Aizkustinoši: Zēns palīdz tētim rūpēties par ģimenē priekšlaicīgi piedzimušiem dvīnīšiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Internetu aizkustinājusi kādas ģimenes fotogrāfija, kurā mazs zēns palīdz savam tētim parūpēties par priekšlaicīgi dzimušiem dvīnīšiem - vienu sīciņo bērniņu auklē tētis, otru - brālis.

Lai palīdzētu priekšlaicīgi dzimušiem mazuļiem, Zviedrijā ir ierasta prakse tos nevis atstāt vienus pašus inkubatorā, bet laiku pa laikam iedot paauklēt vecākiem, lai mazuļi pēc iespējas vairāk sajustu vecāku ādas siltumu.

Zviedru profesors Ūve Ēvalds skaidro, ka vecāku āda daudz labāk palīdz regulēt mazuļiem nepieciešamo temperatūru nekā inkubators, turklāt saskare ar vecāku ādu arī palīdz bērnam vieglāk elpot. Bērns kļūst mierīgāks un ātrāk pieņemas svarā.

Pētījumi arī liecina, ka, salīdzinot ar slimnīcu baktērijām, vecāku baktēriju flora ievērojami samazina nopietnu infekciju risku šiem mazuļiem.

Līdzīgu metodi, lai parūpētos par priekšlaicīgi dzimušiem dvīnīšiem, izmantojusi arī kāda ģimene Dānijā, Kopenhāgenā, taču tētim talkā nācis jaundzimušo vecākais brālis. Aizkustinošajā attēlā redzams, ka vienu mazuli sev pie kailām krūtīm piekļāvis tētis, otru gādīgi apskāvis brālītis.

Aizkustinošā ģimenes ainiņa saviļņojusi tūkstošiem cilvēku visā pasaulē. Šiem dvīnīšiem noteikti paveicies ar tik mīlošu ģimeni!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu