 minūtēm piecelties un mazliet izkustēties, veikt šos un citus vingrinājumus, iesaka Svetlana Sapožņikova, kura novērojusi, ka, pildot pilnu vingrojumu kompleksu, kursos cilvēki sākt "augt". "Tā mēs jokojam. Patiesībā cilvēki kursos patiešām mēdz kļūt garāki līdz pat trīs centimetriem, jo normalizējas atstatums starp mugurkaula skriemeļiem," skaidro Svetlana Sapožņikova.

No pieredzes viņa saka, ka mugurkaulu var atjaunot jebkurā vecumā.

Tāpat kā redzi un tikt vaļā no citām veselības problēmām.

Norbekova atveseļošanās kursos veic ne tikai fiziskos vingrinājumus locītavām, ir arī bezkontakta masāžas, ko cilvēks veic pats, vizualizācijas, punktu masāžas, gribas vingrinājumi u.c. tehnikas organisma atveseļošanās spēju atmodināšanai. To visu cilvēks var paveikt pats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu