Ģenerālā tīrīšana: kā attīrīt organismu no toksīniem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Regulāri izjūtat spēka zudumu? Sejas krāsa kļuvusi pelēka? Noskaņojums bez jebkāda iemesla pasliktinās? Iespējams, jūsu organismam ir nepieciešama attīrīšanās. Naturopāte Odille Chabirilaka zina, kā nedēļas laikā attīrīt organismu no toksīniem.

Sēdošs dzīvesveids, nepareizs uzturs un kaitīgie ieradumi noved pie tā, ka organismā uzkrājas toksīni. Un, lai cik labi strādātu mūsu aknas, nieres un limfātiskā sistēma, reizēm ķermenis ar šo slodzi netiek galā. Lai palīdzētu, pietiek reizi trijos mēnešos nedēļas laikā ievērot 10 vienkāršus noteikumus. Daži no tiem, iespējams, var kļūt par noderīgu jūsu ikdienas ieradumu.

Sāciet dienu ar glāzi silta ūdens ar citronu sulu

Visticamāk, par šo jūs jau būsiet dzirdējuši. Taču

tas der tikai tiem, kam nav problēmas ar kuņģa – zarnu traktu.

Pretējā gadījumā dzeriet ūdeni bez citrona. Atkārtosim vēlreiz, kāpēc ir labi to darīt! Ūdens ar citronu izskalo toksīnus un ēdiena atliekas no kuņģa sieniņām un zarnām, stimulē aknu darbību un paātrina vielmaiņu. Turklāt tas arī veicina mitruma līdzsvaru šūnās. C vitamīns un antioksidanti no citronu sulas palīdz aknām ieslēgt aizsargfunkcijas. Starp citu, ūdens temperatūrai ir nozīme. Auksts ūdens no rīta būs šoks jūsu ķermenim, kas nule pamodies, un tā vietā, lai aktivizētu vielmaiņu, - nobloķēs to.

Stimulējiet aknu darbību ar pieneņu uzlējumu

Aknas filtrē 1700 litrus asiņu diennaktī, attīrot no nevajadzīgām vielām un regulējot šķidruma apjomu organismā. Kā uzlabot aknu darbību? Ārstniecības augu speciāliste Morisa Messegue iesaka regulāri dzert pieneņu, rozmarīna, nātru uzlējumu.

500 mililitros karsta ūdens pa šķipsniņai no katra un regulāri jādzer. Var lietot arī tikai pienenes.
Foto: PantherMedia/ScanPix

Lai efektīvi attīrītu gremošanas traktu…

...nepieciešams 3-5 dienas (vislabāk nedēļu) atteikties no gaļas, olām, kafijas, cukura, miltu un piena produktiem. Galvenajiem ēdieniem jābūt baltajiem rīsiem, kuriem var pievienot svaigus dārzeņus, jūras produktus un riekstus, kā arī žāvētus augļus un ābolus (ilgākā attīrīšanās programmā). Pateicoties augstajam kālija saturam, rīsi efektīvi izvada toksīnus un pārlieku lielu sāls daudzumu.

Divas reizes nedēļā ejiet vannā ar tā saucamo angļu sāli (magnija sulfātu vai magnija oksīdu)

Šī senā metode palīdz atbrīvoties no toksīniem un papildināt minerālvielu krājumus organismā. Izšķīdiniet siltā ūdenī 2 glāzes magnija sulfāta (pieņemot, ka ir standarta vanna un pieaugušais ar vairāk nekā 45 kg svara), pievienojiet dzeramo sodu un ¼ daļu glāzes jūras vai Himalaju sāls, tikpat ābolu etiķa un ēteriskās eļļas pēc izvēles.

Vannā vēlams atrasties 20-40 minūtes,

turklāt ir svarīgi, lai pa rokai būtu glāze tīra, auksta ūdens, jo jums noteikti sagribēsies padzerties; kā arī sekot līdzi organisma reakcijai. Pēc pāris minūtēm jūs sāksiet svīst. Tas nozīmē, ka organisms atbrīvojas no toksīniem. Ja jums kļūst pārāk karsti, pielejiet vannā aukstu ūdeni. Izejiet no vannas uzmanīgi un lēni. Ietinieties siltā halātā un padzerieties.

Katru vakaru attīriet ķermeņa ādu ar skrubi un asu birstīti

Atbrīvojot ādas virsmu no atmirušām šūnām, jūs atbrīvojaties no visām kaitīgajām vielām, kas uz tās sakrājas. Tāpat uzlabojas arī šūnu elpošana un tiek stimulēta limfātiskās sistēmas darbība – organisma saražoto atkritumu izmešana. Var izmantot jau gatavu skrubi ar dabīgām daļiņām vai pagatavot to mājās, piemēram, no kafijas, medus un olīveļļas.

Pierakstieties uz limfodrenāžas masāžu salonā

Šī procedūra palīdz atbrīvoties no tūskas un liekā šķidruma uzkrāšanās organismā, toksīniem un tauku sadalīšanās produktiem. Efekts ir ievērojams jau uzreiz pēc pirmās procedūras. Parādās viegluma sajūta kājās un spēka pieplūdums. Var veikt vienkāršu piecminūšu limfodrenāžas masāžu patstāvīgi. Lai to izdarītu, novietojiet pirkstus zem ausīm abās kakla pusēs. Ar atbrīvotām rokām uzmanīgi pavelciet ādu uz leju, virzienā uz kakla aizmugurējo daļu.

Atkārtojiet 10 reizes, pakāpeniski palielinot amplitūdu.

Pēc tam atkārtojiet vēl 10 reizes, bet jau velkot ādu virzienā uz atslēgas kaulu.

Dzeriet uz nakti kumelīšu tēju

Tas ir daudzu francūziešu noslēpums. Tasīte kumelīšu uzlējuma pirms naktsmiera padarīs miegu mierīgāku un dziļāku. Turklāt kumelītes uzlabo gremošanu, atbrīvojot no smaguma sajūtas vēderā.

Atsakieties no sāls un cukura patēriņa organismā vai samaziniet to lietošanu

Lai ierastie ēdieni neliktos garlaicīgi un nebaudāmi, lietojiet garšvielas un garšaugus. Bet cukuru var aizstāt ar agaves vai topinambūra sīrupu.

Foto: PantherMedia/ScanPix

Pievienojiet ēdienam fenheļa sēklas vai eļļu

Tas piešķirs salātiem, zupām un karstajiem ēdieniem pikantu aromātu un palīdzēs attīrīt organismu.

Fenheļa sēklās esošās vielas uzlabo gremošanas sistēmas darbību, pazemina cukura līmeni

asinīs, tonizē, uzlabo aknu, nieru un liesas darbību.

Vairāk kustieties

Fiziskā slodze palielina jebkuras detoksicējošas programmas efektu. Kustības uzlabo asinsriti un palielina vielmaiņu. Detoksa nedēļas laikā atsakieties no spēka vingrinājumiem vai treniņiem, izvēlieties labāk jogu vai stiepšanos, vai pastaigas svaigā gaisā.

Par eksperti: Odille Chabirilaka – naturopāte un psihoterapeite. Franču Psihologies autore. Raksta blogu par veselīgu dzīvesveidu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu