Gudra sejas kopšana vasarā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sejas kopšanai ikviena dāma pievērš īpašu uzmanību, jo seja ir ne tikai dvēseles spogulis, bet, kā teicis rakstnieks Oskars Vailds, «sievietes seja ir viņas mūža mākslas darbs». Mainoties gadalaikiem, ir būtiski mainīt arī ikdienišķos sejas kopšanas ieradumus, pielāgojot tos dabas ritmam.

Vasara mūs lutina ar garākām dienām, siltāku laiku un spožāku sauli, ko vēlamies baudīt pēc iespējas vairāk. Pavadot laiku ārpus telpām un ļaujoties saules stariem, āda mainās, iegūstot tumšāku toni, saules ietekmē mūsu organismā izstrādājas prieka un laimes vitamīns D, tomēr saules ietekmē ādai nepieciešama īpaša mitrināšana, lai neveidotos grumbiņas vai pūtītes. Tāpat vasarā mēs vairāk svīstam un tā ietekmē sejas āda var zaudēt savu dabisko mirdzumu un izskatīties netīra. Turklāt taukaina sejas āda piesaista vairāk putekļu. Lai āda vienmēr izskatītos lieliska, ir jāievēro daži pamatnosacījumi.

Izmanto dabas veltes

Visvienkāršākais veids, kā palīdzēt savai ādai vasarā izskatīties lieliski, ir ūdens lietošana. Mitriniet ādu, dienā dzerot vismaz 8 glāzes ūdens, un jūsu āda mirdzot paudīs patiesu pateicību.

Papildus organisma un ādas mitrināšanai ar ūdeni vasarā ir ieteicams vismaz divas reizes nedēļā ādu mitrināt arī ar īpašām mitrinošām maskām un vienmēr tuvumā turēt izsmidzināmo ūdeni, izmantojot to pēc vajadzības.

Rūpīgi attīri ādu

Ādas attīrīšanai vasarā ir jābūt rūpīgam rituālam, jo siltais laiks veicina svīšanu, kas piesaista ādai arī putekļus un citus netīrumus. Lai āda būtu mirdzoša un veselīga, tā ir rūpīgi jātīra ik dienu. Tomēr jāievēro, ka ādas attīrīšanas procesam nevajadzētu būt pārāk intensīvam, jo tādā gadījumā var tikt traucētas ādas dabiskās aizsargspējas.

Regulāri veic ādas pīlingu

Maigam sejas pīlingam ir jākļūst par ikvienas sievietes noteiktu rituālu jebkurā gadalaikā, tomēr vasarā tam jāpievērš īpaša uzmanība. Šīs skaistumkopšanas procedūras rezultātā āda tiek atbrīvota no atmirušajām šūnām. Pateicoties ādas pīlingam, āda vienmēr atgūst savu dabisko mirdzumu.

Atceries par sejas krēmu

Pēc visu sejas procedūru veikšanas atceries par sejas krēma uzklāšanu attīrītajai ādai, kas jāizvēlas atbilstoši savam vecumam un ādas tipam. Tomēr noteikti jāielāgo, ka vasarā būtu jālieto vieglāks, mitrinošāks krēms nekā ziemā, jo ziemas krēmi ir taukaināki un vasarā tie lieki nosprosto poras.

Izmanto tehnoloģiskos risinājumus

Straujajā dzīves ritmā mums bieži vien neatliek laika par sevi parūpēties pilnvērtīgi un mēdzam šim ikdienas rituālam «nozagt» laiku. Lai tā nevajadzētu rīkoties, zīmols «Braun» piedāvā sejas attīrīšanas ierīci Braun Face, ar kuras palīdzību seja tiek attīrīta ne vien ātrāk, bet arī sešas reizes labāk salīdzinājumā ar ierasto tīrīšanu. Pateicoties maināmajām birstītēm, būs nodrošināta gan nevainojama sejas ādas attīrīšana, gan pīlings, gan sejas krēmu un dekoratīvās kosmētikas uzklāšana. Papildinājumā tam Braun Face ir arī pasaulē pirmā sejas apmatojuma epilatora un attīrīšanas sistēma, kas palīdz gan nevainojami atbrīvoties no nevēlamā sejas apmatojuma, gan dziļi attīra poras.

Lieto saules aizsargkrēmu

Ja plāno dienu pavadīt saules staros, parūpējies par savas ādas aizsardzību un vismaz 15 minūtes pirms došanās ārpus telpām iezied to ar aizsargkrēmu.

Baudi dzīvi un vasaru

Mirdzošas ādas vislielākais noslēpums ir prieks, laime un labsajūta, jo seja ir ikdienas un sajūtu visizteiksmīgākais spogulis. Baudot dzīvi un vasaru, atplaukst ne tikai dvēsele, bet uzzied arī ādas mirdzums un skaistums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu