Pieci ieteikumi, kā pareizi kopt paduses...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Jebkurā gadalaikā ir svarīgi atcerēties par pareizu ķermeņa ādas, it īpaši par padušu zonas kopšanu. Paduses ir viena no jutīgākajām ķermeņa daļām, kurai mēs ikdienā nereti nepievēršam pietiekami daudz uzmanības. Vai zināji, ka, skujot paduses, 33% no tā, kas tiek noskūts, ir āda, un tieši ādas virskārta ir tā, kas pilda vissvarīgākās aizsargfunkcijas? Regulāri skujoties, lietojot dezodorantu un drēbēm berzējoties gar ādu, tā var tikt bojāta, un rezultātā paduses iekaist, kļūst sausas un negludas.

Dove zīmola vadītāja Kertu Kai Poldvere sniedz padomus, kā pasargāt maigo padušu ādu un izvēlēties piemērotus padušu kopšanas produktus.

1. Pirms skuvekļa lietošanas nomazgājies. Lai mazinātu skūšanās radītos bojājumus uz ādas, pavadi pāris minūtes dušā vai vismaz samitrini padušu ādu ar siltu, mitru dvieli. Ūdens mīkstina un paceļ matiņus, padarot skūšanos vieglāku, neaizskarot ādas virskārtu.

2. Lieto skrubi visam ķermenim. Atbrīvošanās no padušu ādas atmirušajām šūnām palīdzēs jebkuram mitrinošajam līdzeklim iedarboties dziļāk ādas virskārtā. Skrubēšana padara ādu mīkstāku, palīdz saglabāt vienmērīgu ādas toni un samazina gan paplašinātas poras, gan pigmentāciju. Divas līdz trīs reizes nedēļā, mazgājoties dušā, izmanto dvielīti vai maigu skrubi, lai nodrošinātu maigu un gludu ādu padusēs. Būtībā vari izmantot ķermeņa skrubi, taču īpaši jutīgai padušu ādai ieteicams skrubis, kas paredzēts sejas ādai.

3. Izmanto skuvekli ar jaunu asmeni. Izmantojot nodilušu skuvekli, nereti tas tiek piespiests pie ādas, tādējādi skrāpējot to vēl vairāk. Maini asmeņus ik pēc pāris nedēļām vai tad, kad skuvekļa asmeņa mitrinošā josla zaudē krāsu. Regulāra skuvekļu maiņa pasargās arī ādu no apsārtuma. Atceries, ka matiņi aug dažādos virzienos un tie jāskuj augšanas virzienā.

4. Ļauj padusēm atpūsties. Antiperspiranta lietošana vai raupja apģērba valkāšana tieši pēc skūšanās var kairināt ādu. Tāpēc pagaidi desmit minūtes pirms antiperspiranta lietošanas vai skujies pirms došanās gulēt - tādējādi ļaujot ādai nakts laikā atpūsties. Papildus tas var palīdzēt pret ādas krāsas izmaiņām - kādam pat neliels ievainojums var radīt pigmentāciju - tā kā paduses pakļautas intensīvam kairinājumam, tām ātri var rasties nosliece uz hiperpigmentāciju. Ja tev ir jutīga āda, izvēlies maigu dezodorantu, kas nesatur alkoholu.

5. Izvēlies antiperspirantus, kas nomierina ādu. Paduses var izskatīties gludas tieši pēc skūšanās, taču pēc laika, zaudējot aizsargājošo ādas virskārtu, tās var kļūt sausas. Īpaši svarīgi ir lietot produktus, kuru saturā ir mitrinošs krēms, kas atjauno ādu un tās mitruma līmeni, saglabājot paduses gludas un pietiekami mitrinātas, neskatoties uz to, cik bieži tu skujies. Labākai padušu kopšanai izvēlies Dove unikālos antiperspirantus, kuru sastāvā ir 25% mitrinošā krēma, maigai ādas kopšanai un aizsardzībai pret sviedriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu