Parex banka emitēs obligācijas 175 miljonu eiro apmērā (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

2010. gada 29. janvārī Parex bankas ārkārtas akcionāru sapulcē pieņemts lēmums veikt bankas parāda vērtspapīru emisiju, nosakot, ka maksimālā emitēto vērtspapīru nominālu kopsumma ir 175 miljoni eiro un kupona likme ir 5%.

Kā Financenet pavēstīja Parex bankā, plānotais emisijas datums ir 2010. gada 15. februāris un dzēšanas termiņš 2 gadi, bankai nosakot pirmstermiņa dzēšanas tiesības. Obligācijas plānots emitēt vairākos laidienos.

Parex bankas parāda vērtspapīru emisija tiks veikta ar mērķi nodrošināt bankai ekonomiski izdevīgu un juridiski stabilu noguldījumu restrukturizācijas veidu. Proti, Parex bankas lielākajiem depozītu noguldītājiem, kuriem ir ierobežota iespēja rīkoties ar saviem līdzekļiem, plānots piedāvāt iegādāties vērtspapīrus, izmantojot šos bankā noguldītos līdzekļus.

Bankas lielāko noguldījumu restrukturizācija labvēlīgi ietekmēs gan lēmumus par noteiktajiem saistību izpildes ierobežojumiem, gan iespējas piesaistīt bankai investorus un atmaksāt valsts ieguldīto naudu. Ierobežojumu atcelšana ir viens no priekšnoteikumiem kreditēšanas atsākšanai, kas šobrīd ir ļoti būtiska ekonomiskās attīstības veicināšanai kopumā.

Šobrīd bankas 73,4% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 22,4% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka no visām bankas akcijām, pārējās akcijas pieder mazākuma akcionāriem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu