Selfiji bojā tavu sejas ādu!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Londonā notiekošajā dermatologu kongresā tika prezentēts pētījums, kurā ādas veselības speciālisti apgalvo, ka selfiju uzņemšana nelabvēlīgi iedarbojas uz ādas veselību un izskatu. Tie paātrinot grumbiņu parādīšanos.

«Tiem, kuri diendienā uzņem selfijus, vajadzētu uzmanīties, jo zilā gaisma, kas izstarojas no telefona ekrāna, kurā koncentrēti skatāmies, spēj bojāt sejas ādas veselību,» izsakās pētījuma autors Saimons Zokaie izdevumā Harpers Bazzar. «Tāpat nelabvēlīgi sejas ādu ietekmē ilgstoša telefona bakstīšana, aplūkojot neskaitāmas aplikācijas un bildes sociālajos tīklos.»

LED ir mākslīgās gaismas avots. Lai to padarītu šķietami gaišāku un baltāku, tā sastāvā ir procentuāli vairāk zilās gaismas. Tieši tādēļ dažiem ļoti gaišiem LED ekrāniem ir zilgana nokrāsa. Zinātnieki noskaidrojuši, ka acu pakļaušana zilai gaismai ilgtermiņā rada radzenes bojājumus un makulas deģenerāciju, jo zilā gaisma tieši iespiežas acs makulas pigmentā, kas rada radzenes bojājumus, izdalot brīvos radikāļus un iznīcinot radzenes pigmenta epitēlija šūnas.

Ārsts apgalvo, ka telefona lietošanai ir acīm redzamas sekas: «Kad pie manis ienāk pacients, es jau redzu, ar kuru roku viņš lieto telefonu un pie kuras auss liek. To man pasaka priekšā bojātā sejas āda.»

Atgādinām, ka šī nav pirmā reize, kad viedtālruņu lietošana atklāj aizvien jaunas negācijas pret mūsu veselību. Kaut vai paātrināta dubultzoda veidošanās vai mugurkaula augšējās daļas problēmas saistībā ar muskuļu tonusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu