Par seksuālo veselību stāsta Dr. Artūrs Vāvere

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīriešiem vienmēr īpaši svarīga bijusi seksuālā veselība. Taču ārsti saka: arvien biežāk šajā jomā sastopamas problēmas, kas ievērojami ietekmē vīriešu dzīves kvalitāti.

Ārsts seksologs seksopatologs dr. Artūrs Vāvere stāsta par biežākajiem seksuālās veselības traucējumu cēloņiem un par to novēršanas iespējām.

- Kas ir erektilā disfunkcija un cik bieži tā ir sastopama?

- Erektilā disfunkcija ir erekcijas traucējumi, kuru rezultātā nevar veikt normālu dzimumaktu. Precīzus skaitļus par izplatību nosaukt nevarēšu, bet kā ārsts varu teikt, ka tā ir samērā izplatīta. Ja skatās uz šīs slimības attīstību laika gaitā, tad agrāk par to vairāk sūdzējās vīrieši pēc 40 gadu vecuma. Mūsdienās ar šīm problēmām arvien vairāk saskaras tikko 20 gadu vecumu sasnieguši vīrieši. Nespēja uzsākt dzimumaktu un pavājināta erekcijas kvalitāte, kas izpaužas kā nenoturīga, ātri zūdoša erekcija un nepilnīga erekcija, – visas šīs problēmas sāk parādīties arvien jaunākiem vīriešiem. Tas rada zināmu satraukumu.

- Kas visvairāk varētu ietekmēt erekcijas kvalitāti?

- Ja skatāmies kopējo situāciju, tad erekcijas traucējumu cēloņi ir dažādi. Tie var būt organiskas dabas: dažādas slimības, piemēram, asinsvadu bojājumi, kas vairāk izteikti vecāka gadagājuma kungiem. Tās var būt dzīves laikā iegūtas muguras traumas. Lielai grupai vīriešu tie var būt dažādi psihogēnie faktori: uztraukums, bailes, nedrošība. Arī medikamentu lietošana var izraisīt erekcijas traucējumus. Tāpat tabaka, narkotikas, alkohols un citi faktori.

- Jūs minējāt neveselīgu dzīvesveidu kā vienu no erektilās disfunkcijas cēloņiem. Anabolisko steroīdu lietošana arī var izraisīt šāda rakstura problēmas.

- anaboliskie steroīdi, kas veicina testosterona līmeņa paaugstināšanos, bet nomāc dabīgo hormonu izstrādi. Testosteronu, ko medicīniski lieto vienā devā, kultūrismā un sportā lieto desmit un pat divdesmit reižu lielākās devās, tādā veidā pārstimulējot sistēmu. Rezultātā, pārstājot lietot šos preparātus, agri vai vēlu rodas hormonālas problēmas, tai skaitā ar erekciju saistītas, kas visbiežāk ir vāja vai grūti sasniedzama erekcija un nenoturīga erekcija.

- Vai ir kādi dabīgi līdzekļi, ko var lietot erektilās disfunkcijas gadījumā, vai tomēr uzreiz jālieto medikamenti?

- Visa farmakoloģija ir sākusies no dabīgu preparātu lietošanas. Sākotnēji medikamentu vietā var lietot uztura bagātinātājus, bet noteikti ir jāpievērš uzmanība tam, kas ir erekcijas traucējumu cēlonis. Ja tā ir situācijas impotence, kad ir grūtības uzsākt dzimumaktu, ar uztura bagātinātājiem vien mēs neko nepanāksim. Ir nepieciešami medikamenti, lai tiktu iegūta erekcija un būtu iespējams normāls dzimumakts. Ja ir problēmas ar hormonu līmeni, tad ar uztura bagātinātājiem ir iespējams to darbību stimulēt. Uztura bagātinātājiem ir sava vieta gan apasiņošanas uzlabošanā, gan hormonu izstrādē, bet tas nenozīmē, ka brīdī, kad vīrietim rodas problēmas, viņam ir jāpērk visi pieejamie uztura bagātinātāji vai aptiekā piedāvātās zāles vīriešu potences uzlabošanai. Paskatoties medikamentu sastāvu, tur bieži vien iekšā nav nekā ievērības cienīga. Tad jau varbūt plauktā blakus esošie vitamīni ir labāks un lētāks erektilās disfunkcijas ārstēšanas veids. Tomēr labāk pašam neārstēties, bet veikt nopietnu izmeklēšanu, kāpēc radušās šādas problēmas: vai to pamatā ir tikai psiholoģiskie faktori, vai kāda slimība.

Raksts tapis sadarbībā ar Dr. Artūru Vāveri sertificētu seksologu-seksopatologu

Produktu var iegādāties Unifarma Herbals veikalā Brīvības gatve 414 k2, Rīga, tālr. 67514388

Produktu var iegādāties šeit:

UNIFARMA HERBALS EREX ROYAL

Uztura bagātinātājs

Lietošana: 1 tableti 1 stundu pirms dzimumakta.

Sastāvs 1 tabletē: Hlorofita lapu ekstrakts 1:10 – 150 mg; garlapu asterkantu sēklu pulveris – 240 mg; miega vitānijas sakne – 50 mg; smaržīgā muskatrieksta koka augļi – 50 mg; ipomejas augļķermeņi – 50 mg; mumio – 50 mg, palīgvielas: magnija stearāts (pretsalipes viela), karboksimetilceluloze (apjoma palielinātājs).

Iepakojums: 60 tabletes.

Nelietot komponentu individuālas nepanesības gadījumā. Atcerieties – daudzveidīgs un sabalansēts uzturs, veselīgs dzīvesveids ir labas veselības priekšnoteikums! Nepārsniegt ieteicamo diennakts devu. Neizmantot uztura bagātinātāju kā pilnvērtīga un sabalansēta uztura aizvietotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu