«Vingruma» Gints: Divos vārdos - FANTASTISKI LABI!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Urrā – ne pleci, ne krūtis, nekas vairs nesāp!

2016.gada 25.janvāris 1. diena

Tā kā iepriekš trenerīte Ieva ir ierādījusi jau dažas lietas, ko ar «dzelžiem» varu darīt patstāvīgi, šodien ir pašdarbības izpausme! Vispirms priekš «rumpīša uzsildīšanas» nolemju «aprunāties» ar savu iecienītāko «verķi» – 25 minūtes eliptiskais soļotājiņš, pēc tam – pietupieni, pleci, krūtis, pievilkšanās, atspiešanās, presīte – no visa pa drusciņai. Atmiņā nāk tie laiki, kad 13 gadu vecumā riteņbraukšanas nodarbībās arī mums bija jāveic virkne dažādu vingrinājumu, kā rezultātā pēc aptuveni pusgada jau kļuvām sportiskāki nekā līdz tam.

Ļoti pozitīvs ir «kolektīvais noskaņojums» Vingruma klubā – šķiet, liela daļa pastāvīgo apmeklētāju ir pieņēmuši mūs-iesācējus «savā paspārnē», sasveicinoties, atvadoties, nesavtīgi daloties ar padomiem!



2016.gada 26.janvāris 2. diena
Šodien notika «maratona ietvaros» priekš manis nu jau otrais preses treniņš! Pirms tā – uztraukums parastais – kā nu būs, u.t.t. Treniņa norises vieta – trenažieru zāle, – «slaistīties» nav ne prātā, nedz arī vēlams, jo mūsu grupa priekš visiem zālē esošajiem «dzelžotājiem», «skrējējiem», «riteņotājiem» ir kā uz skatuves, lai gan – ko tur mānīties – treniņš jau ir domāts priekš mums pašiem (savām «iekšējām uzvarām»), nevis – lai «mērītos un rādītos»! Visu izpildīt neizdevās par 100% , taču – šķiet, izdarīts ticis vairāk, nekā pats biju gaidījis!


2016.gada 27.janvāris 3. diena
Bijām ar trenerīti Ievu vienojušies par tikšanās laiku 13:45, un – tā arī notika šajā laikā man bija iespēja uzsākt individuālo programmu – sākot ar 11 «iesildošajiem» vingrinājumiem, pēc kā – veselas 10 dažādas, galvenokārt uz stiepšanos vērstas aktivitātes. Protams – sākotnēji «nevainīgi un bērnišķīgi», taču pirmais iespaids ir mānīgs – tehniski korekti visu izdarīt nav nekāds «bērnu dārzs», Lieliski, ka Ieva piekoriģē neprecizitātes ļoti draudzīgā veidā! Noslēgumā – 9 atsildīšanās/pastiepšanās vingrinājumi.
Viegli nav, taču gandarījums atsver ieguldītās pūles – šķiet, ka mugura taisnojās un elpa tiek krūtīs dziļāk un efektīvāk!


2016.gada 28.janvāris 4. diena
Šodien esmu iecerējis izmēģināt preses nodarbību ne pie Ievas! Treniņa vadītāja – trenere Darja! Uzstādītās vingrinājumu latiņas – priekš manis par augstu, visas 20 reizes izdodas izpildīt tikai daļu, lai gan – strādāts tiek «pēc labākās sirdsapziņas»! Nodarbības stunda aizskrien necerēti žigli! Pēc tās – atgriešanās atpakaļ «ierastajos fromātos».
Vados no iekšējām sajūtām un nolemju izpildīt arī vakardienas «spec-programmu». Domāts-darīts! Taču arī vēl tad šķiet, ka ir par maz, tātād + 25 minūtes uz skrejceliņa un 10 minūtes uz «eliptiskā dzelža», ar kuru savulaik mani iepazīstināja kolēģis Uldis!
Tagad gan ir labi – varu doties uz Vingruma kluba mājīgo sauniņu un iedzert karsto citronūdeni!

2016.gada 29.janvāris 5. diena
Plāns – Napoleona cienīgs - šodien pieķerties pie spēka treniņnodarbībām! Mēģinu iesildīties uz skrejceliņa – it kā «pa jokam», tomēr savi 4,5 km «noskrienās» priekš iesildīšanās. Komandas gara uzmundrinājumam – zālē vēl 2 maratona dalībnieki! Pēc skējiena – pie «dzelžiem»! Lieliski, ka treneris Ņikita visu nodemonstrē priekš manis kā iesācēja, kā arī iesaka optimālākos svarus. Mēģinu darīt patstāvīgi, taču nekā – Ņikitas modrā acs pamana manas «tehniskās atkāpes» – ikreiz pienāk un sniedz draudzīgus padomus!
Šodien ir liela diena vairākās izpausmēs, jo:
1) veselības konsultants Normunds mūs nosvērs un nomērīs, lai piefiksētu izmaiņas!
2) Vingruma klubs kopā ar tā vadītāju Klintu un pirtnieku Aigaru Ālīti dāvina mums SPA kompleksa ietvaros Pirts rituālu!
Otrajā tikšanās reizē pie Normunda viņa kabinetā nu jau jūtos komfortablāk nekā iepriekš, jo ir skaidrs, ka šis cilvēks dara labas lietas un visiem mums palīdz tikt skaidrībā par saviem fiziskajiem ķermeņiem! Tātad, pa pirmajām 2 nedēļām ir samazināti tauciņi par ~4 kg, kā arī iegūti muskulīši ~3 kg, to visu saliekot kopā – svara izmaiņas ir mīnus 1,3kg! Lieliski – tas darbojas!
Savukārt pirtnieks Aigars ir gatavs ar mums dalīties savās zināšanās, kā arī iepazīstināt tuvāk ar pirti. Pēc vairākkārtējām iesildīšanām un rūpīga pēriena ar slotiņām seko«atslābinājum-pelde» baseinā – tās laikā sajutos tā, it kā būtu atgriezies Vidusjūrā pie Olīvas pilsētiņas Spānijā, kur reiz bija būts pateicoties draugiem Sandrai un Raitim, un vēlāk aizbraucām arī ar visu ģimeni turp baudīt šo oāzi.

Divos vārdos - FANTASTISKI LABI!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu