«Vingruma» Inita: šis laiks man pieder pašai sev

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mans mērķis Vingruma maratonā ir iemācīties atrast līdzsvaru un piesavināties regularitāti. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē iemācīties savienot manu ikdienas darba ritmu, ģimenes vajadzības, mācības, aktīvo, sabiedrisko dzīvi kopā ar draugiem, un mazbērnu aktivitāšu kalendāru ar apzinātu ēšanu un regulārām fiziskām aktivitātēm un no tā visa gūt prieku katru mirkli, nevis tikai pa svētkiem. Pagaidām pierašanas un piesavināšanās periodā lielākā uzmanība tiek veltīta Vingruma maratona aktivitātēm. Visas citas brīvā laika aktivitātes ir samazinātas līdz minimumam. Mani mīļie, atvainojiet! Šis laiks man pieder pašai sev!

01.02. - 07.02.

Šīs nedēļas plāns ir, pirmkārt,- dzīvot patstāvīgi, iekļaujoties ikdienas dzīvē, un, otrkārt,- apmeklēt Vingruma klubā limfodrenāžas masāžu. Šī nedēļa man bija bez trenera, un līdz ar to mācījos pati plānot savas aktivitātes. Sporta zālē neuzdrošinājos «cilāt dzelžus», jo tam man ir par maz zināšanu, kā pareizi to darīt. Atstāšu nākošajai nedēļai. Bet toties cītīgi izmantoju trenažieri kardio treniņam. Katru reizi pa stundai. Jau var just, ka ar katru reizi var izpildīt mazliet vairāk un pulss vairs «nekāpj debesīs» un «kājas nepinās» pirmajās desmit minūtēs. Arī, kā jau ierasti, viena reize nedēļā pie treneres Rahēles uz terapeitiskās vingrošanas paklājiņa.

Kārtējo reizi konstatēju, ka tā tiešām ir pamatīga slodze. Izskatās tik nevainīgi, bet rezultātā pēc stundas esi cauri slapjš un «jūti visas maliņas». Papildus slodze ir darbs grupā. Jātiek līdzi ritmam. Vēl joprojām mana vājā vieta ir rokas. Būs jālūdz trenerītei Lindai nākošnedēļ pastrādāt «pie rokām» arī trenažieru zālē. Pašreiz vēl galīgi neizdodas presītes, kas jāsavieno kopā ar pareizu elpošanu. Pareiza elpošana vēderā man nekad īsti nav padevusies. Skaidrs, ka arī to vajadzētu apgūt. Kā saldais ēdiens man ir stiepšanās vingrinājumi. Nu ļoti man patīk! Varbūt tieši tāpēc, ka pirmo reizi tos iepazinu tieši pēc kārtīgas vingrošanas, kad ķermenis ir uzsilis un vingrs. Pati brīnījos, cik daudz tomēr varu un cik patīkama sajūta, kad tas konkrētais muskulis stiepjas. Pēc nodarbības arī nejūt nekādas muskuļu sāpes, tikai patīkamu nogurumu un atslābumu. Lai sasniegtu apbrīnojumus rezultātus droši vien jau vajadzētu iet vairāk nekā trīs reizes nedēļā uz nodarbībām, bet negribu to darīt kampaņveidīgi. Turēšos pie sava mērķa - pieradināt sevi pie vajadzības kustēties un darīt to savu iespēju robežās, atstājot vietu arī citiem manas dzīves notikumiem.

Ēšanai arī esmu atstājusi brīvu vaļu, šonedēļ neko neskaitot. Laiku pa laikam pārbaudu kāda jauna produkta kaloriju daudzumu. Apzinos ko ēdu, cikos, un kādas ir sajūtas. Ir labsajūta par procesu vai nav. Skaidrs, ka ikdienā ne vienmēr nomērīšu un visu nosvēršu, bet izpratne par to, kas ir uz mana šķīvja un ko tas man dod, ir jau radusies. Pamanīju, kā darbojas vecie ieradumi. Kad darba daudz un adrenalīns sakāpis griestos, prasās kaut ko saldu. Agrāk tās bija konfektītes, tagad nēsāju līdzi augļus, svaigus vai žāvētus. Un tādos brīžos arī cenšos dzert ūdeni. Tas noņem vēlmi kaut ko uzkost ārpus laika. Saspringtā darba dienā šī vēlme parādās biežāk par 3 stundām. Pamanīju, ka, ja ēdienu ēd tiešām ievērojot starplaikus 3 - 4 stundas, mazāk gribas ēst. Tas arī vēl jāmācās.

O, jā! Vēl bija fotosesija un izbaudīju brīnišķīgu limfodrenāžas masāžu. No sirds iesaku!


Rezumē: viss laikam tomēr ir galvā! Gan iedomas par to, cik garšīgas mēdz būt kārumlietiņas, gan par baudu, kādu tās sniedz, gan par vajadzību. Un vēl esmu nodevusies pētnieciskiem darbiem - kā labās lietas pārvērst ieradumos un kur likt sliktos. Šķiet, ka vienkārši, bet tas prasa tik daudz pūļu un laika, ka to zinās tikai tie, kas paši kaut reizi kaut ko tādu ir mēģinājuši. Gribu dzīvot ar prieku un tāpēc meklēju CITAS «kārumlietiņas»!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu