Sievietēm, kļūstot maskulīnām, ķermeņa apmatojums mēdz veidoties intensīvāk

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

«Arvien biežāk sievietes vēršas pie kosmetologa ar problēmu - izteiktu ķermeņa apmatojumu, turklāt arī zonās, kur tas rada pamatīgu diskomfortu, piemēram, uz sejas,» novērojusi skaistumkopšanas un estētikas centra «Nofrete» kosmetoloģe Olga Ostrovska.

Viņa skaidro: «Sievietei izteikts ķermeņa apmatojums var būt ģenētiska nosliece, kā arī to var veicināt hormonālas izmaiņas. Taču tam var būt arī cits skaidrojums. Mūsdienās sievietes kļūst arvien aktīvākas, veido karjeru, uzņemas atbildību un pienākumus, kas vēl pirms dažiem gadu desmitiem sabiedrības izpratnē būtu vīrieša uzdevums. Un, attīstot šīs vīrišķās īpašības, sievietes organisms attiecīgi reaģē - intensīvāk veido apmatojumu.»

Jau sendienās sievietes dažādos veidos centās atbrīvoties no ķermeņa apmatojuma, jo gluda āda bez matiņiem vienmēr ir liecinājusi par to, ka sieviete par sevi rūpējas, kopj sevi. Kosmetoloģe Olga Ostrovska novērojusi: «Mūsdienās sievietes, kuras cīnās ar pastiprinātu ķermeņa apmatojumu, nereti piedzīvo pamatīgu psiholoģisko diskomfortu, šī problēma var radīt grūtības socializēties un pat bojāt attiecības, piemēram,

sieviete atsakās no intīmas tuvības, bažījoties, ka vīrietis pamanīs lieko apmatojumu.

Un, protams, lai arī cik skaista būtu sieviete, vīrieša acīs viņas akcijas strauji kritīs, pamanot, ka viņai ir, piemēram, spalvainas kājas vai paduses.

Mūsdienās sievietēm tiek piedāvāti dažādi veidi, kā atbrīvoties no nevēlamā apmatojuma. Daudzas izmanto vaksāciju, taču, veicot to regulāri, var rasties problēma - ādā ieauguši matiņi. Tas notiek tāpēc, ka, ar vaksāciju regulāri izraujot matiņus, matiņi tiek novājināti, vairs nespēj izaugt cauri epidermas slānim un maina augšanas virzienu - ieaug ādā.

Mēdz arī būt, ka sievietei ir salīdzinoši biezs ādas virsējais (raga) slānis un tas var veicināt matiņu ieaugšanu. Lai matiņi neieaugtu, ieteicams lietot skrubi vai kādu citu abrazīvu materiālu, piemēram, cimdiņu, ar kuru ādas virsējo slānīti var saudzīgi noņemt.

«Ja pēc vaksācijas veidojas ieauguši matiņi, vajadzētu meklēt risinājumus, lai šo problēmu novērstu,» uzsver kosmetoloģe. Piemēram, lieliska alternatīva vaksācijai ir cukura epilācija. To veicot, ir daudz mazāka iespēja, ka varētu veidoties ieauguši matiņi.

Ar cukura epilāciju tiek noņemts ādas virsējais slānis, matiņi pilnīgāk tiek izrauti, kā arī tiek novērsti gaišie matiņi. Turklāt epilācija ar cukuru ir nesāpīgāka nekā, piemēram, parastā vaksācija. Cukuru klājot uz ādas, tas ir ķermeņa temperatūrā, savukārt vaksācijā izmantotais vasks ir salīdzinoši karsts, tādēļ vietās, kur āda ir jutīgāka, piemēram, bikini zonā, var radīt diskomfortu.

Ādā ieaugušus matiņus ļoti efektīvi var novērst ar fotoepilāciju. Tai ir būtiska priekšrocība, pēc tās matiņi vairs neataug, jo tiek iznīcināti matiņu folikuli - saknītes. Ar fotoepilāciju var iznīcināt matiņus jebkurā ķermeņa zonā.

«Tomēr sievietēm arī nevajadzētu uzķerties uz mārketinga trika - solījumiem, ka apmatojums tiks iznīcināts uz visu mūžu,» norāda kosmetoloģe Olga Ostrovska. «Mana pārliecība ir, ka kosmetologam pret cilvēku vienmēr ir jābūt pilnībā atklātam - var solīt tikai tādu rezultātu, kādu reāli ir iespējams sasniegt. Ne ar fotoepilāciju, ne ar kādu citu procedūru - nav iespējams garantēt ķermeņa apmatojuma likvidēšanu uz visu mūžu. Un tas ir tāpēc, ka sievietēm organismā mēdz būt dažādas hormonālas pārmaiņas, piemēram, grūtniecības laikā vai pēc tās, un tas vienmēr var veicināt jauna apmatojuma veidošanos,» uzsver «Nofrete» kosmetoloģe Olga Ostrovska.

Viņa arī norāda, ka daudz svarīgāk būtu izvēlēties fotoepilāciju, kuru veicot ādai netiek kaitīgais starojums. Līdz Latvijai beidzot ir atnākusi jauna tehnoloģija - fotoepilācija bez ādai kaitīgā starojuma, tās laikā pilnībā tiek absorbēti ādai potenciāli kaitīgie stari un tas, protams, ādai ir daudz drošāk.

Kā arī pirms fotoepilācijas būtu ieteicams pavaicāt, kāda ir fotoepilācijas aparāta jauda un vai tā ir pietiekama, lai panāktu cerēto rezultātu. Kosmetoloģe atklāj, ka daudzviet Latvijā izmanto mazjaudīgus fotoepilācijas aparātus, nepaskaidrojot cilvēkam, ka ar to nemaz nav iespējams pilnvērtīgi iznīcināt apmatojumu, un tas rada nepelnītu vilšanos procedūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu