«Vingruma» Sigita: vissvarīgākais iemācīties patērēt tik daudz kaloriju, cik nepieciešams

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pavisam negaidīti iesākās mana pirmā šīs nedēļas diena, saņemot zvanu no Vingruma kluba vadības par iespēju piedalīties vingruma maratonā. Jau otrdien devos iepazīties, uzzināt visu par un ap avantūru, kurā biju pieteikusies ar domu, ka mani jau neizvēlēsies, bet tomēr visas jaunā gada apņemšanās, ja ļoti to vēlas, piepildās! Esmu divu burvīgu bērnu mamma, kur vienam nupat ir apritējuši pirmie 9 mēneši, un tas vien nozīmē, ka pie laika un nodarbību menedžmenta nāksies ļoti piestrādāt, cerot, ka veiksmīgi turpmāk varēšu saplānot treniņu laikus.

Pirmajā dienā veicām diagnostiku - veselības monitoringu ar ieteikumiem – īpaši attiecībā uz maniem uztura paradumiem un kustību režīmu, kurus sniedza Vingruma kluba veselības veicināšanas konsultants un treneris Normunds Rozenšteins. Tad sekoja iepazīšanās ar treneri Lāsmu, kas turpmāk būs mans padomdevējs maratona sportiskās apņemšanās daļā.

Sākuma treniņā veicās, kā jau varēja domāt, pēc ilgāka laika nesportojot, bet, protams, nākamajā dienā jutu, ka nu beidzot kaut kas tiek darīts.

Šīs nedēļas pārējos divus treniņus pavadīju trenažieru zālē – iesildoties, veicot kardiotreniņu uz skrejceļa, veicot vingrinājumus un atsildoties. Par to, cik veiksmīgi man tas izdevās, laikam jau jājautā Lāsmai, bet kopumā prieks par pirmo nedēļu, kura pavadīta nu jau sportojot.

Foto: publicitātes

Norādes par pareizu un sabalansētu uzturu gan ieviesa lielas pārmaiņas manā ikdienā. Tagad pavadu katru dienu, sverot pārtiku, visu apēsto, izdzerto piefiksējot uz papīra, rēķinot patērēto kaloriju daudzumu, kas nav sarežģīti, bet iesākumā tas prasa laiku. Protams, ir daudz svarīgu jauninājumu manā ēdienkartē un izdzertā ūdens daudzuma patēriņš, kā jau lielākajai daļai, parasti pieklibo. Domāju, ka vissvarīgākais būs iemācīties patērēt tik daudz kaloriju, cik nepieciešams, un neaizrauties, tomēr tas būtu ļoti noderīgi visai manai turpmākajai dzīvei.

Jau esmu gatava nākamajai nedēļai un ticu, ka man izdosies!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu