5 biežākās kļūdas sejas ādas kopšanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Cilvēki bieži pieļauj kļūdas sejas ādas kopšanā un līdz ar to ādas stāvoklis var kļūt vēl komplicētāks. «Man ir bijusi pieredze ar vairākiem klientiem, kuri lieto sejas krēmu katru dienu. Diemžēl tas ir bijis nepiemērots krēms viņu sejas ādas tipam. Rezultātā sejas āda bija zaudējusi tās dabīgo aizsargslāni un tādēļ bija parādījušās sejas ādas problēmas,» stāsta kosmetoloģe Jūlija Levinsone, atsaucoties uz vienu no izplatītākajām kļūdām sejas ādas kopšanā.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Krēmu izvēle. Tu vari nejauši sausināt savu ādu!

Laikapstākļi var padarīt sejas ādu sausu un raupju. Daudzas izvēlas barojošu sejas krēmu, kad pareizā izvēle būtu mitrinošs krēms. Ja sejas krēms ir izvēlēts nepareizi, sejas ādas sausums, blāvums un raupjums nepazudīs, turklāt var parādīties arī nepatīkams ādas spīdums, āda var palikt taukaina un laika gaitā uz tās var veidoties akne. Eksperte Jūlija Levinsone turpina: «Man ir bijusi pieredze arī ar klienti, kura nekad nebija lietojusi sejas krēmu vai losjonu, jo uzskatīja, ka ir labāk izvairīties no visiem sejas kopšanas līdzekļiem un «būt dabīgai». Rezultātā 45 gadu vecumā viņai bija ļoti sausa, dehidrēta āda, kas bija ļoti jutīga. Jau pēc diviem mēnešiem pareizas sejas kopšanas, kas atbilda viņas sejas ādas tipam, āda izskatījās daudz jaunāka un ieguva nelielu mirdzumu.»

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Attīrīšanas rutīna - divas reizes dienā

Ir nepietiekami mazgāt/attīrīt seju tikai vienreiz dienā vai tikai tad, kad šķiet nepieciešams.

Seja ir jāmazgā un jāattīra vismaz divas reizes dienā, piemēram, no rīta un vakarā.

Ja attīrāt savu sejas ādu mazāk nekā divas reizes dienā, tas var izraisīt sejas ādas hidrolipīdu kārtas noārdīšanos, kā arī patogēnu izplatīšanos uz sejas.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Tonizējošs losjons nav nepieciešams?

Jūs varat domāt, ka nav nepieciešams izmantot tonizējošo losjonu pēc sejas ādas attīrīšanas, taču patiesībā losjons ir pirmais solis, lai piesātinātu ādu ar vērtīgām vielām. Ja neizmantojat toniku pēc sejas mazgāšanas/attīrīšanas, ādas pH līmenis netiks normalizēts.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

SPF ir nepieciešams tikai vasarā?

Meklējot aizsargājušos krēmus, neaizmirsiet par saules aizsardzības faktoru SPF. Arī pavasarī ir būtiski izmantot sejas krēmu, kura sastāvā ir SPF. SPF faktors nodrošina uzticamu sejas ādas aizsardzību pret sauli, kuras ietekme var izraisīt vecuma plankumu (pigmentācijas) veidošanos. Vēl jo vairāk, ja ziemas laikā SPF 30 ir pietiekams, pavasarī un vasaras sākumā jums ir nepieciešams krēms ar vismaz SPF 50.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Ādas attīrīšana no atmirušajām šūnām

Attīrīšana no atmirušajām šūnām palīdz atklāt veselīgāku, mirdzošāku un pat tonizētāku sejas ādu. Attīrīšana no atmirušajām šūnām liek ādai atbrīvoties no blāvuma un sausuma, ko parasti izraisa atmirušās šūnas. Vislabāk izvēlēties sejas ādas kopšanas produktus, kas satur augu daļas, vitamīnus un antioksidantus. Ja izmantojat skrubi 1-2 reizes 10-14 dienu laikā (atbilstoši savam sejas ādas tipam), sejas ādas mitrinoša krēma uzsūkšanas spēja uzlabojas vairākas reizes, ja mitrinošo krēmu uzziež uzreiz pēc skrubja lietošanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu