Kāpēc diētas neiedarbojas: 5 tipiskākās kļūdas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mūsdienu modes tendences spiež mūs ierobežot sevi ēdiena izvēlē, izmantot kosmētiskās procedūras un pat meklēt plastiskās ķirurģijas palīdzību. Tomēr visbiežāk cenšamies izvēlēties tieši pirmo variantu jeb dažādas diētas. Un diētu tiešām nav maz, to ir tūkstošiem. Eksistē diētas svara zaudēšanai, jauneklīgāka izskata atgūšanai, sejas ādas krāsas uzlabošanai, matu un nagu veselībai, veselības un imunitātes stiprināšanai un pat libido uzlabošanai. Tomēr ne visas no šīm diētām darbojas. Uzzini, kāpēc diētām nav efekta un kādas ir to piecas tipiskākās kļūdas!

Nevar noliegt, ka dažas diētas tiešām ir iedarbīgas un palīdz atbrīvoties no liekā svara. Tomēr bieži vien izrādās, ka to efekts ir īslaicīgs. Un tomēr, neskatoties, uz visiem mūsu neveiksmīgajiem svara zaudēšanas mēģinājumiem, mēs turpinām izmēģināt aizvien jaunas un jaunas diētas cerībā atrast to vienīgo un īsto, kas atbrīvos mūs no liekajiem kilogramiem uz visiem laikiem.

Ir jāsaprot un jāpieņem, ka ideālas diētas, kas derētu pilnīgi visiem, vienkārši nav un nevar būt. Un, lūk, arī tie pieci iemesli, kāpēc diētas neiedarbojas.

1. Tā vietā, lai pakāpeniski pārietu uz sabalansētu, mazāk kalorijām bagātu un veselīgu pārtiku, mēs pakļaujam savu ķermeni nežēlīgam pārbaudījumiem, badošanās periodiem, atņemam sev svarīgus vitamīnus un mikroelementus un tad brīnāmies, ka svars atkal pieaug.

2. Strauja, gadiem ierastu produktu nomaiņa pret citiem noved pie stresa un tam sekojoša diētas pārtraukuma. Mūsu gribasspēks tiek pakļauts pārāk lielam spiedienam.

3. Patstāvīga izsalkuma sajūta padara cilvēku niknu un nervozu. Un pat zinātnieki ir pierādījuši, ka diētas laikā cilvēki sāk izjust vilkmi tieši uz tiem produktiem, kurus nedrīkst lietot. Pat tad, ja iepriekš šie produkti tiem ir bijuši vienaldzīgi.

4. Ja vēlaties zaudēt svaru, ir ļoti būtiski sākt iegūt veselīgus ieradumus: sākt rītu ar rīta rosmi un kontrastdušu, izslēgt no savas pārtikas neveselīgus produktus (majonēze, čipsi, pusfabrikāti), regulāri nodarboties ar sportu. Bet ja ierobežojumi pārtikā parādās strauji, turklāt pie mazkustīga dzīvesveida, tad tas tikai bojā garastāvokli.

5. Pēdējais diētu neefektivitātes iemesls slēpjas pašos. Mēs pastāvīgi esam ar sevi neapmierināti, salīdzinām sevi ar iedomāto etalonu, «apēdam» stresus un pārdzīvojumus, pastāvīgi esam nomākti, pārāk koncentrējušies uz sevi, esam ieraduši nepārtraukti sūdzēties par savu svaru, un vēl, un vēl, un vēl... Šādu iemeslu milzīgi daudz, un to kombinācijas katram būs citas.

Cīnoties ar lieko svaru, ir ļoti svarīgi tikt skaidrībā pašam ar sevi, saprast, kas tieši liek uzkrāt lieko svaru un kuras ir tās emocijas, kuras spiež uzņemt tūkstošiem nevajadzīgu kaloriju. Paskaties uz sevi no malas, un iespējams, ka nekāda diēta tev nemaz nebūs vajadzīga!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu