Vai zināji? 5 izplatīti iemesli, kāpēc mēdz aizkavēties mēnešreizes

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Aizkavējušās mēnešreizes, ja vien neplāno ģimenes pieaugumu, ir viena no nervus kutinošākajām sievietes dzīves pieredzēm. Taču patiesībā ir vairāki gluži vienkārši un ikdienišķi iemesli, kāpēc mēnešreizes var aizkavēties. Sieviešu portāls «Popsugar» apkopojis piecus no tiem!

1. Tavs cikls var būt neregulārs katru mēnesi

Tas nozīmē, ka iepriekšējā mēnesī tas varēja būt 24 dienas, bet šomēnes – 32 dienas. Ja tavas mēnešreizes nesākas, kad gaidīts, tas varētu būt tāpēc, ka organisms vēl nav «pabeidzis» ciklu.

2. Stress novēlojis ovulāciju

Tavas olnīcas izstrādā olšūnas ar mērķi tikt apaugļotām, taču pastiprinātu uztraukumu gadījumā ķermenis var «ieslēgt» nogaidīšanas režīmu, jo gluži vienkārši nav piemērots laiks, lai paliktu stāvoklī. Tas nozīmē, ka ovulācija var aizkavēties vai arī nenotikt attiecīgajā mēnesī vispār.

3. Tu esi slima

Ja tavs ķermenis nejūtas labi, tas nav «piemērots» grūtniecībai. Līdzīgi kā stresa gadījumā, arī slimības gadījumā ovulācija notiks tad, kad organisms būs atkopies un vesels.

4. Tu neēd pietiekami vai sporto par daudz

Šie divi faktori ietekmē ne vien tavu menstruāciju, bet arī veselības stāvokli kopumā. Ja tavs ķermenis ir pārmēru noslogots, grūtniecība nav iespējama. Tavas mēnešreizes var būt novēlotas, neregulāras vai pazust pavisam, līdz tavs ķermenis atkal būs spēcīgs.

5. Tu lieto jaunus medikamentus

Uzsākot lietot jaunus (recepšu) medikamentus vai nomainot tos, var tikt ietekmēts tavs menstruālais cikls. Lai būtu pilnīgi droša, ka tavas zāles ir pie vainas menstruālā cikla pārmaiņām un nekas cits, konsultējies ar savu ārstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu