10 bīstamas produktu kombinācijas Tibetas medicīnā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tibetas medicīnā ir daži noteikumi par nesavienojamiem pārtikas produktiem, kurus zina lielākā daļa no mums. Kā, piemēram, tas, ka vienā ēdienreizē nevajag uzņemt divu veidu olbaltumvielas vai ka augļus nevajadzētu ēst 30-60 min. pirms maltītes. Taču patiesībā tie nav paši sliktākie savienojumi. Pirmkārt tie vienkārši ir slogs gremošanas sistēmai un nav ieteicami tiem, kuriem ir gremošanas problēmas. Ir daudz bīstamāki pārtikas produktu savienojumi, kas būtiski ietekmē mūsu veselību.

Mēs varam domāt, ka ēdam pareizi, bet patiesībā – nemanāmi nogalinām sevi.

Valentīna Golovkina ir portāla Yoga Journal.ru redaktore, sertificēta uztura un dzīvesveida speciāliste, kura šobrīd padziļināti studē Tibetas medicīnu. Pavisam nesen viņa saitā publicēja rakstu par to, kurus pārtikas produktus nekādā gadījumā nevajadzētu ēst kopā. Pārsteidzoši, ka daudzus no šiem savienojumiem liela daļai no mums lieto ik dienu.

Ja runājam par konkrētām saslimšanām, tad jāatzīmē, ka:

  • persiki cukurā ir pirmais solis uz diabētu;
  • tomātu un gurķu kombinācija izraisa vitamīnu deficītu;
  • citrons kopā ar burkānu vai gurķi ir kaitīgs ādai;
  • olas dzeltenums, ķiploks un sīpols ir kaitīgs aknām un izraisa astmu.

Citi kaitīgi savienojumi:

  • zivis un olas;
  • sēnes, kas ceptas sinepju eļļā;
  • dateles un sīpols;
  • cepti sīpoli un medus (viens no kaitīgākajiem savienojumiem);
  • medus un ķiploks;
  • auksti (pēc savām īpašībām un temperatūras) produkti pirms un pēc karsta ēdiena (pēc īpašībām un temperatūras), piemēram, Gī sviests un auksts ūdens.

Daudzi no šiem savienojumiem var šķist smieklīgi līdz brīdim, kamēr sākam pievērst uzmanību tam, ko patiesībā ēdam un kādā kombinācijā. Piemēram, grūti iedomāties, ka mēs speciāli jauksim kopā sīpolu ar medu, taču, ja padomā, tad daudzos ēdienos ir cepts sīpols. Pēc maltītes varam iedzert tēju ar medu, un, lūk, arī sanāk šī kombinācija. Nopietna saindēšanās, protams, tūlīt nenotiks un jūs uz slimnīcu nevedīs, bet, regulāri šādi ēdot, organismā uzkrāsies toksīni. Cilvēks domās, ka ēd pareizi, bet patiesībā lēni padarīs sevi slimu.

Īpaši jāuzmanās viesībās un svētkos. Saskaņā ar Tibetas medicīnu neviens,

pat visveselākais aizkuņģa dziedzeris nespēj panest vairāk nekā 12 dažādu produktu vienā maltītē.

Mēģinājums apvienot nesaderīgu pārtiku var izraisīt gremošanas traucējumus - rūgšanu, pūšanu, aizcietējumus un gāzu veidošanos. Tas viss agri vai vēlu var izraisīt dažādas saslimšanas – čūlu, gastrītu, kolītu u.c.

Visi augstākminētie savienojumi uzskatāmi par nesavienojamiem, ja starp ēdienreizēm pagājušas mazāk nekā 2–6 stundas.

Tas atkarīgs no konkrētiem produktiem un tā, cik ilgā laikā organisms spēj tos sagremot.

Avots: http://yogajournal.ru/blogs/valentina_golovkina/10-opasnykh-sochetaniy-produktov-soglasno-tibetskoy-meditsine/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu