Simsons izaicina sevi atteikties no biezpiena sieriņiem brokastīs

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Populārā TV raidījuma vadītāja un hokeja kluba Rīgas Dinamo tehniskā direktora Armanda Simsona ģimenes rīts nav iedomājams bez biezpiena sieriņiem, kafijas un brokastu pārslām. Savukārt lielās aizņemtības un straujā ikdienas ritma dēļ pusdienas tiek apēstas vai nu lielā steigā, dodoties no vienas darba vietas uz otru, vai netiek ēstas vispār. Bet vakariņas ģimenei nākas ieturēt ļoti vēlu, visbiežāk pirms gulētiešanas, kad galdā tiek celts sātīgs gaļas sautējums, salāti vai dārzeņu zupa.

Šie un citi ne tik veselīgie ikdienas ieradumi mudinājuši Armandu kopā ar ģimeni pieņemt izaicinājumu un nedēļas garumā līdz pat 23. oktobrim ēst veselīgāk, turklāt par pārtiku tērējot ne vairāk kā 100 eiro.

«Biezpiena sieriņus mūsu ģimene patērē lielos apmēros. Ja ledusskapī nav vismaz 5 dažādu veidu šo gardo našķu, tad noteikti jādodas uz veikalu papildināt krājumus. Redzu, ka veselīgāku alternatīvu meklēšana jau ierastajiem mūsu ģimenes kārumiem būs viens no interesantākajiem šā izaicinājuma uzdevumiem,» stāsta Armands Simsons. Tāpat Simsonu ģimene kā īstu izaicinājumu uztver iespēju sekot līdzi nedēļas tēriņiem un veselīgus produktus veikalos iegādāties 100 eiro apmērā. «Man ļoti patīk iepirkties, tāpēc labprāt iegādājos jaunus produktus. Arī tad, ja ledusskapis jau pilns un uz veikalu dodos vien pēc maizes un piena. Īsts pārbaudījums būs ne tikai pārskatīt mūsu ģimenes ēdienkarti, bet arī saprast, kuri ir tie produkti, no kuriem droši varam atteikties. Lai ne tikai ietaupītu līdzekļus, bet arī maltītes padarītu veselīgākas,» par motivāciju pieņemt izaicinājumu stāsta Armands Simsons.

Līdz ar Simsonu ģimeni Rimi izaicinājumu pieņēmušas un veselīgāk nedēļas garumā ēdīs arī Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītājas Ingas Akmentiņas-Smildziņas ģimene, kā arī portāla Brunch.lv redaktores Jevgenijas Šafranekas ģimene. Ģimeņu iespaidiem un būtiskākajiem secinājumiem ikviens var sekot līdzi viņu sociālo tīklu profilos, izmantojot tēmturi #KaedLatvija. Tāpat par eksperimenta gaitu un rezultātiem var uzzināt Mans Rimi facebook profilā.

Jau otro gadu pēc kārtas Rimi kopā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS ir veicis iedzīvotāju ēšanas un veselīga uztura paradumu pētījumu Kā ēd Latvijā?. Nepietiekamas zināšanas par veselīgu uzturu, vēlas maltītes un našķēšanās starp ēdienreizēm – šie ir tikai daži no Latvijas iedzīvotāju ne tik veselīgajiem ēšanas paradumiem. Tāpēc, lai veicinātu izpratni par sabalansētām maltītēm un parādītu, ka ēst veselīgi nebūt nav sarežģīti, izaicinājis trīs sabiedrībā zināmas ģimenes nedēļas laikā mainīt savus ēšanas paradumus. Turklāt, veicinot ģimeņu izpratni par sabalansētu maltīšu veidošanas pamatprincipiem, izaicinājuma laikā ģimenes konsultēs un savus padomus sniegs gardēde un uztura speciāliste Inga Pūce, kā arī fitnesa treneris Kārlis Birmanis. Eksperti mudinās ģimenes, kā arī ikvienu Latvijas iedzīvotāju pārskatīt savu ēdienkarti un domāt ne tikai par to, ko ēst un kādus produktus izvēlēties, bet arī kā ēst - izvairīties no sātīgām vakariņām, pusdienas padarīt par dienas nozīmīgāko ēdienreizi, brokastīs ēst graudaugus vai dārzeņus, ēdienkartē ievērot sezonalitāti, ziemā priekšroku dot siltiem ēdieniem, kā arī ievērot citus veselīgas ēšanas principus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu