Ādu mēs mantojam no vecvecākiem. Kā nepieļaut tās noslīdēšanu?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Diemžēl mūsdienu dzīvesveids - neveselīgs uzturs, smēķēšana, stress un, protams, zemes pievilkšanas spēks veicina to, ka daudzām sievietēm jau pēc 25 gadu vecuma sejas āda zaudē elastību, sāk noslīdēt. Pirmais, kur to var redzēt, - sāk noslīdēt vaigi, līdz ar to arī sejas ovāls vairs nav tik izteikts, nereti veidojas dubultzods.

Ādas tipu un problēmas, tai skaitā sejas ādas noslīdēšanu ļoti lielā mērā ietekmē ģenētika. Turklāt interesanti ir tas, ka

ādu mēs pārsvarā mantojam nevis no vecākiem, bet no vecvecākiem.

«Es ieteiktu sievietēm jau laikus rūpēties par to, lai āda nenoslīd, jo pacelt noslīdējušu ādu ir daudz grūtāk. Tāpēc ir svarīgi veicināt ādas elastību, taču pats galvenais ir tonizēt, stiprināt sejas muskulatūru,» padomus, kā aizkavēt un samazināt sejas ādas noslīdēšanu, dod salona «Babor Beauty SPA Alberts» kosmetoloģe Līva Gerharde.

Ir lietas, ko ikviena sieviete profilaktiskos nolūkos var darīt mājas apstākļos. Pirmkārt, kontrolēt ikdienas ieradumus, kas var veicināt ādas noslīdēšanu, piemēram,

nevēlams paradums ir atspiest vaigus un zodu dūrēs vai arī guļot iespiest vaigus spilvenā,

tas var veicināt ādas noslīdēšanu. Mājas apstākļos uz sejas var likt vēsas un siltas kompreses, turklāt procedūru jāiesāk un jāpabeidz ar vēsu kompresi. Siltuma ietekmē ādas poras paplašinās, savukārt aukstumā - sašaurinās, šāds treniņš veicinās ādas elastību un vienlaikus arī nostiprinās sejas muskulatūru. Ļoti labu efektu var gūt, ja pēc kompresēm uz ādas uzklāj serumu vai masku ar liftinga iedarbību, jo āda tad ir īpaši sagatavota uzņemt aktīvās vielas.

Ādas noslīdēšanu var arī novērst, trenējot ādas muskulatūru ar sejas vingrojumiem, taču tad tie ir jāveic regulāri un ilgstoši.

Kosmetoloģe Līva Gerharde skaidro: «Ja sejas āda jau ir noslīdējusi, mājas apstākļos to pacelt un nostiprināt būs ļoti grūti. Ir vajadzīga spēcīgāka iedarbība, un to var panākt tikai ar sejas muskulatūru stimulējošām kosmētiskajām procedūrām.» Kosmetoloģe stāsta, ka šobrīd Latvijā viena no efektīvākajām un modernākajām procedūrām ir ionto lift liftings. Procedūras laikā speciālists ar diviem medicīniskiem uzgaļiem iedarbojas uz sejas muskulatūru, un, liekot uzgaļus muskulim vienā un otrā galā, raida elektroimpulsus. Šādā veidā sejas muskuļiem tiek veikta sava veida elektrošoka terapija - tie izstiepjas un saraujas un tādējādi tiek trenēti. Savukārt, sejas muskuļiem nostiprinoties, āda paceļas un arī izlīdzinās grumbiņas. Ionto lift liftinga procedūra ir nesāpīga, taču efekts ir redzams jau pēc pirmās reizes. Protams, lai rezultāts būtu noturīgs, jāveic kurss 3-5 procedūras. Pēc tam šo liftinga procedūru būtu vēlams atkārtot reizi mēnesī.

Vēl ļoti labu liftinga efektu dod modulējošā jeb bandāžas sejas maska.

Sejas ādas noslīdēšana tiek skaidrota arī ar to, ka ar gadiem cilvēkiem samazinās kaulu masa, un sejas ādai vairs nav uz kā turēties, tāpēc tā noslīd. To apliecina arī novērojums, ka sievietēm, kam sejas augšdaļā ir izteikti vaigu kauli, noslīdējusi āda nav tik bieži. Daudz biežāk šādu problēmu,

īpaši noslīdējušus vaigus, novēro sievietēm, kam nav izteikti vaigu kauli, ir šaura vai ovāla sejas forma.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu