Sešas pieturas vietas, kas neatstāj vienaldzīgu Ziemeļigaunijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kaimiņzemes tūrisma kompānijas uzaicinājums pievienoties braucienam pa Igaunijas ZA un iepazīt tur esošās atpūtas vietas un izbaudīt dažādas pirtis šķita vilinošs.

 
Foto: Publicitātes foto

Vīmsi pussala un «Lavendel Spa Hotel».

Pirmais pieturas punkts - mājīgs divstāvu «Lavendel Spa Hotel», kas atrodas Vīmsi pussalā 15 minūšu brauciena attālumā gar jūras piekrasti no Tallinas centra. Viesi var nodoties omulīgas, ar pārsteigumu aprīkotas pirts un atpūtas centra priekiem, novērtēt klusumu un komfortu un sajust reibinošo lavandas smaržu.

Foto: Publicitātes foto

Viesnīcas restorāns iecienīts vietējo iedzīvotāju vidū, rīta stundās kafija tiek vienkārši «uzsaukta».

«Lavendel Spa Hotel»

Pavāri no Taškentas un Samarkandas piedāvās restorānu tīkla «Talleke ja Pullike» (tulkojumā «Jēriņš un bullītis») īpašos gaļas ēdienus un augstas kvalitātes steikus, svaiga gaļa tiek piegādāta arī no tālām zemēm. Dažu sekunžu laikā 300 grādos Josper kokogļu krāsnīs gaļa iegūst kraukšķīgu garozu.

Foto: Publicitātes foto

Izbaudīt patīkamu, intīmu SPA atmosfēru šeit ir tīrais prieks un, ja vēlies notiesāt kārtīgu zivs vai gaļas gabalu, tad restorāns «Jēriņš un bullītis» būs iepriecināts.

Viesnīcas cenu līmenis vidēji zems. Izdevīga vieta ģimenes atpūtai.

«Talleke ja Pullike»

 
Foto: Publicitātes foto

EKO SPA «Harmoonikum».

Lai uzzinātu igauņu senču dzīves gudrības un sastaptu Eni Lili, kura ir augsti mācīta ķīmijas speciāliste un ir izzinājusi vairākus skaistuma un ilgas dzīvošanas priekšnoteikumus, jādodas uz viņas mājīgi ierīkoto buduāru un vakarēšanas vietu «Harmoonikum».

Patīkami, katrai lietai ir rasta sava piemērota vieta, un jūtos kā atnākusi ciemos pie savas vistuvākās draudzenes.

Foto: Publicitātes foto

Saimniece izcepusi aromātisku smiltsērkšķu pīrāgu, kas mutē izkūst acumirklī, sacepusi griķu pankūciņas, ko pasniedz ar ikriem, sagatavojusi atspirdzinošus krāsainus dzērienus, un patīkami kamīna tuvumā parunāt par sievietēm tuvām smalkajām lietām. «Harmoonikum» ir pirmais Igaunijas EKO SPA. Lai izgatavotu krēmus, skrubjus, eļļas, tiek izmantoti Eni zināmie dabīgo vielu savienojumi no ogām, medus un daudz kā cita, kas gadu simtiem bija iekļauti mūsu senču skaistumkopšanas receptēs. Ķermeņa pīlingam lieto Jāņu aromātam atbilstošu siena skrubi, kas satur dažādas puķes un zāles.

Eni rīko seminārus un netur sveci zem pūra, jo dalās savās zināšanās ar ikvienu, kurš vēlas izzināt igauņu tradīcijas, sagatavot tradicionālus ēdienus un uzmeistarot brīnišķīgu kosmētiku no dabas komponentiem. Viesmīlīgā saimniece sagatavojusi mums dāvaniņās pašceptu rausi un kādu īpašu krēmu, šķiet, ar burvīgu ilgas jaunības noslēpumu.

«Harmoonikum»

 
Foto: Publicitātes foto

«Tallinn Viimsi Spa».

Kas gan varētu būt vienkāršāks par izsvīšanu un pēriena saņemšanu pirtī, tāpēc no visām piedāvātajām medicīnas un labsajūtas «Tallinn Viimsi Spa» pirtīm izvēlos tradicionālo igauņu pirti, kurā piedāvā relaksēšanos karstā tvaikā un lēkšanu ledusaukstā baseinā. Muskuļots igauņu pirtnieks, pieticīgi tērpies, mudina izvēdināt plaušas, un ikreiz, uzlejot oglēm karstu ūdeni, var spiegt uz nebēdu. Visizdevīgāk iegādāties abonementu uz veselu dienu līdz pat diviem naktī, tad atliks laiks arī izbaudīt hamamu – turku pirti ar mazgāšanās rituālu un īpašu juteklisku masāžu. Masieris, pēc uzvārda spriežot latvietis, lielā maisā iepilda putojošu šķidrumu un ar gaisa palīdzību un maisa vēdināšanu piepilda to pilnu ar putu burbuļiem, ko uzklāj uz miesas, un šajā brīdī var arī aizmirsties. Ja apmeklēsiet «Tallin Viimsi Spa» un iekļūstat vecuma kategorijā 18+, iesaku piedzīvot šo sajūtu.

Pārējās pirtīs «pašapkalpošanās», iezied ādu ar medu un sāli vai dubļiem, izsviedrējies, un dažu minūšu laikā esi kā no jauna piedzimis, āda kļūst gluda un aromātiska.

Sešu stundu SPA18+ apmeklējuma cena ap 25 eiro darbdienās; svētkos un brīvdienās tikai nedaudz dārgāk. Četru zvaigžņu viesnīcas vidējā cena par nakti ap 75 eiro.

Tallinn Viimsi Spa

Igaunijas lielākais interaktīvais akvaparks «Atlantis H2O» atrodas pie viesnīcas un ir aprīkots ar 25 dažāda veida atrakcijām, ieskaitot prāta spēles un astoņus slīdkalniņus, garākais 120 m. Visjestrākais ir nobrauciens melnajā trasē, reizēm, slidinoties pa pāriem, finišējām atmuguriski, trases dažos posmos ir draiski pārsteigumi un finišā satriecoša bilde,kurā reizēm sevi var arī neatpazīt. Iekrītam azartā, un melnā trase tiek pārvarēta vairākkārt, lai nepazaudētu sajūtu, kā tauriņi vēderā dejo.

Foto: Publicitātes foto

Abonementa cena pieaugušajiem no 13 eiro.

“Atlantis H2O”

 
Foto: Publicitātes foto

Rakvere

Pēc tik daudzveidīgas un patīkamas atpūtas nākamo dienu pavadām Igaunijas ziemeļos, Rietumviru apriņķī Rakverē. Viens no populārākajiem tūrisma objektiem ir Rakveres Ordeņa pils.

Pēc senas igauņu leģendas viduslaikos pilsēta bija ieguvusi nosaukumu Tarbapea (tulkojumā Buļļa galva), jo kādreiz esot bijis tik milzīgs bullis, ka, viņu noķerot, galva atradās Rakverē, bet rumpis Tartu (Tērbatā). Pilsdrupās igauņi izdomājuši atraktīvu šovu, kurā arī nogurdinošā karstumā var piedalīties ar prieku. Ieģērbjamies krustnešu laiku ietērpā un sekojam pils valdniekam pa pēdām, pa Sarkano Lukturu ielu. Lai veiksmīgi nokļūtu galapunktā, ir jāatbild uz vairākiem pikantiem jautājumiem. Pilī ir Šenkenbergas krogs, kurā ēdieni gatavoti pēc viduslaiku receptēm. Pils valdnieks saka, ka ēdienkartē neesot iekļauti kartupeļi un tomāti, jo šādu produktu vienkārši nebija, bet kādēļ rīsu ēdieni? Varētu padomāt, ka igauņi jau sensenos laikos ir nodarbojušies ar rīsu audzēšanu.

Foto: Publicitātes foto

Roku izmēģinu, ar nāvējošo arbaletu šaujot pa koka pretinieku. Moku kambarī vairāki pārsteigumi, un, ja līdzi nav paņemta baterija vai fotoaparāts ar zibspuldzi, kurš var izlādēties īsi pirms virszemes sasniegšanas, tad pavisam iespējams, ka nokļūsi šaura, tumša labirinta strupceļā. Arī pamats zem kājām reizēm var pazust. Ļaudīm ar nestabilu nervu sistēmu gandrīz vai jāpadomā, vai veikt ceļu «uz paradīzi», vai palikt vienkārši uz zemes un mierīgi baudīt Rakveres cīsiņus. Stunda paiet nemanot, tālāk dodamies iepazīt nākamās izklaides.

Foto: Publicitātes foto

«Rakvere Aqva Spa» ir, iespējams, labākais SPA un modernākā viesnīca Igaunijā. Viesnīcas numura cena ap 100 eiro, bet «Cēzara» luksusnumurs četriem cilvēkiem par 720 eiro, un saka, ka ne vienmēr esot brīvs.

Šajā viesnīcā izvēlamies relaksēt ķermeni dažādās skaistuma un veselības programmās luksusklases 19 SPA salonos.

Foto: Publicitātes foto

Šā centra vadība uzaicinājusi masāžas speciālistus no Filipīnām un Indijas, pie kam paši braukuši uz tālajām zemēm, rūpīgi izvēloties pašus labākos speciālistus. Īpaša SPA procedūra ir Rasulbad - skaistumkopšanas rituāls ar dziednieciskajām rasul-dūņām, ķermeņa eļļošana ar siltām aromātiskām eļļām. 45 minūtes vienai personai 19 eiro, Sabbia Med - relaksējoša, ar gaismas enerģiju uzlādējoša procedūra uz siltām smiltīm apvienojumā ar filipīniešu profesionāļu austrumniecisko Šanhajas un Taizemes ķermeņa un kāju masāžu.

Indiešu salonā oriģināla kokgrebumā veidota pirts. Ikvienam, kurš vēlas izbaudīt sava ķermeņa lutināšanu ar dažādu enerģiju masāžām, ir jādodas «Rakveres Aqva Spa» virzienā.

Rakvere Aqva Spa

Laimīgas un relaksētas dodamies uz pusdienām restorānā «Fiore».

Glamūrīgs iekārtojums jau noskaņo mūs uz patīkamām domām par ēdienu, eh, par kaloriju skaitīšanu var vienkārši aizmirst.

Dienas gaitā apskatām arī jauno Narvas sporta centru, kurš šajās dienās tiks atvērts visu sportistu un amatieru aktivitātēm. Lai šo kompleksu uzbūvētu, 3 miljonus eiro ir aizdevusi banka bez Eiropas finanšu palīdzības. Komplekss sastāv no vairākiem slēgtajiem tenisa, badmintona kortiem, cīņu zālēm, vingrošanas un trenažieru zālēm. Jāpiebilst, ka dažus trenažierus redzu pirmoreiz, tie aprīkoti ar vismodernākajām elektroniskajām ierīcēm. Faktiski darbaļaudis var mierīgi soļot uz trenažiera un vienlaicīgi veikt bankas pārskaitījumus, atbildēt uz vēstulēm un noskatīties sev tīkamu filmu. Trenažiera dators ziņo par to, kāds laiks ir ārpus telpām.

 
Foto: Publicitātes foto

Narva-Jēsū

Tulkojumā no igauņu valodas «Narvas grīva», ir populārs tūristu galamērķis balto smilšu pludmales dēļ, bet diez cik lielu atšķirību no mūsu Jūrmalas pludmales nesaskatu. Tā kā pilsēta atrodas netālu no Krievijas robežas, tad arī krievvalodīgo iedzīvotāju īpatsvars te ir ļoti augsts un saziņa reizēm notiek tikai krievu valodā. Iekārtojamies jaunā, lielā viesnīcā «Noorus Spa Hotel» tieši jūras krastā, un viena nakts vienam viesim vasaras periodā izmaksās no 95 līdz 119 eiro.

Foto: Publicitātes foto

Restorānā «Romantiskais dārzs» pretī uz šķīvja raugās mazs tomātiņš un jaunās biešu lapiņas, kas pārlietas ar zemeņu mērci, un vakariņas pārvēršas par patīkamu ceļojumu ēdienu pasaulē.

Foto: Publicitātes foto

SPA komplekss sastāv no astoņām dažādām pirtīm, 25 metru 4 celiņu peldbaseiniem, āra baseina, kur vakarā aiz priežu zariem var ieraudzīt sārto saulrietu, un, ja esi sasniedzis 18 gadus, ir iespēja apmeklēt VIP oāzi ar četrām dažādām pirtīm, atsevišķu bāru.

Vienreizējas biļetes cena viesnīcas viesim VIP oāzē 15 eiro.

"Noorus Spa Hotel"

 
Foto: Publicitātes foto

Toila

Toila ir neliels ciemats Baltijas jūras Somu līča krastā. Tas pazīstams kā svarīgs jūras kūrorts Igaunijā ar SPA viesnīcu, mazā golfa laukumu un skaistu Oru parku.

Viesnīcā «Toila SPA Hotell» var spēcināt veselību ar klasiskajām procedūrām, kā arī baudīt ekskluzīvas ķermeņa procedūras. «Toila SPA Hotell» padomju laikos bijusi moderni aprīkota ogļraču sanatorija, šobrīd pārveidota pēc pēdējiem medicīniskajiem sasniegumiem.

Foto: Publicitātes foto

Pieejams ļoti plašs masāžu spektrs, no pērļu līdz ūdensaugu terapijai, vai arī dvēseles harmonijai medus un piena Kleopatras vanna, stresa mazināšanai un lai saglabātu jaunību, var izvēlēties sarkanvīna vannu. Neparasta arī ir ausu sveču terapija, kas ir tautas medicīnas līdzeklis, piemērota gan galvassāpju mazināšanai, gan ausu trokšņu un sāpju novēršanai. Igauņi šo ārstniecisko paņēmienu ir patentējuši. Klientiem, ierodoties uz veselības procedūrām, tiek veikti laboratoriski izmeklējumi un medicīnas profesionāļi iesaka atbilstošu veselības programmu.

Dzīvošana divvietīgā numuriņā 56 – 82 eiro, atkarībā no gadalaika.

Foto: Publicitātes foto

Viesnīcas restorānā «Mio Mare» var nobaudīt smalkus ēdienus, piemēram, grilētu lasi, risoto ar krevetēm, dārzeņu žuljēnu un citronu mērcīti ar ikriem par 11 eiro. Ja vēlēsies doties piknikā ārpus viesnīcas, tad pavāri sagatavos uzkodas un vīnu, ko ieliks vietējā meistara pītā grozā.

Metu monētu, lai kokgrebuma vēlējums piepildītos. Lai gan īsti nesaprotu, ko igauņi ar to domājuši.

Toila SPA Hotell

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu