Speciālisti: cilvēki ir izslāpuši pēc informācijas par sirds veselības saglabāšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iedzīvotāji ir izslāpuši pēc informācijas par sirds veselības saglabāšanu, un viņiem ir ļoti daudz būtisku jautājumu, šodien «Klīnikas Diamed», EUROAPTIEKAS un pacientu biedrības «Parsirdi.lv» Sirds veselības skolas ietvaros rīkotajā pasākumā konstatēja speciālisti.

Jau informējām, ka 20.aprīlī notika sirds veselības pēcpusdiena, uz kuru, lai noklausītos lekcijas, uzdotu jautājumus un veiktu sirds veselības mērījumus, pulcējās dažāda vecuma interesenti.

Informatīvajā pēcpusdienā bija iespēja uzklausīt Dr. Maiju Vikmani, kardioloģi ar specializāciju aritmoloģijā, kura pastāstīja par sirds aritmiju profilaksi kardioloģiskiem pacientiem. Savukārt fizioterapeite, Dr. Liene Cipule deva praktiskus ieteikumus sirds veselības stiprināšanai ar fiziskām aktivitātēm, bet farmaceite Zane Melberga pastāstīja par Sirds veselības skolu un to, kā sirds un asinsvadu pacientam ikdienā var palīdzēt farmaceits.

Atsaucība un interese par sirds veselības aktuālajām tēmām bija liela, ko pierādīja arī izskanējušie interesentu jautājumi.

Inese Mauriņa, pacientu biedrības «ParSirdi.lv» vadītāja uzsvēra: «Ne vienmēr īsajā vizītē pie ārsta, pacientam ir iespēja uzzināt visus sev interesējošos jautājumus. Tāpēc Sirds veselības skola un tikšanās ar speciālistiem ir laba iespēja uzzināt vairāk par savām saslimšanām, ārstēšanas iespējām un slimību profilaksi, kā arī saņemt profesionāļu ieteikumus.»

Kristīne Jučkoviča, EUROAPTIEKAS pārstāve piebilda: «Ir patiess gandarījums, ka cilvēki interesējas par savas sirds veselību, ko pierāda plašais pasākuma apmeklētāju loks. Šādu projektu ietvaros kopā ar sadarbības partneriem savā ziņā palīdzam valstij veikt iedzīvotāju informēšanu par veselībai būtiskām lietām.»

Ņemot vērā lielo atsaucību un interesi sirds veselības pēcpusdiena notiks arī 25.maijā plkst.16:30-18:00,»Klīnika Diamed» konferenču zālē Brīvības gatvē 214. Iepriekšēja pieteikšanās: e-pasts: seminars@diamed.lv (vietu skaits ierobežots).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu