«Vingruma» Gints: nedēļa aizvadīta godam!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien neveselīga pašsajūta – kaut kas graužas kaklā un arī deguns nav gluži tajā labākajā stāvoklī. Par spīti tam tiek pieņemts lēmums nevis tikties ar dakteri, bet gan labāk apmeklēt Vingruma klubu!

III nedēļa
2016. gada 1. februāris I diena
Šķiet, ka izvēle ir bijusi veiksmīga, jo aktīvākas soļošanas rezultātā kopā ar sviedriņu arī neveselīguma sajūtas ir mazinājušās. Lai vai kā, taču, ieklausoties «iekšējā balsī» pieņemu lēmumu vingrinājumu cilku šodien izlaist, samierinoties ar «eliptisko soļotāju» vien!
2016. gada 2. februāris II diena
Joprojām – veselība ir tikai daļēji atgūta, taču Vingruma klubs tiek apmeklēts un papildus iesildošajam kardio-skrējienam šodien izdodas izpildīt arī trenerītes Ievas sagatavoto individuālo vingrojumu plānu! Ja sajūtas pirms nodarbības bija visnotaļ neizteiksmīgas, tad jau pēc – gluži kā ar «uzpildītām baterijām»!


2016. gada 3. februāris III diena
Ir klāt jau darba nedēļas vidus - trešdiena! Arī šoreiz priekš iesildīšanās – soļošana un kāds viegls riksis uz skrejceliņa. Ar katru reizi skrējiena uzsākšana padodās vieglāk un vieglāk! Vēl joprojām skrējiena laikā neesmu pārliecināts – vai būs «duka» speciālajiem vingrinājumiem, vai arī šoreiz aprobežošos tikai ar skriešanu. Atbilde atnāk pati – kāpēc gan nepavingrot, ja ir notikusi pienācīga iesildīšanās un, šķiet, arī rumpītim nav iebildumu! Ļoti labi!
2016. gada 4. februāris IV diena
Zāles nodarbību vietā – saimnieciskas dabas rosīšanās. Jāsagādā kāds klēpis malkas dzīvoklītim. Un tā – 15 malkas maisiņu uznešanas uz otro stāvu. Tā kā nebija iespējas šo nodarbi veikt «pa lēno», žiglo kāpienu rezultātā parādās kāda sviedru pile uz pieres – tas labi!
2016. gada 5. februāris V diena
Šodien Vingruma klubs būs jāizlaiž, jo esmu uzaicināts apciemot Ventspili. Lai gan brauciena laikā nekādas vingrošanas nav, jo jau 7:30 dodamies ceļā no Jūrmalas ar mikroautobusiņu, nosacīta nodarbība rodas – kāpiens pa kāpnēm uz Ventspils augstskolas astoto stāvu kopīgi ar pasniedzējiem un skolēniem. Patīkams gandarījums – sajūtas kāpiena laikā nav nogurdinošas, dažam labam 10 - 14 gadus jaunam skolnieciņam šāds pasākums, šķiet, ir pat grūtāks nekā man! Toties, kas par skaistu skatu paveras no astotā stāva balkona – jauki! Atgriešanās mājās – īsi pēc desmitiem vakarā!


2016. gada 6. februāris VI diena
Pēcpusdienā organismam pilnīgi «prasās» uz nodarbībām, droši vien sava veda «atkarība» radusies ir.
Priekš kardio-iesildīšanās nolemju uzkāpt uz skrejceliņa. Pašam par pārsteigumu un prieku «noskrienās» 5 km – arī siltums kaulos ir jūtams! Tālāk – locītavu ievingrināšana, joprojām – pēc sarakstiņa, lai gan šķiet, pēc nedēļas vai divām jau tas aizies «no galvas». Pietupieni ar stienīti, hantelītes, rotaļas ar lielo bumbu, pašlaik visgrūtākais šķiet «kaln-kāpšanas» vingrinājums. Pēc nodarbības ir patīkams, viegls sagurums!
Pievakarē ar sen nesastaptu draugu aizejam uz Vecrīgu aprunāties. Sarunas laikā teik iemalkota arī kāda lāse kolas, kas nav dzerta vismaz mēnesi. It kā jau skaidrs, ka kola nav tas piemērotākais dzēriens Vingruma Maratona ietvaros, taču cenšos sirdzapziņu nomierināt, jo pat veselības konsultants Normunds sacīja, ka nedaudz jau sagrēkot drīkst – būtiski, lai nedēļas laika griezumā ir līdzsvars ar uzņemtajiem šķidrumiem un ēdieniem!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu