Kur enerģiju izliek latvieši jeb «Top 7» populārākās fiziskās nodarbības!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Pētījumā* noskaidrots, ka vairums Latvijas iedzīvotāju no visu veidu fiziskajām nodarbībām izvēlas tieši skriešanu — tā ir atbildējusi gandrīz puse aptaujāto jeb 48%, kas nodarbojas ar skriešanu vismaz reizi nedēļā. Visnepopulārākais sporta veids ir komandu spēles, savukārt sporta zāles cienītāji un vienaldzīgie pret to ir sadalījušies gandrīz līdzīgi: vairākas reizes nedēļā sporta zāli apmeklē 37% Latvijas iedzīvotāju, bet mazliet vairāk nekā ceturtdaļa (27,4%) to vispār nedara.

 

7. Komandu spēles

Visnepopulārākā sporta nodarbību forma ir komandu spēles, piemēram, futbols, basketbols, lakross un citas. Tajās nekad nepiedalās puse Latvijas iedzīvotāju (50%), un tikai laiku pa laikam spēlē 30%. Desmitā daļa aptaujāto spēlē komandu spēles vairākas reizes nedēļā.

 
Foto: Depositphotos.com

6. Peldēšana.

Tāpat laiku pa laikam Latvijas iedzīvotāji dodas uz baseinu — 44% aptaujāto nodarbojas ar peldēšanu, bet neregulāri. Savukārt 13% Latvijas iedzīvotāju dodas uz peldēšanu katru nedēļu.

 
Foto: Depositphotos.com

5. Dejas

40% respondentu nenodarbojas ar dejām, bet gandrīz tikpat daudzi — 37% — laiku pa laikam tomēr dodas uz deju nodarbībām. Vismaz reizi nedēļā dejot dodas 14% respondentu.

 
Foto: Depositphotos.com

4. Treniņi mājās.

Laiku pa laikam mājās trenējas 2 % respondentu, bet 15% to dara katru dienu!

 
Foto: Depositphotos.com

3. Grupu nodarbības fiziskās sagatavošanas klubā.

Gandrīz trešdaļa (32%) Latvijas iedzīvotāju nekad neapmeklē grupu treniņus sporta zālē, bet 36% to dara vairākas reizes nedēļā.

 
Foto: Depositphotos.com

2. Patstāvīgi treniņi sporta zālē.

Vairākas reizes nedēļā uz sporta zāli dodas 37% Latvijas iedzīvotāju, bet mazliet vairāk nekā ceturtdaļa (27,4%) to vispār nedara. Vismaz laiku pa laikam sporta zāli apmeklē gandrīz trešdaļa Latvijas iedzīvotāju — 28%.

 
Foto: Depositphotos.com

1. Skriešana.

48% respondentu skrien vismaz reizi nedēļā, no tiem 27% — divas vai trīs reizes nedēļā. Ar skriešanu nekad nenodarbojas sestdaļa aptaujāto jeb 15% respondentu.

Kopumā pētījuma rezultāti parādīja, ka ceturtdaļa Latvijas iedzīvotāju trenējas nevis regulāri, bet kā sanāk. «Nevienu, protams, nepārsteidz, ka gan veselīgā dzīvesveidā vispār, gan sportā jo īpaši ir svarīga regularitāte. Tomēr es paudīšu nepopulāru viedokli, ko atbalstu: labāk darīt vismaz kaut ko vismaz reizēm, nekā ievērot principu «visu vai neko» un kaut retu, tomēr sporta nodarbību vietā izvēlēties gulēšanu uz dīvāna un seriālu skatīšanos. Varbūt, ja kāds vismaz šad tad uzspēlē futbolu vai basketbolu un viņam tas patīk, viņš galu galā sāks to darīt biežāk un viņa treniņi nemanot kļūs regulāri. Pats galvenais — ar kaut ko sākt,» 4F aptaujas rezultātus komentē fiziskās sagatavotības treneris Kristaps Ence.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu