Eksperiments: «Cik labs miegs ir mūsu birojā?». Piesaki arī savu biroju!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Cik bieži ir gadījies, ka iemigšanas grūtību dēļ nākamā diena ir miegaina, neefektīva, un viss, par ko vari domāt, ir sava siltā gulta un miegs? Pat, ja pie miera dodamies gulēt laikus, nereti gadās, ka iemigšana ievelkas un pat negribot sākas svaidīšanās no vieniem sāniem uz otriem, spilvena grozīšana uz vēsāko pusi, segu mainīšana uz ērtāko, padzeršanās un skatīšanās pulkstenī. Tas viss mūs iedzen vēl lielākā izmisumā, un laicīgi aizmigt neizdodas. Tam par iemeslu visai bieži ir mūsu pašu noslogotā ikdiena – neskaitāmie projektu un studiju darbu nodošanas termiņi, pārlieku liela fiziskā un emocionālā slodze, nebeidzamais pienākumu saraksts, ko atminamies tieši pirms miega. Rezultātā iemigšana ir traucēta, nakts miers – saraustīts, bet nākamajā dienā nespējam koncentrēties un efektīvi darboties. Tādās situācijās parasti arī ēdam vairāk un patērējam pārlieku daudz neveselīgu lietu, lai sevi uzmundrinātu.

Ar īpašu lineālu atrodam gliemežus un piekūnus

Lai noskaidrotu, cik moži ir biroja darbinieki piektdienas rītā, kāda biroja darbinieki ļāvās eksperimentam – vienkāršam un interesantam testam, lai uzzinātu, cik noguruši patiesībā viņi ir. Ar speciālu lineālu tika mērīts darbinieku reakcijas ātrums – tieši ātra un laba reakcija liecina par kvalitatīvu un pietiekamu miegu, taču palēnināta reakcija rīta agrumā liecina par nogurumu, kuram viens no iemesliem var būt nekvalitatīvs miegs un neizgulēšanās.

Eksperimenta pamatprincips ir vienkāršs – testa veicēji ir lineāla turētāji, bet biroja darbinieki – ķērāji, kuriem tiek noteikts reakcijas ātrums. Lineāla turētājs jebkurā brīdī to palaiž vaļā, un testa dalībniekam tas ir jānoķer. Jo ātrāk tiek noķerts lineāls, jo ātrāka zvēra atzīmei būs pietuvināti viņa pirksti. Lineāla ātrākajā galā ir ierindoti tādi zvēri kā piekūns un gepards, vidū – zobenvalis, iguāna, bet lēnāko galu ieņem sliņķi un gliemeži.

Ikdienas modrības treniņi

Jāsaka, ka darbinieki uzreiz ieinteresējās par vienkāršo mērinstrumentu un nosprieda, ka šo ierīci varētu izmantot biroja ikdienā – noskaidrot savu un kolēģu modrību rītos un notestēt, kurš no kolēģiem iepriekšējā vakarā ir devies gulēt pārāk vēlu. Tāpat būtu iespējams nogurušos kolēģus pacienāt ar īpaši gardu dubulto kafiju, kā arī saprast, kurš kolēģis jāsūta svarīgākajos uzdevumos, kur nepieciešama īpaša modrība. Eksperimenta laikā varēja novērot, ka darbinieki labprāt salīdzina savus rezultātus un dalās pārdomās par miega kvalitātes saistību ar viņu reakcijas ātrumu.

Piektdienas sliņķi

Kopumā eksperimentā piedalījās ap 30 biroja darbinieku ar dažādiem gulēšanas paradumiem. Testēšanas komandā bija gan cilvēki, kas naktī gulēja 5 stundas, gan cilvēki ar 10 stundu ilgu miegu. Tomēr lai arī ārēji komanda izskatījās moža, tikai retajam izdevās sasniegt ātru reakcijas ātrumu, kas atbilstu veiklākajiem zvēriem – piekūnam, lauvai vai gepardam. Jāatzīst, ka bija arī daži, kas izkrita pat no gliemeža skalas. Tā daži darbinieki pēc testa veikšanas atzina, ka vislabākais risinājums būtu doties nosnausties. Puisis, kas sasniedza vienu no augstākajiem rādītājiem un izrādījās veikls kā iguāna, atzīst, ka možs viņš ir pēc dabas. Rezultātā biroja testēšanas komanda ieguva titulu «Lieliskie sliņķi». Taču par nelielu attaisnojumu tam varētu kalpot fakts, ka tests tika veikts piektdienas rītā – ir saprotams, ka darba nedēļas beigās ir uzkrājies lielāks nogurums un daudzi gaidām brīvdienas kā iespēju beidzot izgulēties.

Kas nāk pēc miljons aitām?

Tomēr nevajadzētu gaidīt brīvdienas kā vienīgo glābiņu uz izgulēšanos – mēs taču vēlamies labi justies kā sestdienā, tā arī trešdienā un ceturtdienā! Lai arī saprotam, ka miega higiēnai ir milzīga nozīme, nereti neizdodas ievērot laba miega principus un vakaros mokāmies ar aitu skaitīšanu un grūtībām iemigt. Kad ar aitu skaitīšanu esam nomocījuši sevi, ir vērts pamēģināt ko efektīvāku.

Good Sleep Spray ir Latvijā pirmais zem mēles izsmidzināmais miega līdzeklis. Tas satur melatonīnu – bioloģiski aktīvu vielu, kas veidojas smadzenēs un regulē mūsu miega un nomoda ritmu. Kombinācijā ar pasifloras lakstu ekstraktu preparāts sniedz to, ko daudzi tik izmisīgi vēlas – vieglu iemigšanu un kvalitatīvu nakts miegu. Preparātam nav pievienotas krāsvielas un saldinātāji, to var lietot ilgstoši un no tā nerodas pieradums. Īpaši svarīgi, ka Good Sleep Spray praparāts veicina dabīgos iemigšanas procesus un nodrošina organismu ar papildu melatonīnu devu, kad ir radušās iemigšanas problēmas.

Piesaki savu biroju eksperimentam līdz 26.oktobrim!

Lai palīdzētu noskaidrot, cik moži ir darbinieki jūsu birojā, aicinām ļauties eksperimentam un uzaicināt draudzīgo Good Sleep komandu pie sevis ciemos! Jūsu darbinieki tiks notestēti un, neatkarīgi no rezultātiem – dāsni apbalvoti. Šeit tiešām netiek šķiroti – dāvanas saņems kā lēnās, tā ātrās biroja komandas!

Eksperimenta laikā:

•uzzināsiet savu darbinieku reakcijas ātrumu un noguruma līmeni;

•katrs eksperimenta dalībnieks iegūs speciālo reakcijas ātruma mērītāju, kā arī grāmatiņu ar praktiskiem padomiem labākam miegam;

•saņemsiet veselīgu dāvanu paku visam birojam no Latvijas farmācijas uzņēmuma Lotos Pharma.

Piesakiet savu biroju eksperimentam «Cik labs miegs ir mūsu birojā?» līdz 26. oktobrim pa e-pastu info@goodsleepspray.com. Vietu skaits ir ierobežots.

Svarīgākie fakti par Good Sleep Spray

• Pirmais zem mēles izsmidzināmais miega līdzeklis Latvijā;

• Preparāta sastāvā melatonīns un pasiflora, kas iedarbojas nomierinoši un veicina veselīgu miegu;

• Izdevīgs, jo paredzēts 200 lietošanas reizēm;

• Nesatur krāsvielas un saldinātājus;

• Aptiekās ir nopērkams bez receptes;

• Piemērots pieaugušajiem un bērniem no 12 gadu vecuma;

• Vidējā cena aptiekās 9,50 EUR;

• Ražots Latvijā.

Papildu informācija par Good Sleep Spray:

www.labsmiegs.lv

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu