Palīgi barojošām māmiņām – fenhelis un anīss

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Krūts piens ir labākā dāvana, kuru māmiņa spēj sniegt savam bērnam. Diemžēl daļai māmiņu nākas krietni pacīnīties, lai piens būtu pietiekamā daudzumā. Šādos gadījumos talkā nāk pati daba – fenhelis un anīss ir lieliski palīgi, kas veicina piena veidošanos, un tagad tie abi apvienoti vienā kapsulā.

Dzirdēts un lasīts daudz par to, kāpēc bērnam ir tik svarīgi pirmajos dzīves mēnešos uzturā saņemt tieši mammas pienu – tam ir nevainojami sabalansēts saturs, kas veicina bērniņa augšanu, attīstību, imunitāti. Diemžēl nereti tieši barošana ar krūti jaunajai māmiņai izvēršas par smagu pārbaudījumu, jo kaut kādu iemeslu dēļ piens neveidojas pietiekamā daudzumā vai pat grasās izzust pavisam. Protams, mūsdienās pieejams plašs mākslīgo piena maisījumu klāsts, taču tas nekad nespēs pilnvērtīgi aizstāt mammas pienu, lai cik labs arī būtu piena maisījums. Turklāt arī pats barošanas process ir ne mazāk svarīgs gan māmiņai, gan bērniņam, kad satikties pa īstam un būt vienotiem, veidojot īpašu, neredzamu saikni.

Ko darīt, ja krūts piena sāk aptrūkties? Labā ziņa ir tāda, ka pati daba parūpējusies par to, lai jaunajai māmiņai būtu uzticami palīgi cīņā par pietiekamu piena daudzumu.

Pirmais no tiem ir fen­he­lis

Tas ir ba­gāts ar fol­skā­bi, C vi­ta­mī­nu, magni­ju, ko­bal­tu, dzel­zi un pirm­ās nepie­cie­ša­mī­bas eļ­ļām, kas sa­tur spēcī­gas anti­bak­te­ri­ālas un pret­sē­nī­šu īpa­šī­bas, kā arī daudz citu labu, mūsu organismam tik ļoti nepieciešamu vielu. Tāpat fen­he­lis spēj novērst gre­mo­ša­nas trau­cē­ju­mus un veicina uz­tur­vie­lu uz­sūk­ša­nos organismā, bet pats galvenais – tas veicina piena veidošanos ar krūti barojošām māmiņām. Turklāt, ņemot vērā iepriekš minētās auga labās īpašības, uzņemot fenheli ar māmiņas pienu, tas palīdzēs regulēt vēdera darbību arī bērniņam.

Jāpiebilst, ka jau senos laikos fenhelis bija ļoti iecienīts Ķīnā, Indijā, Ēģiptē, Romā un Grieķijā. To uzskatīja par brīnumlīdzekli pret dažādām kaitēm, tostarp par tādu, kas spēj nomierināt raudošus mazuļus.

Otrs labais palīgs ir anīss

Šajā augā vērtīgākais ir ēteriskās eļļas un olbaltumvielas. Arī anīss veicina piena veidošanos ar krūti barojošām māmiņām, regulē gremošanas procesus un tas ir lielisks dezinficējošs līdzeklis un gāzu novadītājs vēdera uzpūšanās gadījumā.

Tagad abas šīs lieliskās dabas veltes apvienotas vienā kapsulā Lactil – tas ir pirmais uztura bagātinātājs kapsulu veidā, un tā sastāvā esošie augi var palīdzēt veicināt krūts piena veidošanos. Visticamāk, vairums māmiņu piekritīs, ka viņu ikdiena ir tik aizņemta, ka dažkārt nav laika pat izdzert tasi tējas. Un tas ir mīts, ka, dzīvojot mājās ar zīdaini, visa diena brīva. Rūpes par mazuli, par māju, par ēdienu… Šo sarakstu varētu turpināt vēl un vēl, tāpēc fenhelis un anīss jaunā uztura bagātinātāja sastāvā būs labs palīgs rūpēm par krūts piena veidošanos pietiekamā daudzumā visu barošanas laiku. Viena kapsula no rīta un viena vakarā – tas ir viss, kas nepieciešams, lai tās sastāvā esošais fenhelis un anīss darītu savu labo darbu. Jāpiebilst, ka ikviena Lactil kapsula veidota tikai no organiski audzētiem augiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu